avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate Ciuciuc Adriana - Birou de mediator

Activitate Ciuciuc Adriana - Birou de mediator

Răspuns la discuția Probleme cu fostul angajator
Cine v-a spus ca fostul angajator face presiuni? In ce fel il deranjeaza pe fostul angajator ca lucrati aici?
Răspuns la discuția Notificare de la locul de munca
E mai bine decat ati crezut.
Sa mergeti sa primiti actele in original daca vreti si sa cereti adeverinta de vechime pentru acea luna lucrata.
Răspuns la discuția Notificare de la locul de munca
Pai spuneti ce scrie in notificare.
Teoretic trebuie sa va cheme la cercetare disciplinara pentru a va putea da afara din cauza absentelor nemotivate.
Dar n-am inteles - ati plecat mai repede decat prevedea contractul? Nu ati anuntat pe nimeni macar pe email?

Mergeti la primarie - la serviciul public de asistenta sociala sau la DGASPC ("protectia copilului") pentru a le sesiza situatia in care se afla copilul dvs. Uitati ce prevede Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului:

Art. 41
(1)�Daca exista motive temeinice de a suspecta ca viata si securitatea copilului sunt primejduite in familie, reprezentantii serviciului public de asistenta sociala ori, dupa caz, ai directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti au dreptul sa viziteze copiii la locuinta lor si sa se informeze despre felul in care acestia sunt ingrijiti, despre sanatatea si dezvoltarea lor fizica, educarea, invatatura si pregatirea lor profesionala, acordand, la nevoie, indrumarile necesare.
(2)�Daca, in urma vizitelor efectuate potrivit alin. (1), se constata ca dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copilului este primejduita, serviciul public de asistenta sociala este obligat sa sesizeze de indata directia generala de asistenta sociala si protectia copilului in vederea luarii masurilor prevazute de lege.
(3)�Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului este obligata sa sesizeze instanta judecatoreasca in situatia in care considera ca sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru decaderea, totala sau partiala, a parintilor ori a unuia dintre ei din exercitiul drepturilor parintesti.


iar codul civil spune care sunt motivele pentru care un parinte poate fi decazut din drepturi:

CAPITOLUL IV
Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.


In concluzie - este o procedura lunga, ce implica mai multi specialisti care vor evalua situatia familiei care se va finaliza in instanta. Incepeti cu serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei, vor face o ancheta sociala la domiciliu, si vor anunta DGASPC-ul in cazul in care vor considera ca exista un pericol pentru viata si/sau dezvoltarea copilului.
Daca ati plati dvs. personal ce chitanta v-ar da? Aceeasi chitanta trebuie sa o dea si firmei Y. Ca sa fie mai simplu faceti o conventie in 3, prin care firma Y se obliga sa preia datoria dvs. la firma X, pe baza acesteia firma X factureaza la firma Y suma de bani restanta si apoi plateste. Trebuie sa discutati cu cei de la Contabilitate si Juridic.
Va poate retine din salariu orice suma ati convenit ca datorati.
Daca lipsiti va pune ca sunteti absent nemotivat, la mai multe absente nemotivate ar putea sa inceteze contractul de munca din motive disciplinare (bineinteles dupa o cerecetare disciplinara care dureaza cateva zile pana va trimite invitatia pentru o anumita data, pana constata ca nu v-ati prezentat si asa mai departe).
Parerea mea este sa spuneti superiorului in ce situatie sunteti, iar daca nu va asculta mergeti la superiorul superiorului. E mai simplu pentru toata lumea.
Răspuns la discuția Intrebari despre somaj
1. Da.
2. Da
3. Va referiti la reducerea/intrerurerea activitatii angajatorului?
In codul muncii acestea sunt articolele:

Art. 52. [suspendarea din initiativa angajatorului]
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti; [Decizia Curtii Constitutionale nr. 279/2015]
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
c1) in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, masura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca, precum si in cazul in care salariatul este arestat la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca;
d) pe durata detasarii;
e) pe durata suspendarii de catre autoritatile competente a avizelor, autorizatiilor sau atestarilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
(2) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a) si b), daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
[ 47 adnotări ]
Art. 53. [intreruperea sau reducerea activitatii angajatorului]
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.Dar asta inseamna ca angajatorul doreste sa va pastreze ca angajat. Or, din ce spuneti dvs. se pare ca acesta a luat decizia concedierii.
Deci raspunsul la intrebare e nu.
Răspuns la discuția Zile libere pentru căsătorie
Depinde de prevederile regulamentului intern sau ale contractului colectiv de munca al societatii.
Poate pana la divort si partaj, o solutie mai putin costisitoare ar fi sa cautati o asociatie/ong impotriva violentei domestice care sa va gazduiasca o perioada de timp, eventual sa va si consilieze in legatura cu posibilitatile ce le aveti. Poate in acest timp v-ati gasi un loc de munca stabil, iar tatal ar trai in propria mizerie si poate ar realiza ca e momentul sa schimbe ceva. Nu trebuie sa acoperiti mizeria nimanui, nu ajuta nici dumneavoastra, nici tatalui, fiecare e dator sa suporte consecintele faptelor lui.
Răspuns la discuția Demisie


Eu inteleg altceva din art. 31 alin.3 din Codul muncii:

Art. 31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.


ca doar prin acea notificare poate inceta contractul de munca in perioada de proba, iar "demisia" de care spune nicoleta78 trebuie asimilata acelei notificari.