avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate asteryx67

Activitate asteryx67

Bună ziua.Rog frumos comunitatea să îmi răspundă la întrebarea mea referitoare la pensie.Am împlinit vârsta de 55 ani,am o vechime de 38 ani din care 16 ani în grupa 1.Toată activitatea a fost într-o zonă care beneficiază de acei doi ani reducere din vârsta standard.
Întrebarea ar fi,când pot depune dosarul de pensionare?
Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Plată spor radiații.
Mulțumesc pentru răspuns. Însă eu vroiam să știu dacă acei salariați ai firmei de constructii care nu este parte din sistem dar care are contract cu unitatea pot beneficia de acel spor.Este patronul obligat să plătescă sporul?
Bună ziua.
Am o întrebare la care v-aș ruga să îmi răspundeți dacă se poate.Lucrand într-o unitate militara cu grad de radiație destul de mare salariații unei firme de constructii care are contract de lucrări în incintă au dreptul de a primi spor de radiații? Și dacă da din ce fonduri se plătesc?
Vă mulțumesc anticipat.
In cazul unui proces de divorț unul dintre soți poate folosi ca probă pentru dovedirea unei așa zise relații extraconjugale o copie după niște convorbiri desfășurate pe Messenger? Menționez că acea copie a fost obținută prin sustragerea telefonului și copierea acelor convorbiri fără acordul celui incriminat..Furtul de informație electronică între soți se pedepsește?
Vă mulțumesc anticipat
Discuție Divorț
Rog pe cineva dacă poate să mă ajute în următoarea problemă.În cazul unui proces de divorț există un divergent intre soți.Soția este unic moștenitor al casei in care locuiesc.Moștenirea este din partea bunicii cu drept de uzufruct.Initial casa a fost mai mică iar pe parcursul căsătoriei a fost modernizată.Certificatul de moștenitor a fost emis după modernizare.Numele pe care a fost emis este același cu al soțului.Intrebarea mea este dacă la pronunțarea divorțului soțul are vreun drept asupra casei.Există posibilitatea că soțul să pretindă despăgubiri?Casa este bun propriu al soției?
Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua.Va rog sa i-mi spuneti daca este legal sa platim aceeasi taxa de doua ori.Adica odata cu plata taxelor locale si a doua prin asociatia de proprietari din care facem parte.Ma refer aici la taxa de ecarisaj.Din cate stiu asociatiile de proprietari sunt organizatii non profit. Va multumesc.
Buna seara. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare. O ruda a mea care este cetatean grec pe drumul de intoarcere spre Grecia a fost amendat de catre politia rutiera pentru depasirea limitei de viteza. Deoarece era miezul noptii nu a avut unde sa plateasca aceasta amenda si a continuat drumul. Intrebarea mea este cum ar putea sa o plateasca? Stiu ca era in discutie o directiva europeana prin care se stipula ca toate amenzile primite de catre un cetatean din UE sunt trimise la adresa de domiciliu.Este in vigoare aceasta directiva? Sau trebuie platita in Romania? Va multumesc anticipat.#-o#-o#-o#-o
Răspuns la discuția Somaj absolventi liceu
Multumesc pentru promtitudine.Dar tot nu am inteles si i-mi cer scuze pentru asta daca studenta fiind mai este beneficiara acelei sume de somaj.#-o
Buna ziua. Fiica mea a absolvit liceul anul acesta si ulterior a fost admisa la facultate. Intrebarea mea este daca s-a inscris pentru somaj in termenul legal de 60 de zile mai are dreptul la acei bani avind in vedere ca din octombrie este studenta? Mentionez ca la AJOFM i-a fost impus si parcurgerea unui anumit curs de formare profesionala. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Lucrez la o firma de constructii si vreau sa va expun urmatoarea situatie.De la 1 ianuarie din cauza conditiilor meteo patronul ne-a impus sa ne luam cateva zile de concediu fara salariu. De atunci insa tot ne amana cu inceperea lucrului cu toate ca au fost si perioade bune de lucru motivand ca acum nu are lichiditati pentru salarii.Intrebarea mea este daca este legal cum procedeaza si cate zile de concediu fara salariu poate impune unui salariat.Aceasta avand in vedere ca salariatii respectivi au de platit la randul lor tot felul de obligatii.Nu mai punem ca noi pierdem si la vechime si zile de concediu de odihna platite in contul celor doua luni nelucrate.VA MULTUMESC ANTICIPAT.