Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Vali69

Activitate Vali69

Buna ziua,
Locuiesc in oras, la casa, si in anii 2007-2008 un vecin a construit o casa D+P+E fara autorizatie la distanta de 0.50m de gard. Pentru a se racorda la energie electrica si apa si-a scos o autorizatie de construire (cred ca in urma unei mici amenzi...). Casa nu a terminat-o la exterior (nu a tencuit-o si nu i-a facut fatada).
Cu el nu eram in relatii bune deoarece nu m-a lasat sa schimb gardul dintre noi (foarte vechi si numai gauri...) asa ca am construit un gard nou langa cel vechi... pierzand cca 0.30 m pe toata lungimea proprietatii (temelie langa temelie, etc).
Dupa ce am terminat gardul vecinul a daramat gardul vechi si si-a largit proprietatea cu 0.3 m. In aceste conditii si-a construit casa la 0.5 m de noul meu gard. Nu si-a facut fatada ca nu ii incapea nici o schela pe 0.5m (si cred ca nici bani nu a mai avut ca nu si-a facut fatada pe nici o latura a casei)
Vara aceasta a vandut casa (iunie 2016) si noul vecin vrea sa-si termine fatada ( termoizolatie + tencuire + vopsea decorativa). Noul vecin nu a luat legatura cu mine, dar vad ca si-a adus schela si incepe sa-si faca fatada. Cred ca o sa vrea sa faca si in partea dinspre proprietatea mea.
Ma poate obliga sa monteze schela in curtea mea?
II mai trebuie autorizatie de construire pentru realizarea fatadei?

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez daca in decembrie 2012 am achizitionat un program de contabilitate de la o firma specializata, urmand sa folosesc acest program.In ianuarie 2013, d-nul de la care am achizitionat mi-a spus ca el nu poate sa-mi mai asigure mentenanta deoarece s-a angajat si nu mai poate vorbi la telefon.
S-a suparat ca l-am sunat sa mai intreb cate ceva despre program , iar la un moment dat mi-a spus ca imi da banii inapoi(2780 lei) pentru ca el nu mai are timp.Mi-a taiat accesul la intrare in program, deci nu am mai putut sa-l folosesc.
Am incercat sa-i trimit o adresa scrisa, dar el a desfiintat firma, iar acum este angajat la o firma din Bucuresti pe care o stiu.L-am rugat printr-un email sa-si retina mentenanta pe o luna iar restul banilor sa mi-i inapoieze, dar mi-a inchis telefonul in nas.Cum sa procedez? Raman pierduta de cei 2800 lei?
Va multuimesc

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in situatia in care mi-am achizitionat un program de contabiliate in data de 28.12.2012 in baza unui contract.La jumatatea lunii ianuarie 2013 mi-a spus ca nu mai poate sa-mi acorde mentenanta intru-cat s-a angajat si nu mai poate vorbi la telefon.Ba mai mult mi-a taiat accesul la program spunandu-mi printr-un email ca-mi da banii inapoi.Ulterior mi-a scris un email spunandu-mi ca nu mai are nici o datorie fata de mine pentru ca am indraznit sa accesez programul cumparat.Pentru ca eram in criza de timp mi-am achizitioant alt program. Nu este corect sa raman pierduta de 2700 lei.
Ps .Pe cale amiabila nu se poate discuta pentru ca imi inchide telefonul in nas.L-am rugat sa opreasca mentenanta pentru o luna ( desi era datoria lui sa ma ajute putin la inceput), si sa-mi restitue diferenta, dar nici asa nu este bun.
Va multumesc
Eu am facut o sesizare la primarie inca din nov 2008, nu am primit nici un rspuns, dar am gasit pe portalul primariei ca vecinul si-a scos 3 autorizatii, in lunile mai, iulie si august 2009. Prima este pentru extindere locuinta (inainte de a face casa avea o ghereta, atelier sau asa ceva, cam de 2 pe 2 metri), a doua este de transformare anexa in locuinta si intrare in legalitate iar a treia este de transformare anexa in locuinta D+P+E si intrare in legalitate. Nu era normal sa-mi trimita si mie un raspuns?
Răspuns la discuția Problema constructie casa
Cum a spus si colega, faceti urgent sesizare la Inspectoratul Judetean in constructii si la Primarie ca sa-i mai opriti putin pana introduceti o actiune in instanta - ordodanta presedintiala. Daca apuca sa construiasca e foarte greu sa demolati...
Trebuie o actiune in instanta sau doua actiuni-una pentru anulare autorizatie si una pentru demolare? Care este instanta competenta, Judecatoria sau Tribunalul? Chem doar vecinul sau si Primaria, prin Primar? Ce taxe trebuie sa platesc?
Buna seara,
Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa are la sol 100mp construiti si este D+P+E, distanta fata de gardul meu este de 60cm si fata de peretele meu de 4,10cm? Pe fatada dinspre mine are un geam la baie si doua laterale de la balcoanele din fata si din spate, de unde sunt "spionat" mereu. Casa este la rosu, acoperita si partial tencuita in interior, dar proprietarii s-au mutat deja... Nu au facut receptia constructiei si nici nu cred ca o face in viitorul apropiat, evita impozitul... Nu ma pot intelege cu ei, vorbesc urat si injura...
Este la rasarit, imi ia tot soarele si nu cred ca autorizatia, daca este data dupa ce a construit casa, este legala...
Vali
Va rog sa-mi spuneti daca o societate care nu are datorii la buget se poate dizolva fara control fiscal( doar cu certificatul de la Finante precum aceasta nu are datorii) si ce se intampla cu mijloacele fixe(spatiu) existent in societate.Acesta va trece in posesia actionarului odata cu hotararea judecatoreasca de dizolvare?Actionarul ca persoana fizica implica vreo obligatie ?
Va multumesc
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o certificare audit facturata de un furnizor extern , se inregistreaza si anul acesta in declaratia 390 si daca tva este tot taxare inversa?
4426=4427.Factura a fost emisa pe 11.02.2011, iar la mine a ajuns pe 03.03.2011.
Eu o declar in martie.Este corect?
Va multumesc

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
O achizitie intracomunitara din nov.2010 cu val.96.276 E, la un curs de 4,2920/lei pe euro se achita in februarie 2011 la un curs de 4.2724 / lei pe euro.
Inregistrari:

Achizitie; 371 = 401 = 413.505,92 lei
Plata 401=5121= 411.329,58 (96276*4,2727)
401 = 765 = 2176,34
sau
5121 = 765 = 2176,34
Va multumesc;este prima data cand am diferenta favorabila