avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate cornelia alina

Activitate cornelia alina

Buna ziua,
Sotul meu lucreaza la o firma care a inchiriat buldoexcavatorul la o alta firma.in urma cu doua luni un inginer de la acea firma l-a pus sa sape intr-un loc , unde erau niste cabluri de la calea ferata. Acestea s-au rupt. A venit un politist si a luat datele inginerului si ale sotului meu. Acum o saptamana l-a cautat politia si i-a spus ca trebuie sa plateasca daune. Sotul meu s-a dus la politie si nu a vrut sa semneze procesul-verbal , intrucat considera ca nu este de vina spunandu-le ca este deranjat de faptul ca l-au cautat la domiciliu , negasindu-l, l-au cautat si la parintii mei acasa. Ei au raspuns ca acel inginer a plecat de la firma, el fiind domiciliat la 400 de km de sediul politiei si nu il mai cauta. Ce il sfatuiti sa faca? Va multumesc!
Buna ziua,
Voi intra direct in subiect. Astfel, in urma aplicarii pe un site specific cautarii de joburi, am primit un e-mail de la o firma in care imi cerea sa completez un regulament de functionare.Am completat acest regulament si l-am trimis in format electronic, cu mentiunea am luat la cunostinta, data si numele in clar. Ei mi-au trimis prin posta niste documente , iar eu trebuia sa platesc o taxa, care era stipulata in acel regulament. Intre timp m-am razgandit si nu am mai vrut sa ridic coletul.Mi se poate intampla ceva ? O parte din regulament:
Subsemnatul Doamna, domiciliat(a) în, str. e-mail , telefon de contact
solicit primirea actelor (Contractul de Colaborator, Mapa de Lucru) pentru a deveni membru colaborator denumit in continuare partener in cadrul
Detalii Primire Mapa de Lucru:Mapa de Lucru va va fi furnizata cu acordul dumneavoastra prin Posta Romana sistemul Ramburs Postal (prin Ramburs Postal –in functie de marime colet, distanta si de valoare ramburs, se plateste o taxa de catre expeditor, iar destinatarul ramburseaza aceasta taxa la ridicarea coletului expeditorului), astfel la primirea coletului dumneavoastra pe baza buletinului veti ridica de la oficiul postal de care apartineti coletul care contine Mapa de Lucru. Coletul este gratuit, cu exceptia taxelor postale si a documentelor aferente, in functie de distanta si de alte criterii suma ce trebuie sa o achitati nu poate si nu va depasi 13 Ron.
CODUL ETIC ªI DE DISCIPLINÃ AL PARTENERILOR
1. Partenerii vor depune toate diligentele necesare pentru promovarea imaginii sistemului, atât prin mijloace proprii cât şi prin mijloacele puse la dispoziţie de către administratorii sistemului.
2. Partenerii se obligă ca prin activitatea lor să nu facă nicio faptă care să aducă atingere imaginii sistemului.
3. Partenerii se obligă să nu copieze şi să nu desfăşoare activităţi de dezvoltare a unor sisteme similare sau identice sistemului.
4. Partenerii răspund patrimonial pentru prejudiciile cauzate firmei, în situaţia în care prin fapta lor au cauzat daune acesteia şi sistemului promovat.
5. Măsurile disciplinare se iau de către membri fondatori.
DISPOZIŢII FINALE
1. Fondatorii îsi păstrează toate drepturile în legătură cu sistemul
2. Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu prevederile stipulate în „Contract de Colaborare” şi anexele acestuia.
3. Prevederile prezentului regulament se însuşesc de către fiecare partener în parte odată cu completarea formularului „ Membru Colaborator-”, asumându-şi-le în totalitate.
4. Orice litigiu decurgând din prezentul regulament va fi soluţionat pe cale amiabilă, în caz contrar litigiile decurgând din aplicarea prezentului regulament vor fi supuse judecăţii instanţei .
5. Prezentul „Regulament de Funcţionare” este parte integrantă din „Contractul de Colaborare”, îşi produce efectele şi intră în vigoare la data semnarii lui.
Multumesc.
Răspuns la discuția DOUA JOBURI A CATE 8 ORE
Va multumesc frumos.
Lucrez intr-un proiect european, iar in luna februarie a.c. angajatorul ne-a cerut sa dam declaratie notariala in care sa specificam daca mai avem un loc de munca.El zicea ca nu ai voie sa lucrezi mai mult de 12 ore. Acum as avea posibilitatea sa mai lucrez intr-un proiect. Ce va trebui sa fac?
CONFORM NOULUI COD AL MUNCII SE POATE CA CINEVA SA AIBA DOUA JOBURI A CATE 8 ORE?
VA MULTUMESC FRUMOS
Sunt angajata la o asociatie din data de 07.01.2011 si lucrez pe un proiect european.In contractul de munca este stipulat faptul ca plata salariului se face in data de 10 a fiecarei luni. Este data de 10 si nu au virat banii. ce sa fac?
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Suma este destul de mare si nu am cum sa o platesc intrucat am probleme si cu bancile, iar ca bunuri am doar un apartament cu valoare mica , salariile al meu si al sotului;salariul sotului ar putea avea de suferit daca se merge in instanta?
Buna ziua. V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea inrebare : o persoana mi-a virat in urma cu cativa ani prin cont bancar o suma de bani pentru a incepe o afacere, fara a incheia vreun act oficial sau document scris de mana; afacerea a picat, independent de vointa mea , iar acum imi solicita suma inapoi si ma ameninta ca ma da in judecata. Ce pot face?
vreau sa dau primaria in contencios in ce priveste un concurs pe care l-am dat cu privire la disponibilizari.In cat timp imi vor da raspuns cei de la contencios?
Este legala diminuarea salariului bugetarilor cu 25 la suta? Putem da statul in judecata? Nu inteleg cum stam cu totii asa si nu facem nimic! Invatati-ne cum sa facem? Cu banii astia nu se poate trai, fratilor! Lucrez in asistenta sociala din cadrul primariei; doi colegi si-au dat demisia, astfel am mult mai mult de lucru: alocatii complementare/de sustinere, protectia copilului(mame minore, monitorizari, copii cu parinti plecati in strainatate), pachete alimentare(6 tipuri alimente), subventii gaz/lemne, anchete vmg, anchete pentru comisia persoane cu handicap si alte tipuri de anchete sociale, arhiva,indemnizatii copii cu handicap de la 0 la 7 ani, plus ca , atunci cand o inlocuiesc pe colega, fac si indemnizatii pentru cresterea copilului, cantina sociala; toate acestea pentru doar 650 lei!!!!!!!!!!#-oAJUTATI-MAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!