avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate camelia_cazan77

Activitate camelia_cazan77

Buna seara,
As dori sa va prezint urmatoarea situatie si m-ar interesa mult sa aflu parerea dumneavoastra vis-a-vis de ea, anume: anul trecut am plecat din Romania impreuna cu familia mea, La momentul respectiv, mai aveam de platit doua facturi de gaze naturale pe care le-am achitat ulterior, cu intarzaiere. Intre timp, compania furnizoare de gaze naturale mi-a sigilat contorul de acasa si, pentru reconectare, mi-au emis factura de reconectare, pe care am si platit-o, intrucat se apropia iarna iar eu lasasem acasa centrala deschisa pe termostat, in ideea in care apartamentul nu este locuit si era posibil sa fie suficient de frig si sa inghete instalatia de apa din centrala ceea ce ar fi provocat neplaceri atat mie, cat si vecinilor mei. Desi platita, acea factura, vorbind cu vecinii de acasa, am aflat ca la apartamentul meu contorul este sigilat in continuare. Am sunat la compania de gaze si mi s-a comunicat ca mai trebuie sa platesc, in afara de acea taxa, si o garantie in valoare de 395 ron. La solicitarea mea de a primi pe mail baza legala a acestei garantii, dumnealor mi-au trimis un contract de garantie pe care sa il semnez, si sa li-l inapoiez. In acest contract de garantie se face referire la HG 1043/2004, lhotarare guvernamentala care nu este deloc mentionata in Contractul de Furnizare a gazelor naturale pe care l-am semnat cu compania in octombrie 2009. Dupa ce le-am adus la cunostinta si dumnealor faptul ca eu nu am cunostinta de aceasta HG si refuz sa semnez un astfel de contract de garantie, iar in situatia in care iarna va fi foarte rece si instalatia de apa din apartament va ingheta si va pocni provocand pagube, ei vor fi direct raspunzatori, au venit si au desigilat contorul de gaze. In luna martie, a.c., am aflat ca iar au fost la adresa si au sigilat respectivul contor. Am luat din nou legatura cu ei si mi-au trimis din nou contractul de garantie, comunicandu-mi ca nu vor relua furnizarea gazelor naturale pana cand nu voi semna contractul si pana cand nu voi plati cei 395 ron, drept garantie. Ce parere aveti? Este sau nu un abuz din partea lor sa mentioneze un act legislativ care nu este prins in contractul semnat de mine cu ei? Este sau nu un abuz din partea lor sa ma forteze sa semnez un contract pe care eu nu il doresc, pentru simplul fapt ca ei stiu ca sunt singurii distribuitori de gaze naturale din zona mea si nu pot rezilia contractul cu ei ca am nevoie de gaze si nu am o alta companie la care sa apelez?
Multumesc anticipat,
Camelia
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum e cel mai bine sa procedez in urmatoarea situatie: am un credit ipotecar si un credit de nevoi personale cu garantie reala, ambele avand aceeasi garantie, un apartament cu 2 camere. Creditele sunt restante de peste 1 an si am primit hotararea judecatoreasca pentru demararea executarii silite prin vanzarea apartamentului in cauza. Valoarea acestuia este jumatate din valoarea creditelor si nici nu as vrea sa il pierd. Executorul mi-a spus ca ma pot intelege cu banca pentru reesalonarea datoriei sau pot face o contestatie la executare. Am luat legatura cu banca creditoare care nu imi da decat sansa esalonarii datoriei pe maxim 1 an, ceea ce ar insemna rate lunare de cca 20 000 ron, suma pe care nu o pot plati sub nici o forma. Intrebarea e daca exista vreo cale juridica prin care sa pot amana aceasta executare, iar in perioada aceasta sa incep sa fac plati partiale atat cat imi pot permite, adica sume pana in 2000 ron/luna, iar creditorul sa fie obligat sa imi prelungeasca aceasta esalonare pe o perioada de 10 ani, macar, tinand cont de faptul ca aceste credite erau contractate pe 25, respectiv 20 de ani si de la inceputul lor pana acum au trecut 5 ani.
Multumesc!
Discuție Ce se intampla?
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea speta: o persoana din Romania aplica la un job foarte bine platit din strainatate. Jobul este de tipul Fund Transfer Administrator si, conform unui contract primit de la firma din afara, angajatul trebuie sa primeasca o anumita sume de bani in contul personal pe care ulterior sa le vireze printr-un sistem rapid de plati (Western Union sau Money Gram), conform unor instructiuni pe care le primeste pe mail. Din suma pe care persoana respectiva o primeste in cont, i se recomanda sa isi pastreze un anumit comision. Asa zisul angajator, solicita ca aceste tranzactii sa se efectueze exact in ziua in care angajatul primeste banii in cont. Angajatul este anuntat despre virarea sumei in contul sau personal si, dupa ce efectueaza tranzactiile respective, afla dupa cateva zile ca banca ii cere suma inapoi suma initial incasata in cont.
Va rog sa imi spuneti daca este vorba de o frauda pe internet. Daca da, cum ar trebui sa procedeze persoana "prinsa la mijloc" in aceast joc.
Multumesc!
Răspuns la discuția Demisie si termen preaviz
Asa este, insa Administratia Nationala a Penitenciarelor apartine Ministerului Justitiei, iar angajatii din sistem sunt Functionari Publici cu statut special.
Răspuns la discuția Demisie si termen preaviz
Legea 293/2004 privind Statutul Functionarilor Publici din ANP zice la ART. 62:
(1) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pot solicita, în scris, încetarea raporturilor de serviciu prin demisie.
(2) Demisia produce efecte după 15 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia, dacă funcţionarul public cu statut special în cauză şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, conducătorul unităţii din subordinea acesteia nu au convenit alt termen mai scurt.

