avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Activitate elenazan

Activitate elenazan

Societatile care au cifra de afaceri peste 50 miloane de euro si datoreaza un impozit pe profit mai mic decat cei 1% (IMCA) scad sumele aferente sponsorizarilor din impozitul minim datorat la nivelul valorii minime ditre 0.75%*CA si 20% din impozitul pe profit datorat.
Daca nu datorati impozit pe profit, nu.
Le treceti la venituri din alte surse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si daca de la ghiseul bancii v-a spus ca nu e blocat de ce nu ati solicitat sa retrageti de la casieria bancii banii?
@radusavalache
Sa precizati si baza legala pentru raspuns, va rog!
@Dozzzer
Da, e legal sa platiti, cititi, va rog, Codul Fiscal.

art.170 din Codul Fiscal spune asa:
(4) Baza anuală de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în cazul persoanelor care realizează venituri din cele prevăzute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h) o reprezintă:

a) nivelul a 6 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 6 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 12 salarii minime brute pe ţară;

b) nnivelul de 12 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 12 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 24 de salarii minime brute pe ţară;

c) nivelul de 24 de salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cel puţin egale cu 24 de salarii minime brute pe ţară.
Oricum la completarea declaratiei vi se calculeaza automat si CASS.
Răspuns la discuția venituri anaf
Buna ziua,
In SPV, da.
Depuneti doar pentru veniturile din dobanzi obtinute in anul 2023
Declaratia se poate depune prin orice mijloace: electronic, personal la ghiseu sau prin posta cu confirmare de primire, nu conteaza daca ai sau nu SPV.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Sever Simion
Poate nu ati selectat corect anul, cand cautati apare implicit anul 2018.
Selectati cu identificare la distanta prin mijloace video, va alegeti o data si ora la un anaf, oricare, si la data programata veti primi un link, id si parola si se face identificare video prin aplicatia zoom (sa o aveti descarcata) trebuie sa aveti cartea de identitate la indemana, dureaza 1 minut.
Faceti cont in SPV, solicitati adeverinta de venit pentru 2023 tot in SPV, o sa regasiti declaratia 205 depusa de bancile de la care ati incasat dobanzile si le declarati in declaratia unica.
In cateva zile dupa depunerea declaratiei solicitati tot din spv obligatiile de plata si va directioneaza automat pe platforma de plati, de asemenea dupa depunerea declaratiei obligatiile de plata le regasiti si pe ghiseul.ro si la fel aveti posibilitatea sa le platiti cu cardul.