avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina Tarcea

Activitate Dorina Tarcea

Răspuns la discuția TRANSMITERE REVISAL
multumesc
Răspuns la discuția TRANSMITERE REVISAL
Ne puteti specifica mai exact in ce consta : " obligatia angajatorului sa prelucreze datele cu caracter personale ale salariatilor"
Răspuns la discuția Acte necesare pensionarii
daca sunteti bugetari aveti probleme. daca nu sunteti bugetari, aveti grija la calculul salariului. un pensionar la limita de varsta are dreptul la munca.
Răspuns la discuția concediu de crestere a copilului
puteti sa solicitati un concediu fara plata cu acordul partilor.
Răspuns la discuția Data iesirii la pensie
Noiembrie 2020 │ la varsta de 61 de ani si 5 luni, stagiu de cotizare de 31 de ani si 5 luni. pensie anticipata noiembrie 2015
Răspuns la discuția cuantum indemnizatie de conducere
Consultati Legea 284/2010 Anexa II "Familia ocupationala.. invatamant" cap I pct 2 si pct 3
Eu zic ca nu. Ptr ca este o suspedare de drept a CIM ceea ce are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a drepturilor de natura salariala de catre angajator. in concediu medical primeste o indemnizatie.
Răspuns la discuția FISA POSTULUI
cautati pe google "standard ocupational" si acolo veti gasi functiile cautate cu tot ce ar trebui sa contina o fisa de post
dupa republicare art 119 are un alineat dar sa stiti ca am constatat cu aceasta ocazie ca exista pe piata mai multe forme actualizate ale codului muncii. eu aveam una din ele, asa ca ma scuzati si atentie marita la sursa de inspiratie.
freeelis a scris:

Art.119 din Codul Muncii nu are decat un singur alineat ... este vorba despre art.122 C.mun.

art.122 (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. ....

Salariatul, conf.art.122 alin.2 C.mun., va primi salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.


este vorba L53/2003 republicata unde art 119 are chiar 3 alineate. eu inteleg din art 119 alin 1 si 2 ca ptr orele suplimentare se plateste un salariu corespunzator adica nu se acorda nici un spor.