avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate dobrote46@yahoo.com

Activitate dobrote46@yahoo.com

Bună seara
Vă rog o clarificare
Sunt pensionar limită de vârstă din 2010.
Sunt angajat pe termen limitat din 16 .02.2023 (până în 30 .04.2024 cu perspective de prelungire)
Pot să fac o cerere de recalculare a pensiei pentru perioada suplimentară de lucru de 1 an, după un an de la această angajare? (ex. din 20.02 2024)
Ce acte sunt necesare?
Mulțumesc. O seară bună.
Bună seara
Am închiriat anul trecut un apartament la 4 persoane. Am făcut un contract de închiriere cu cei 4 chiriași, un singur contract în care sunt trecute toate cele 4 persoane. Conform noilor reglementări contractul trebuie înregistrat la ANAF, pentru asta se completează o cerere tip de înregistrare. Pe formularul tip este loc de completare chiriaș pentru o singură persoană. Cum trebuie să procedez pentru înregistrarea contractului?
Mulțumesc
Bună ziua
Sunt o primărie
Am achiziționat atobuze electrce prin Fonduri Europene POR 2014-2020
Am contract de concesiune a transportuluii public cu o firmă particularâ
Voi concesiona autobuzele acelei firme
Întrebare: Pot percepe accize de la firma respectivă și dacă da în ce valoare?
Va multumim.
Bună seara
Suntem 3 frați, părinții au decedat. Am moștenit concesiune loc de veci în cimitir. La succesiune unul din frați a renunțat la moștenire. Dacă ceilalți 2 moștenitori sunt de acord se poate reface succesiunea și cel de al 3-lea să accepte moștenirea?
Mulțumim
Am 74 ani aviz medical favorabil). Pot să fiu angajat? până la ce vârstă?
Bună ziua
Mulțumesc frumos pentru răspuns
Este o carte tehnică redactată, gata pentru trimis la tipar. Voi cere să nu se dea la tipar până nu voi lamuri aceste lucruri. Captura de pe net este o problemă despre care credeam ceva, mai bănuiam ceva, am auzit câte ceva și în ultimul moment m-am gândit să cer și părerea unor cunoscători.(oare de ce redactorul nu mi-a spus nimic, sub schițe am scris [ captură internet ] sau [wikipedia ] după caz)
Este o carte despre utilizarea echipamentelor electrice alimentate cu baterii, modul de utilizare rațională, modul de încărcare a bateriilor, modul de alimentare cu celule (panouri) fotovoltaice. Am copiat scheme de principiu Ex. principiul de construcție al unei baterii, principiu de obținere a hidrogenului prin electroliză, schema de principiu a unei celule fotovoltaice, fotografia unui obiect în cauză (aparat).. Autorul desenelor (schițelor) nu este autorul (inventatorul) principiului, a obiectelor, dar schițele mi s-au părut interesante (nici nu e sigur dacă nu au fost copiate din altă parte). Faptul că le-a postat pe net îi dă dreptul la proprietate intelectuală?. Nu am copiat nici un text.Schițele nu aduc mare valoare carții și voi opta pentru ștergerea lor (eventual pot să fac și eu schițe similare).
Mulțumesc încă o dată. V-aș fi recunoscător dacă reveniți cu amănunte.
O seară bună
Bună ziua
Am copiat într-o carte câteva poze de pe net, wikipedia, b.u, etc. Dacă este legal (descărcarea era posibila, nu am văzut să fie restricționată sau condițio0nată). Dacă este vre-o procedură pentru captură de poze de pe net.
Mulțumesc mult
In urma solicitarii de restituire s-a incheiat in 2003 un proces verbal de punere in posesie pe numele parintilor (fostii proprietari, acum decedati.). Nu s-a eliberat un titlu de proprietate si nu s-a facut o inscriere in CF. Acum fratii mostenitori am dori sa reglementam intre noi problemele de proprietate. Din cate stim primaria ar trebui sa rezolve gratuit aceasta problema. Ni s-a spus ca putem rezolva problema pe cheltuiala proprie (masuratori cadastrale, inscriere in CF), suma este destul de mare (mai ales in comparatie cu valoarea terenurilor).Va rog sa-mi spuneti care este solutia la aceasta problema. Va multumesc