Buna seara! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutați! Am divorțat in Februarie 2010 iar fostul a fost obligat la plata pensiei de 1000 lei pe luna. Pe scurt am hotărât ca pensia Su alocația sa meargă intr-un cont la banca. Pt ca nu am avut nevoie de bani nu an verificat. Acum câteva luni am constatat ca acel cont este pe numele copilului dat titular fostul iar in cont nu exista decat banii proveniți din alocație începând cu 2012) Am cerut executare silită dar a făcut contestație invocând prescripția potrivit ART 705 ncpc. Pe data de 28.09.2015 avem termen si nu stiu ce trebuie sa fac. Nu dispun de f multe fonduri si nici nu am încredere in avocații din oraș deoarece fostul este avocat. Am depus plângere la parchet dar se mișca f greu (din Iulie si pana acum am fost eu audiata si urmează săptămana aceasta si copilul care are 11 ani) Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Va multumesc!
Buna ziua! Am si eu o mare problema, sunt proprietara unui apartament care este aproape distrus (tavanul la baie, bucatarie si o parte din living s-a mancat pana la beton, faianta a cazut, sistemul de iluminat din baie a fost serios avariat) de vecinii de la etajul superior. In permanenta se aude zgomot de bormasina, dupa care la cel mult 2 zile se uda peretii. Am incercat sa discut cu ei, dar nu se poate. Vreau sa renovez apartamentul dar mi-e teama ca se va intampla acelasi lucru. Ce ar trebui sa fac? Va rog sa-mi dati un sfat!
Problema este ca el este avocat. Imi spune ca am locuit impreuna si nu trebuie sa plateasca decat incepand cu iunie cand noi (eu si copilul ne mutam). Ce ar trebui sa fac?
Buna seara, tocmai am terminat divortul. Copilul mi-a fost incredintat mie, urmand ca tatal sa plateasca pensia de intretinere incepand cu data introducerii actiuni (01.09.2009). Pana la finalizarea divortului am locuit impreuna. Acum imi spune ca nu trebuie sa plateasca pensia decat incepand cu luna iunie (nu cu septembrie 2009, cu toate ca el nu a contribuit la cresterea copilului decat cu sume infime). Este adevarat?