avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate ionela11

Activitate ionela11

Buna ziua,

Firma platitoare de TVA trebuie sa factureze unei persoane fizice lucrarile care le - a efectuat pentru constructia unei locuinte.
Emite factura cu TVA nu?...iar in spatele facturii va exista si o situatie de lucrari pe baza careia vom da in consum materialele achizitionate....contract incheiat intre firma si persoana fizica exista....

Gandesc bine?...cum se procedeaza in astfel de situatii?
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri
- daca am incheiat un contract de subinchiriere eu fiind SRL si sublocatorul tot SRL...trebuie sa trimit notificare
privind opţiunea de taxare a operaţiunilor prevăzute
la art. 292 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal in SPV nu ?
- si sunt obligata sa completez totodata si formularul 168 pentru acest contract de subinchiriere?

multumesc
buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o solutie am primit facturi de anul trecut din luna oct 2023...care la momentul respectiv nu le-am avut in contabilitate....sunt si cu TVA ...firma este si platitoare de impozit pe profit

Cum pot face sa imi reduc cheltuielile pe anul trecut pentru 101?....si cu TVA cum pot face?....le inregistrez in luna ianuarie 2024?

multumesc
Multumesc...să înțeleg căci trebuie modificat salariul și la firmele de construcții cu vechime de 24 luni cu salariul minim......?
Buna ziua,

Trebuie majorat salariul minim pe economie dupa 24 luni vechime in firma si la firmele care activeaza in domeniul constructiilor?....astazi este ultima zi de trimis revisalul daca este asa nu?....cu cat pot majora salariul.?...si cu 10 lei este in regula?

multumesc
Răspuns la discuția Trebuie sa modific D100 pe iunie
MULTUMESC
Buna ziua,

Am primit de la ANAF o notificare de conformare prin care spune ca trebuia sa constituim impozit pe dividende.....si totodata spune in aceasta ca " în termenul menționat anterior, aveți posibilitatea să ne transmiteți o informare referitoare la rezultatele analizei proprii efectuate precum și la măsurile întreprinse, după caz, însoțită de documente justificative care să ateste modul de conformare sau de trimiteri la documente deținute deja de Agenția Națională de Administrare Fiscală - depuse la organul fiscal pentru conformare"

Trebuie sa raspundem printr -o informare ca am analizat situatia si asa este ?....online in SPV sa incarcam aceasta informare (termen de 30 zile )...asa inteleg ca ar trebui procedat

Multumesc
Răspuns la discuția Trebuie sa modific D100 pe iunie
la D394 am factura inregistrata dar e cu alta suma
Buna ziua,

Trebuie sa modific D100 pe iunie cu impozitul micro declarata deja pana pe 15.07....Ce pot face...e tarziu sa modific declaratia 100 prin D700?...pana cand am termen sa depun D700?
TVA ul nu mi-l influienteaza pentru ca firma e cu TVA la incasare si factura nu e incasata ...doar 394 trebuie sa fac rectificativa nu?...caci e cu TVA la incasare ....ar trebuii sa depun rectificativa la 394 si pe trimestrul II si trim III nu?

cum pot face?
multumesc
multumesc...am inteles