Putem sa invocam aceasta lege? intrucat pe ea se bazeaza sistemul ANP.
Răspuns la discuția Demisie si termen preaviz
Multumesc pentru promptitudinea si pertinenta raspunsului; voi lua legatura cu angajatorul lui pentru a ajunge la un punct de vedere convenabil pentru ambele parti.
Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in sistemul penitenciar de 6 ani, in momentul de fata fiind plecat din tara, iar la serviciul de aici este in concediu fara plata pana pe 28.05.2011 (inclusiv). In strainatate si-a gasit un loc de munca ok si nu mai doreste sa revina in tara. Eu am acasa demisia scrisa de el dar nu stiu exact cand sa o trimit la locul lui de munca in asa fel incat perioada de preaviz sa se incadreze in perioada de concediu fara plata, adica raporturile lui de serviciu sa inceteze din data de 29.05.2011.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Distrugere auto
....continuare....
Astazi a fost sotul meu ca sa ia masina de la tara si...surpriza...incuietorile de la portiere si de la portbagaj erau fortate cu surubelnita, iar una nu mai functioneaza deloc.....traim in tara lui papura voda....
Sotul meu s-a oprit din nou la politie si a facut o adoua reclamatie, referitoare la portiere si, tocmai a aflat ca respectivul nici macar nu s-a obosit sa mearga la politie pentru declaratii desi a fost citat; ce se poate intelege de aici???
Inainte de a schimba rotile la masina sotul meu a facut poze la cauciucuri si la incuietorile de la portiere. Pot acestea sa constituie probe in instanta? Cine poate cere amprentare, pentru ca la portiere, cu siguranta se pot gasi amprentele faptasului?
Multumesc inca o data!
Discuție Distrugere auto
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: sotul meu a plecat la tara, la mama mea, in urma cu cateva zile, mai exact duminica. Peste noapte, a lasat masina in fata portii casei. Dimineata, l-a chemat repede vecinul de vis-a-vis sa-i arate ca are cauciucurile masinii taiate cu cutitul. Sotul meu, a constatat ca toate cele patru cauciucuri fusesera distruse si, imediat a banuit ca ar fi vorba de un vecin care nu are nici o ocupatie si in ultima vreme nu mai vorbea nici cu mama, pentru ca,intr-o zi, in lipsa ei, mama l-a gasit in curte si l-a luat la rost intrebandu-l ce cauta in curtea ei daca a vazut ca ea nu este acasa. Ulterior, vacinii i-au comunicat mamei ca nu este prima oara cand el intra in curte in lipsa ei.
Asadar, acest om, intrebat fiind de sotul meu, daca "a avut vreo intalnire cu masina" noastra in acea noapte, i-a raspuns ca nu el a taiat cauciucurile si, oricum, sotul meu nu are martori. Bineinteles ca a fost facuta plangere la politia din comuna respectiva, care politie a si venit la fata locului sa constate fapta, insa cel care a savarsit aceasta fapta nu a recunoscut nimic in fata politistilor.
Va rog, in aceste conditii sa imi spuneti care sunt demersurile legale de facut pentru ca la inceputul acestui an am mai trecut printr-o situatie similara cand un fost puscarias mi-a spart geamurile masinii, ziua in amiaza mare, in centrul orasului si, desi s-a inceput o ancheta, pana in prezent nu am ramas decat cu paguba. Va rog sa ma intelegeti ca ne-am saturat sa fim umiliti de toate scursurile societatii in tara in care muncim si ne platim toate contributiile la stat numai ca acesti paria sa aiba bani pentru ajutorul social pe care il investesc in alcool care le da curajul sa distruga bunurile pentru care platim rate la banci.
Multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.