avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate dobrote46@yahoo.com

Activitate dobrote46@yahoo.com

Bună seara
Am închiriat anul trecut un apartament la 4 persoane. Am făcut un contract de închiriere cu cei 4 chiriași, un singur contract în care sunt trecute toate cele 4 persoane. Conform noilor reglementări contractul trebuie înregistrat la ANAF, pentru asta se completează o cerere tip de înregistrare. Pe formularul tip este loc de completare chiriaș pentru o singură persoană. Cum trebuie să procedez pentru înregistrarea contractului?
Mulțumesc
Bună ziua
Sunt o primărie
Am achiziționat atobuze electrce prin Fonduri Europene POR 2014-2020
Am contract de concesiune a transportuluii public cu o firmă particularâ
Voi concesiona autobuzele acelei firme
Întrebare: Pot percepe accize de la firma respectivă și dacă da în ce valoare?
Va multumim.
Bună seara
Suntem 3 frați, părinții au decedat. Am moștenit concesiune loc de veci în cimitir. La succesiune unul din frați a renunțat la moștenire. Dacă ceilalți 2 moștenitori sunt de acord se poate reface succesiunea și cel de al 3-lea să accepte moștenirea?
Mulțumim
Am 74 ani aviz medical favorabil). Pot să fiu angajat? până la ce vârstă?
Bună ziua
Mulțumesc frumos pentru răspuns
Este o carte tehnică redactată, gata pentru trimis la tipar. Voi cere să nu se dea la tipar până nu voi lamuri aceste lucruri. Captura de pe net este o problemă despre care credeam ceva, mai bănuiam ceva, am auzit câte ceva și în ultimul moment m-am gândit să cer și părerea unor cunoscători.(oare de ce redactorul nu mi-a spus nimic, sub schițe am scris [ captură internet ] sau [wikipedia ] după caz)
Este o carte despre utilizarea echipamentelor electrice alimentate cu baterii, modul de utilizare rațională, modul de încărcare a bateriilor, modul de alimentare cu celule (panouri) fotovoltaice. Am copiat scheme de principiu Ex. principiul de construcție al unei baterii, principiu de obținere a hidrogenului prin electroliză, schema de principiu a unei celule fotovoltaice, fotografia unui obiect în cauză (aparat).. Autorul desenelor (schițelor) nu este autorul (inventatorul) principiului, a obiectelor, dar schițele mi s-au părut interesante (nici nu e sigur dacă nu au fost copiate din altă parte). Faptul că le-a postat pe net îi dă dreptul la proprietate intelectuală?. Nu am copiat nici un text.Schițele nu aduc mare valoare carții și voi opta pentru ștergerea lor (eventual pot să fac și eu schițe similare).
Mulțumesc încă o dată. V-aș fi recunoscător dacă reveniți cu amănunte.
O seară bună
Bună ziua
Am copiat într-o carte câteva poze de pe net, wikipedia, b.u, etc. Dacă este legal (descărcarea era posibila, nu am văzut să fie restricționată sau condițio0nată). Dacă este vre-o procedură pentru captură de poze de pe net.
Mulțumesc mult
In urma solicitarii de restituire s-a incheiat in 2003 un proces verbal de punere in posesie pe numele parintilor (fostii proprietari, acum decedati.). Nu s-a eliberat un titlu de proprietate si nu s-a facut o inscriere in CF. Acum fratii mostenitori am dori sa reglementam intre noi problemele de proprietate. Din cate stim primaria ar trebui sa rezolve gratuit aceasta problema. Ni s-a spus ca putem rezolva problema pe cheltuiala proprie (masuratori cadastrale, inscriere in CF), suma este destul de mare (mai ales in comparatie cu valoarea terenurilor).Va rog sa-mi spuneti care este solutia la aceasta problema. Va multumesc
Buna seara
Sunt pensionat la limita de varsta, stagiu de cotizare complet. Am fost angajat in continuare cu contracte pe termen determinat. 3 contracte care au totalizat 3 ani. Desi se recunoaste ca ar fi nevoie sa lucrez in continuare mi s-a spus ca nu se mai poate prelungi contractul (art 83 CM). Am citit ca se poate incheia in astfel de situatii (pensionar reangajat) si contract pe durata nedeterminata (sigur daca exista motivatia). Care este adevarul?.Sigur ca este dreptul angajatorului sa faca sau nu un contract si nu ma deranjaza. Ma deranjaza explicatia daca este nerealista.(sectorul tehnic sustine ca este nevoie de activitatea mea pentru lucrari in desfasurare, seful de la Resurse Umane sustine ca este ilegal sa se prelungeasca contractul sau sa se incheie altul. Va rog frumos un raspuns. Multumim.
Buna seara
Va rog un sfat:
Am de primit titlul de proprietate asupra unei paduri.Am facut cererea de retrocedare in 2000. Lucrurile au mers ingrozitor de anevoie.Dupa nenumarate interventii in sfirsit s-a ajuns la faza in care este intocmita documentatia pentru trimitere la Comisia Judeteana pentru eliberarea titlului de proprietate dar dosarul este tot la primarie ,nu s-a trimis. La insistentele mele se gasesc tot felul de tertipuri pentru a amina acest lucru, nu stiu ce sa mai fac.
Exista un termen de prescriere a acestor retrocedari si se cauta cu orice chip sa se depaseasca acest termen? Am auzit ceva ca ar fi un termen pina la sfirsitul lunii prezente si dupa aceea nu stiu e se intimpla. Va rog sa ma informati ce ar trebui sa fac?
Multumesc. O seara buna.