avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate danoozza

Activitate danoozza

Buna ziua,
Locuim într-un complex rezidențial si, eu si prietenul meu, detinem 2 motoare. Au aparut multe discutii, ori ca lumea se impiedica de ele, ori ca anumiti copii le ling sau trag de ele. Intr-o zi am gasit unul daramat, bineinteles ca nimeni nu a recunoscut ca l-a împins, voit sau nu. Avand in vedere ca nu sunt parcate pe loc de parcare cumparat, ci in curte, pe spatiul comun al complexului, putem fi trasi la raspundere in cazul in care se intampla vreo tragedie? Vecinii ne spun ca noi ar trebui sa avem grija ca ai lor copii trag de ele si pot fi daramate, implicit copiii respectivi se pot lovi. Exista vreo lege care sa ii faca sa inteleaga ca nu e legal sa atinga si sa distruga bunurile altora? Sau chiar ar trebui sa luam noi alte masuri in privinta asta?
@Daniel4x4
Da, sunt de acord ca pe furnizor nu-l intereseaza ce se intampla in bloc. Dar nu cred ca furnizorul opreste utilitatile pentru 2 luni de neplata.
Poate gandesc eu prost, dar, dupa cum am mai spus, administratorul este angajatul meu, eu il platesc si ar trebui sa se poarte ca atare. Complexul nu este proprietatea lui ca sa ia decizii singur si sa faca cum doreste el.
Sunt de acord sa faca aceste lucruri, in cazul in care s-a hotarat in adunari, asa cum mi-a explicat adriantot. O sa ma interesez ce decizii au fost luate la adunarile generale/de catre comitetul executiv.
@Daniel4x4
Contract individual nu este, dar sunt puse repartitoare pentru fiecare utilitate. Nu sunt de acord sa raman cu datorii pentru o perioada mare, dar 2 luni nu mi se pare mult, mai ales ca nu mi s-au facturat alea 2 luni.
Daca nu este contract individual si exista contoare, furnizorul opreste utilitatile la tot blocul daca nu sunt toti locatarii restantieri? Nu cred. Poate doar daca se ajunge la sume uriase.
In orice caz, stiu ce inseamna sa se opreasca utilitatile. Noua ni s-au oprit timp de o saptamana in tot complexul deoarece angajatul care se ocupa cu platile catre furnizori nu si-a facut treaba, desi avea banii incasati de la locatari.
Tocmai d-asta, sunt de acord sa fie oprite de catre furnizori, dar nu de catre administrator. Eu consider ca administratorul trebuie sa se ocupe cu buna functionare a complexului si sa faca in asa fel incat locatarii sa fie multumiti. Nu sa fie un "ghimpe in coaste", dand amenzi si oprind utilitatile.

@adriantot
Ok, pe mine asta ma interesa, ce ii da lui dreptul sa faca ce vrea el. O sa ma interesez daca intr-adevar s-au luat astfel de hotarari (eu, fiind chirias, nu am fost chemata niciodata la adunari generale, deci nu stiu ce s-a discutat).
Utilitatile se pot opri fara acordul meu, din pacate, deoarece toti robinetii si toate contoarele (de apa calda/rece, caldura, gaz, inclusiv siguranta pentru tot apartamentul) sunt pe palierul blocului, nu in apartament. Deci nu este necesar sa intre in casa.

adriantot a scris:

Nici o lege nu interzice asociatiei de proprietari sa opreasca utilitatile unui restantier.




Dar ce lege ii da dreptul sa faca asa ceva? Daca stam sa urmarim daca exista legi care sa ne opreasca sa facem ceva, atunci si eu pot sa gasesc multe chestii pe care nu mi le interzice nici o lege. Mi se pare normal, in momentul in care actionezi ca o autoritate, sa ai ceva la mana.
Eu nu ma duc la el acasa sa-i opresc utilitatile pentru ca nu scrie nicaieri ca nu am dreptul.
Sau sa ii opresc celui de sus curentul pentru ca asculta un gen de muzica neagreat de mine in afara orelor de odihna.
Nu mi se pare normal sa ma oblige sa-mi platesc facturile unor utilitati pe care practic nu mi le furnizeaza el, ci ApaNova, Enel samd.
Eu nu doresc sa platesc intretinerea la asociatie din 2 motive:
1. In contractul de inchiriere scrie clar ca intretinerea trebuie platita la firma.
2. Eu platesc chirie pentru locul de parcare, iar cei de la administratie au bagat (pentru toata lumea, pe langa chirie) si intretinere pentru parcare (desi exista rubrica speciala pentru fiecare utilitate de pe partile comune)
Cablul, telefonul si internetul le platesc direct la furnizor (contractul fiind pe numele meu), iar energia electrica si gazul nu le platesc eu, sunt platite de catre firma de la care am inchiriat.
Eu vreau sa stiu daca administratia are dreptul sa-mi opreasca utilitatile pentru 2 luni restanta si daca are voie sa-mi dea AMENDA.
Buna ziua,

Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile celor care au restanta 2 luni in momentul in care se afiseaza urmatoarea intretinere. Eu am contract de inchiriere cu o firma in care scrie ca intretinerea o platesc la ei, insa ei nu au facturat cele 2 luni cu care figurez ca restanta la administratie. Problema asta o avem de cand ne-am mutat aici, cei de la firma cu care am eu contract ne-au spus ca nu primesc facturile de la administratie, administratia ne-a spus ca ei au trimis facturile si tot asa.
Intr-o discutie avuta cu administratorul, am fost amenintata ca o sa primesc si amenda din partea LUI ca am caine si isi face nevoile pe spatiul verde. I-am spus ca eu strang dupa el si am primit raspuns ca e vorba de faptul ca face pipi pe spatiile verzi si ca i s-au uscat trandafirii. Mi-a mentionat ca "platim" (desi el nu locuieste in complex) o suma destul de mare pentru gazon si ca nu e normal ca femeia de servici sa stranga dupa animalele noastre. Mentionez ca avem si 2 caini vagabonzi in complex. Nu am stat sa-i urmaresc, dar presupun ca si ei au nevoi fiziologice si nu strange nimeni dupa ei.
In concluzie, ma intereseaza daca administratorul poate sa-mi dea amenda pentru faptul ca am caine care face pipi pe gazon si sa-mi opreasca utilitatile daca sunt restanta cu 2 luni la intretinere.
Răspuns la discuția Scoala soferi pe masina proprie
Tocmai asta e ideea, eu vreau sa conving acea persoana ca este ilegal ceea ce incearca sa faca. Pentru a o convinge, trebuie sa-i ofer un argument puternic: legea care interzice acest lucru. Persoanei respective i-a fost anulat permisul si este obligata sa faca din nou practica si sa dea din examenul auto pentru a beneficia de un nou permis. De aceea considera ca ar iesi mai ieftin daca isi modifica masina proprie si iese de 2-3 ori cu un instructor.
Răspuns la discuția Scoala soferi pe masina proprie
Eu ma refeream la ce se poate intampla daca este prins in timp ce face practica pe masina personala (daca ii confisca talonul, etc.) Ca se gasesc instructori care sa-ti dea foaie la mana ca ai facut scoala pe masina lor, cand de fapt... Sunt sigura ca multi nici nu stiu ce inseamna practica si au permis...
Si ma mai interesa ce lege e aceea care s-a dat in ianuarie a.c. si care interzice sa se mai faca scoala pe masina proprie (nu poti convinge omul pana nu ii arati ca exista scris undeva :D).
Buna seara,
O cunostinta vrea sa faca scoala pe masina proprie deoarece, zice persoana respectiva, ar iesi mai ieftin. Se poate face asta? Daca da, in afara de modificarea facuta pentru a pune pedale in dreapta, ce ar mai trebui facut? Trebuie declarata autoritatilor aceasta modificare (omologare)? In ce lege pot gasi toate aceste date? Am cautat pe internet si am gasit doar un comentariu pe un forum cum ca din ianuarie 2010 nu se mai poate face pe masina personala. Daca totusi face acest lucru, ce se poate intampla?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Răspuns la discuția Problema contract Romtelecom
Am vorbit si cu o prietena de familie care este avocat si mi-a spus acelasi lucru. Dar proprietarul tot nu este de acord, este foarte speriat, probabil ca a mai avut probleme cu circa financiara, ca altfel nu-mi explic. Oricum am convenit sa facem contractul pe numele lui, iar atunci cand voi pleca ii voi cere sa mearga cu mine sa rezilieze contractul, ca sa nu-mi ceara 250 de euro ca vrea el sa-si mareasca averea. Nu se poate ajunge la niciun consens cu el, sper sa nu mai apara probleme cat voi sta in garsoniera lui.
Dar nu exista o lege prin care cei care furnizeaza servicii nu au voie sa perceapa taxa la rezilierea contractului?

Multumesc pentru raspuns.
Dana