avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate catana aurora cristina

Activitate catana aurora cristina

Buna ziua , va rog respectuos sa-mi spuneti daca o companie de furnizare a apei potabile sisteaza de totul apa rece la o asociatie de locatari care are debite restante.Eu stiu ca Ordinul 119/2014 mentioneaza ca trebuie sa asigure apa pentru locatari, sper sa nu gresesc.Va multumesc mult .
Bună seara ,la asociatia nostra de proprietari președintele si-a dat demisia și nimeni din asociație nu vrea sa fie președinte. Menționez ca este făcută asociatie pe casa scării unde din totalul de 29 locații doar 14 sunt ocupate , restul sunt libere.Daca puteți sa ma ajutați cu o informație ce putem face căci și administratorul va rezilia contractul începând cu decembrie 2022.Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Buna ziua , va multumesc , daca judecatoria anuleaza datoriile la intretinere cine va plati aceasta restanta .
Au fost la parinti doua fete ,una a renuntat la mostenire primind o suma de bani iar cealalta a ramas cu apartamentul ,parintii sunt decedati de vreo 20 ani , in apartament au locuit dupa deces feteleo perioada de citiva ani , dupa care una s-a casatorit si a plecat , dar cind am dat in judecata mostenitoarea a invocat faptul ca de cind a devenit mostenitoare sa achitat de intretinere , nu si de restanta care de fapt tot ea a facuto fiind casatorita si avind un copil au fost trei persoane la intretinere .Asociatia veche nu a facut nimic pentru a incasa restanta .Ne-am infiintat alta asociatie si vremsa vedem cum putem incasa restanta .Va multumesc mult pentru raspuns .
Bună ziua, la un apartament cu datorii mare la asociație sa dezbătut succesiune în urma părinților, sa stabilit succesoarea. Doresc sa știu dacă datoria rămâne în continuare moștenitoarei care a locuit tot timpul în apartament și în prezent. Va mulțumesc.
Sunt locatara de 10 ani , restantierul are debitul de mai multi ani ,de cind sa infiintat noua asociatie a platit , hotararea este cu drept de apel nu definitiva , nu mi se pare corect mie ca eu sa platesc si el care nu plateste din rea vointa sai achit eu intretinerea pentru utiulitatiele folosite.Va multumesc.Jumatate din locatari am cumparat locuintele de cativa ani , cei care au plecat inseamna ca au scapat de debit .Sa cred ca locatarii buni platnici ar trebui sa nu plateasca nici ei si atunci vom ramane fara singura utilitate pe care o mai avem apa !!!
Buna ziua .Un locatar are debit vechi peste 34.000 lei pina in 2012 cind a apartinut de alta asociatie , in 2012 sa infiintat asociatie pe casa scarii.Pentru debitul vechi nu exista decit fisa locatarului fara facturi sau liste anexate .Asociatia nou a pus privilegiu la cadastru , locatarul a dat in judecata asociatia care in fond respinge privilegiul , obliga ca asociatia sa treaca ca restanta doar suma de 1171 , suma rezultata din 2012 pina in 2018. Nu se precizeaza diferenta de restanta ce se intampla cu ea sau daca cade asupra cuiva de platiti .Va rog frumos sa-mi spuneti daca cumva aceasta restanta va fi impartita pe toti locatarii buni platnici care acum ar trebui sa achite intretinerea celei rau platnice sau legea prevede altceva . Va multumesc frumos pentru raspuns .
Buna ziua , avem in asociatie trei proprietari cu datorii care nu platesc doresc sa stiu daca este un cadru legal de a fi debransati de catre asociatie de la apa rece,deoarece furnizorul de apa ne someaza ca se opreste furnizarea apei, iar daca ii debransam pe datornici nu ne mai ia apa , avem infiintata coloana de apa rece pe casa scarii cu apometre la fiecare usa. Va multumesc pentru raspunsuri .
Buna ziua , as dori sa stiu daca eu ca fiica care sunt pensionara de drept as avea vreo sansa legala sa primesc indemnizatie pentru ca ingrijesc pe mama tot timpul , deoarece nu se mai poate ingriji singura .Mentionez ca locuieste la tara si fiecare banut m-ar ajuta , ea are indemnizatie sociala de 640 lei si pensie vaduva veterana de razboi .Va multumesc mult pentru raspunsuri .
La aociatie avem in comun doar apa rece si canal si gunoiul ; instalatie de gaz , lumina pe casa scarii sau femeie de serviciu nu avem , ne gaspodarim singuri , este o scara de 29 apartamente fara lift , subsol sau altceva , apa ne-a fost oprita datorita debitelor mari , avem coloana de apa noua din 2014 pe casa scarii , incercam sa vedem daca cei de la Apa Serv SA pot fi convinsi sa ne incheie la fiecare proprietate fara debite conventii de facturarea a apei . Va multumesc.