avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate aleirgab80

Activitate aleirgab80

conform legii nr. 71/2011
ART. 220
(1) Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 511 din 24 iulie 2009, intră în vigoare la data de 1 octombrie 2011.
(2) Actele normative prevăzute la art. 214 şi 216 - 218 intră în vigoare la data intrării în vigoare a Codului civil.
ART. 221
Prezenta lege intră în vigoare la data prevăzută la art. 220 alin. (1), cu excepţia art. 214, 216 - 218, 224, art. 225 alin. (1) şi (2), art. 226 şi 228, care intră în vigoare la 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
bună ziua,
mă bucur să văd persoane mai harnice decât mine la capitolul studiu tematică admitere în magistratură. am şi eu o întrebare: după care coduri învăţăm până la urmă?noi sau vechi? eu am sunat la CSM şi mi s-a spus să aştept să se publice anunţul pe CSM si INM şi se va publica bibliografia, ori de atunci până la concurs e ffffff puţin. având în vedere că e pt prima dată când învăţ pt acest concurs şi că nu am mai dat examenul niciodată, aştept sfaturi de la "veterani". vă mulţumesc anticipat pt răspunsurile dvs!
Răspuns la discuția Zilieri pentru santier
Magda Staicu a scris:

Abia acum am descoperit topicul si cu voia dvs , imi permit o parere : persoana fizica poate fi angajator , in temeiul codului muncii si poate angaja personal cu CIM , comportandu-se dpdv fiscal ca si o persoana juridica . Adica intocmeste si declara CIM, se declara la fisc cu vector fiscal - persoana fizica platitoare de impozite si taxe pentru angajatii sai , declara lunar contributiile si evident , le achita .
Costurile vor fi , bineinteles , mari , dar nu asta era tema , ci daca exista sau nu posibilitatea angajarii de catre pf a unei(unor ) pf .
In cazul constructiilor, og cu zilierii nu este aplicabila .



imi pare rau ca nu ati citit legea zilierilor inainte sa postati acest comentariu. este prevazut cat se poate de clar ca este aplicabila numai persoanelor juridice. cum poate deveni o persoana fizica persoana juridica ...............poate vorbiti de pfa care nu are voie sa aiba angajati?Totusi, ar fi de bun simt sa informam in cunostinta de cauza poporul, iar daca nu cunoastem mai bine ne abtinem.:hammer: presupunerile mai rau de incurca decat ne lamuresc!
Răspuns la discuția Zilieri pentru santier
camelia50 a scris:

Buna ziua

Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ trei saptamani.

Cum sa-i inregistrez ca zilieri. Ce taxe si unde trebuie sa platesc? In ce termen trebuie sa actionez?


Toate ce am citit despre noul Cod al Muncii sa refera la firme/persoane juridice. Eu sunt persoana fizica dar nu vrau sa stau cu frica.

Va multumesc


legea zilierilor prevede cat se poate de clar ca acestia nu pot lucra in constructii. contract, se inregistreaza la DGFP si se plateste impozit 16%, daca tineti mortis.


Răspuns la discuția RASPUNDEREA MAGISTRATILOR
Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
aceeasi poveste a spus-o George Miu pe Europa FM:))))))
Răspuns la discuția COMISIA DE DISCIPLINA
in primul rand tb sa existe un motiv real de constituire a comisiei de disciplina. sotia va fi chemata la comisia de disciplina in urma unei convocari, preferabil prin posta. la data si ora stabilite in convocator se va prezenta in fata comisiei si va da o declaratie in care se va apara de acuzele aduse care i se vor comunica in convocator si la comisie. ulterior va primi decizia scrisa a comisiei pe care o poate contesta in 30 de zile la tribunal.
Răspuns la discuția PRESCRIERE DE DATORII
bancar sau judecatoresc.
Răspuns la discuția PRESCRIERE DE DATORII
1/3 din salariu in urma executarii silite ceruta de un executor.
vechime in munca inclusiv in domeniul juridic este considerata daca aveti contract individual de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana; pt contractele cu timp partial vechimea se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, mi se pare firesc sa fie asa, pt ca ar fi discriminare altfel.