eclair
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde, daca societatea era înființată înainte de căsătorie atunci nu poate cere procent din profit. iar cu privire la părțile sociale depinde ce valoare au. dar asta la partaj, încă nu au divorțat , deci întâi divorțul , iar pana la partaj se întâmplă multe, falimente, pierderi etc. o înțelegere , in opinia mea ar fi mai profitabila pentru minora, dar care peste puțin timp va deveni majora. îmi amintesc de un caz in care fiul devenit major a refuzat cu indirjire, cu toate insistențele mamei, deci a refuzat sa se îndrepte împotriva tatălui, declarându-se mulțumit cu cuantumul stabilit de instanță. deci necunoscute sunt căile...
eclair
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua. Deci va aflați in plin război din resentiment ca fostul soț și-a refăcut viața cu o alta persoana. Pe copilul dv l-ați întrebat câț si cum îl afectează aceasta situație? . Codul Civil este clar in ce privește pensia de întreținere minor. Discuțiile retorice despre cum ar trebui sa fie legea in opinia dv nu-si au rostul. Aveți un avocat, de ce nu discutați situația respectivă cu el. Am mai întâlnit situații, când clientului nu i se spune ce dorește sa audă, vine pe forum , poate afla lucruri care nu exista. Societatea soțului dv, ar putea intra într-un eventual partaj, am spus ar putea, depinde de probele dv. Sunteți acționar, ați contribuit la înființarea firmei respective, ați lucrat etc sunt multe de discutat pe aceasta tema. Faptul ca el se plimba prin lume nu înseamnă nimic. Daca conștiință lui de tata se rezuma la pensia de întreținere , nimeni nu-l poate obliga sa dea mai mult decât spune legea. Mai bine ați încerca ca raportul minorului cu tatăl sa fie bun si nu vindicativ pentru ca va vede pe dv cu aceasta atitudine. Ce este mai important? Binele copilului dv sau orgoliul? In privința unui audit al firmei, v-ați interesat ce costuri presupune? Sunt mari spre foarte mari. Puteți face plângeri penale, pentru gestiune frauduloasă, cu consecințele respective. Daca se dovedesc adevărate atunci firma închisă, bani nici pentru pensia de întreținere minor si așa mai departe. Repet daca se dovedesc adevărate, daca nu riscați si un proces pentru calomnie, iar într-adevăr atunci relațiile vor fi terminate. Cui folosește? Repet, presupun ca avocatul dv v-a spus toate aceste lucruri. Puneți-va sufletul in pace, veți divorța si viața merge înainte.
Nu dau sfaturi greșite si eronate (eronat si greșit e același lucru, deci..ori una ori alta..;)) ) in UE orice pensie de întreținere minor stabilește pe lângă pensia de intretinere minor si 50% din cheltuielile extraordinare absolut documentate. de ex. copilul dorește sa studieze vioara, lecții cu plata, parintele rezident trebuie sa asigure 50% din plata lecțiilor, repet in baza facturilor eliberate si altele. Nu înseamnă ca parintele rezident cere 50% din cheltuieli nerezonabile si nedocumentate. As zice ca nu mi s-a întâmplat ca avocat sa întâlnesc situații in care judecătorul sa nege copilului posibilitate de activități extrașcolare....repet foarte bine documentate. Daca România face excepții de la aceasta regula, ce sa spun rău pentru minori.
eclair
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligația părintelui de a-și întreține copilul minor este reglementată de Codul Civil și presupune asigurarea tuturor celor necesare traiului, educației, învățăturii și pregătirii profesionale. Această obligație este solidară, ceea ce înseamnă că ambii părinți sunt responsabili de întreținerea. acestuia.Deci inclusiv dv. .La pronunțarea unei sentințe de divorț judecătorul va stabili (o spune legea) 1/4 din cuantumul salariului dv. PLUS 50% din cheltuielile extraordinare. Îmi rezulta o abordare superficiala a problemei poate ar trebui sa mergeți la un consilier matrimonial sa vedeți unde sunt cauzele neînțelegerilor dintre dv. In rest legea va poate obliga la întreținerea copilului dv nu si să-l iubiți. Aveți mijloacele necesare sa faceți cerere de scoatere a copilului de la acea grădiniță, eventual sa stați cu copilul când soția lucrează, într-un cuvânt sa fiți tata.
eclair
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
După cum se spune "sa luam urma banilor". au fost trimiși prin banca, daca da ce scrie la motivul plății? daca scrie împrumut pentru achiziționare casa, e o problema si trebuie sa se vadă data exactă pentru a știi daca se aplica prescripția extinctiv, daca scrie finanțare pentru achiziționare casa, idem, daca scrie procurator de fonduri atunci...e o alta problema care se poate dezbate in instanță, daca scrie cadou, sau nimic (deși de regula se pune motivul plății, atunci situația se schimba. daca au fost dați personal atunci ați semnat o chitanță de mana ? daca da se vede data scadentei. sunt multe de discutat. mergeți așa cum v-am spus cu povestea întreagă la o consultanta juridică si veți avea răspunsuri concrete.
eclair
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti la un avocat cu povestea "întreagă" adică cu toate datele exacte pentr a putea evalua daca într-adevăr va aflați in cazul prescripției extinctiv.e . Suntem pe un forum de păreri juridice . Alte considerente cu privire la moralitate etc. sunt intre persoana si conștiința acesteia.
Adaug doar ca in România o sa vina executarea pe suma respectivă. Deci, mai devreme sau mai târziu (justiția italiana merge cu încetinitorul , dar...nu uita) o sa va vina o poprire. Va urez ca suma sa fie suficient de mica ca sa nu prezinte interes imediat.
Din pacate, mai are o solutie , deja din cate inteleg termenul este cam depășit .Daca va încadrați in cele 60 de zile pentru a depune contestația (ricorso) la prefect mai aveți o șansă, altfel...in România nu are nimeni cum sa va ajute, amenzile au fost date pe teritoriul italian. O soluție ar fi fost sa plătiți in termen de 5 zile de la primirea amenzii o suma redusă cu 30% fără a exclude spezele de procedura. Cam asta este situația.
O luam de la capăt. Datele NU pot fi furate. Procesele verbale se scriu de către poliție cu identificarea respectivului autor in baza cărții de identitate originale, si evident a carnetului de conducere.tot in original. nu copie, nu fax, nu altceva.. Deci cui ați dat cartea de identitate in original ori cine a avut acces la ea.
Datele nu sunt folosite de poliția italiana "luându-le-le de undeva ". Din activitatea mea de 17 ani ca avocat in Italia, dați-mi voie sa ma îndoiesc profund. Daca nu contestați in scris amenzile, așa cum v-am spus exista o procedura specifica, lamentările pe forum nu va ajuta cu nimic. Repet verificarea persoanelor se face in baza cărții de identitate in original. Pana la urma or sa va vina amenzile de plata , indiferent cât timp va trece. Îmi pare rău nu obișnuiesc sa le spun persoanelor ce vor sa audă ci le spun care este situația reală.