avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate annabela

Activitate annabela

Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de protocol de desprindere.
Va rog frumos sa ma informati care este cuantumul taxei de timbru pt o cerere de chemare in jud. avand ca obiect constatarea nulitatii PV Adunare Generala? Multumesc
Răspuns la discuția Clauze abuzive
Multumesc. Ref. la instanta competenta nu inteleg de ce se indica in majoritatea lucrarilor de specialitate instanta de la sediul bancii. Nu se aplica prevederile Codului de Procedura Civila? Conform CPC instanta competenta este cea de la domiciliul consumatorului....
Discuție Clauze abuzive
Doresc sa intentez un proces pentru constatarea nulitatii unor clauze abuzive dintr-un contract de credit si restituirea retroactiva a comisioanelor. Puteti sa imi spuneti daca e nevoie de parcurgerea unei etape prealabile sau pot sa depun direct cererea de chemare in judecata la judecatorie?
Buna ziua, debitorul in reorganizare judiciara trebuie sa achite firmele mele o suma de bani reprezentant plata curenta potrivit art. 64 alin 6 Legea 85/2006. De mai bine de o luna trage de timp cu un grafic de plata pe care nu l-a respectat nici 25%. Ce pot face pentru a-l determina sa plateasca? Stiu ca nu il pot actiona cu somatie de plata insa pot formula cerere de intrare in faliment?
Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la indicatiile presedintelui, au votat ca forma juridica de remunerare a intregului personal sa fie contractul individual de munca, nu contractul de mandat. Mentionez ca Asociatia a fost somata de Primarie sa treaca la contract de mandat pentru presedinte, cenzor, membrii comitetului executiv dar ei nu se executa si au apelat la Hotararea AGA pentru a eluda prevederile legale (art 32 alin 1, art 33 alin 2 Legea 230/2007)
Răspuns la discuția ROI vs HG
Art. 5 alin 3. HG 1588/2007 - se solicită avizul furnizorilor de servicii implicaţi cu privire la posibilităţile tehnice de furnizare independentă a utilităţilor pe tronsoane sau pe scări, precum şi pentru realizarea branşamentelor. Unul dintre furnizori imi conditioneaza eliberarea avizului de plata la zi a debitelor scarii mele catre asociatia de proprietari din care ne desprindem, prevalandu-se de ROI-ul lor. Eu sustin ca ROI-ul lor nu imi este opozabil, debitele vor rezulta din protocolul de desprindere iar ei trebuie sa imi elibereze avizul de principiu, in caz contrat ne ingradesc dreptul legal de a ne constitui ca asociatie de prop. distincta prin votul a 50% + 1 din proprietari.
Discuție ROI vs HG
Buna ziua, as dori sa aflu parerea dvs vizavi de efectele juridice ale unui Regulament de Ordine Interioara. O institutie publica invoca superioritatea si obligativitatea ROI-ului desi este in contradictie cu o Hotarare de Guvern (incalca acea HG). Care are prioritate: ROI sau HG?
Eu pana acum am avut parte doar de dezavantaje ca membru intr-o asociatie mare: haos la Adunari Generale, lipsa de transparenta in activatea conducerii, presedinte care confunda mandatul dat pentru reprezentare cu sefia comunista etc. Suntem siguri ca vom reduce costurile, vom limita pierderilor, vom gestiona totul cu mai mare usurinta. Presedintele, cenzorul si membrii comitetului nu vor fi remunerati. Vor avea contract de mandat cu titlu gratuit. Doar administratorul va avea CIM si va intruni inca doua calitati: casier + contabil. Traim in comun si ne consideram aproape ca o familie. Speram ca incapatanarile birocratice sa nu ne zadarniceasca planurile...
Va multumesc mult pentru incurajari. Erau exact imboldul de care aveam nevoie pentru a-mi expune punctul de vedere in cadrul unei audiente. Intuiesc ca incearca astfel de piedici din pricina pierderilor masive pe care la nivel de condominiu ni le pot baga mai usor pe gat. O asociatie la nivel de scara tine sub control astfel de pierderi ceea ce nu le convine deloc.

Off Topic: Iti dai seama ca lucrurile nu merg bine in tara asta cand, fara sa iti dai seama, te trezesti cautand pe internet informatii despre apartenenta politica a directorului...