Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Activitate Raptor_40

Activitate Raptor_40

Răspuns la discuția Inapoiere concediu fara plata
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
O angajata (asistenta medicala) a solicitat concediu fara plata pentru o perioada de 2 ani. In perioada de suspendare a contractului individual de munca, in locul acesteia a fost angajata pe perioada determinata o alta persoana.
Titulara contractului doreste sa-i inceteze concediul fara plata dupa numai 6 luni si sa revina la lucru.
Din cate stiu, in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Va rog sa-mi spuneti daca spitalul va proceda corect, daca:
- ii va inmana preavizul de 20 zile lucratoare salariatei care inlocuieste salariata titulara (i se va prezenta o alta functie pentru a fi incadrata, sau, in lipsa acestei functii ii va inceta contractul individual de munca dupa terminarea preavizului);
- va accepta la lucru salariata titulara, dupa expirarea preavizului inlocuitoarei.
Va multumesc!
Buna ziua!
Matusa mea este profesor cu grad didactic universitar. Este nascuta in luna iunie 1958.
Ar dori sa stie cand poate iesi la pensie. Este valabil art. 127 din statutul personalului didactic sau se aplica anexa 5 din Legea 263/2010 (unde este prevazut iulie 2019)? De pensie anticipata poate beneficia in iulie 2014, sau in iunie 2018 (la implinirea varstei de 60 ani)?
Vas multumesc!
Stie cineva daca s-a stabilit si daca da, care este valoarea salariului mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2012?

Răspuns la discuția Sporuri inscrise in REVISAL
Multumesc!
In baza art. 3 alin (2), lit. g) din H.G. 5008/18.05.2011 este necesar sa inscriem sporurile (si cuantumurile acestora) in REVISAL. Am descoperit toate sporurile (de noapte, de sarbatori legale, de fidelitate, pentru ore suplimentare). Va rog sa ma spijiniti cu urmatoarele probleme intalnite:
1. Nu am descoperit sporul pentru sarbatori legale. Pot oare sa-l trec la Sporul de weekend?
2. De la I.T.M. mi s-a spus sa trec o singura data sporurile in REVISAL, ori cuantumul acestora este fluctuant, deci este necesar sa le inscriu in fiecare luna?
Va multumesc!
Multumesc, factorZ!
Răspuns la discuția introducere date in noul Revisal
Nu s-a gandit nimeni la acest lucru. Oricum, va pot raspunde prin alta intrebare. Daca de la 01.01.2011 nu s-au mai inscris salariile in carnetele de munca, unde au fost inscrise salariile angajatilor ale caror contracte individuale de munca au incetat in perioada 01.01-31.07.2011?
Răspuns la discuția introducere date in noul Revisal
Intrucat H.G. 500/2011 a intrat in vigoare la 01.08.2011, se inscriu salariile si sporurile existente la 01.08.2011. Daca acestea au crescut de patru ori in perioada mentionata, sunteti niste fericiti...