avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate alinz

Activitate alinz

Buna seara.

romascanu a scris:

În rest, ar fi de văzut dacă nepotul poate să facă dovada acceptării moștenirii după bunicul.

Multumesc ptr raspuns.

In legatura cu acest aspect, am inteles ca nepotul Robert poate sa zica ca a primit din casa un lucru (sau mai multe) de valoare si daca aduce si un martor cara sa spuna ca l-a auzit pe nepotul Robert ca a zis ca a primit acele lucruri din casa bunicii, este de ajuns. Prin asta se poate demonstra ca a acceptat tacit mostenirea. Sa fie chiar asa de usor ?





alinz a scris:


3. Pentru lista de investitii si alte cheltuieli cu imbunatatirea casei, se pot depune bonuri , facturi si dupa ce se depune intampinarea, mai precis in timpul procesului sau doar bonurile care le gasesti pana la intampinare si sunt cuprinse in intampinare ?



Aici nu ma asteptam, dar se poate invoca motivul prescriptiei ca cheltuielile nu mai sunt valabile.
De cand incepe sa se calculeze prescriptia ?
De cand a decedata bunica ? 2010 + 3 ani ?
De cand s-au cumparat materialele pentru imbunatatirea casei ? data de pe bonuri + 3 ani
De cand s-a deschis procesul ? anul acesta +3 ani

Sau aceste detalii raman la latitudinea judecatorului.

O zi minunata.
Judecata succesiune. Conteaza mostenitor de rea credinta ?

Buna ziua.
Sunt bunicii care au 2 copii si o casa (de peste 70 ani) pe numele bunicilor.
In 2004 decedeaza unchiul meu Tiberiu care are un copil Robert, adult, care accepta mostenirea dupa unchiul Tiberiu.
Tot in 2004 tatal meu Paul se muta cu bunicii in casa sa aibe grija de ei, contribuie la cheltuieli pentru ca pensia bunicilor este mica.
In 2008 decedeaza bunicul. Nu se face nici o declaratie de succesiune la notar nici de tatal meu Paul nici de nepotul Robert.
in 2010 decedeaza bunica. In acel an tatal meu Paul da declaratie la notar ca accepta succesiunea dupa bunica. Nepotul Robert declara si el la notar ca accepta succesiunea dupa bunica.
Din 2004 pana in prezent, tatal meu Paul locuieste in casa bunicilor si face imbunatatiri asupra casei, schimba acoperis, introduce centrala termica si calorifere (in 2009 cand traia bunica), izoleaza casa pe exterior. Se ocupa de cheltuielile de inmormantare dupa amandoi parinti. Pentru astea si alte cheltuieli exista acte.

Anul acesta, nepotul Robert deschide proces pentru succesiunea bunicilor, si cere jumatate din casa bunicilor sub forma de sulta, conform dispozitiile art 685-690, art 700 Cod Civil, art 673-673 Cod Proc. Civila.

Am urmatoarele intrebari :

1. In acest proces conteaza daca un mostenitor a fost de rea credinta ?
In cazul de fata nepotul Robert a avut probleme cu tatal lui Tiberiu, s-au si batut, au ajuns la politie, Robert a fost dat afara din casa lor de catre tatal lui, Tiberiu de mai multe ori si s-au impacat. Robert nu l-a dus la spital in ultimile zile pe tatal lui Tiberiu, l-a lasat in casa in coma si taica-meu Paul a fost la ei acasa, l-a luat pe unchiul Tiberiu, l-a dus la spital si a 2-a zi a murit. Avea diabet si alte complicatii.
Dupa care Nepotul Robert s-a certat si cu bunicii, scandaluri in casa la bunici.
Toate acestea pot fi probate cu martori, mai sunt 2-3 vecini in viata.
Pe avocatul care l-am intrebat a zis ca in genul acesta de proces nu conteaza daca un mostenitor a fost de rea credinta sau nu, cei 2 mostenitori au drepturi de 50% fiecare si ca nu este necesar sa se demonstreze rea credinta. NU ma refer ca mostenitorul sa fie inlaturat de tot ci sa scada din procentul de 50 % .

2. Avem 2 martori care sunt batrani si nu se pot deplasa in afara locuintei. Este vreo cale in care pot fi audiati? La distanta prin "teleconferinta" ? Am inteles ca daca martorii nu se pot deplasa la sala de judecata sa nu ii trecem pe lista de martori.


3. Pentru lista de investitii si alte cheltuieli cu imbunatatirea casei, se pot depune bonuri , facturi si dupa ce se depune intampinarea, mai precis in timpul procesului sau doar bonurile care le gasesti pana la intampinare si sunt cuprinse in intampinare ?

4. Manopera la imbunatatirea casei au fost facute de diversi "meseriasi", fara acte. Cum se pot demonstra aceste cheltuieli cu manopera? Daca vin aceste persoane la proces ca martori si declara ca au lucrat fara acte, pot fi trasi la raspundere ca au lucrat fara acte ? Unele imbunatatiri au avut loc cu mai mult de 5 ani de acuma, poate s-au prescris.


5. Nepotul Robert doreste o re-evaluare a casei. Instanta o sa trimita un evaluator care sa evalueze pretul casei pe piata sau un expert in constructii care sa constate starea tehnica a casei si cat valoreaza ea. Casa e formata din 4 apartamente, 2 sus si 2 jos. Casa are niste crapaturi in peretii exteriori pe partea vecinului,care apar si la noi pe partea noastra, cand ploua se mai inunda beciul.


Cel mai mult ma intereseaza partea: daca un mostenitor a fost de rea credinta, conteaza la ceva? Merita demonstrat ? Judecatorul tine cont de asa ceva sau fiecare din ce 2 mostenitori are dreptul la 50% si acest procent nu se poate schimba ? Daca se poate schimba in ce conditii se poate schimba acest procent ? Ce trebuie demonstrat ?

Va multumesc pentru timpul acordat si pentru aventualele raspunsuri/lamuriri .
O zi minunata.
Buna.
Si au am avut parte de ceva asemanator, ptr ca in procesul verbal nu scria cine a fost de vina, la o distanta de 3-4-5 ani de la accident am primit de la spital sa platesc spitalizarea persoanei accidentate (eu eram soferul), nu mai stiu daca a fost 1-2 zile de spitalizare. Noroc cu taica-meu ca avea asigurarea auto de atunci, am fost la spital le-am dat asigurarea si de atunci nu m-au mai cautat. A trecut de atunci vreo 3-4 ani.
In cazul in care nu stiti, daca se cauta numele d-stra pe google, apare si acest topic, deci acel domn poate citi ce s-a scris aici, in special partea cu "prieteni virtuali, sa il streseze" .
Bafta.


Corneliu11 a scris:

Nu exista nicio modalitate prin care poti demonstra ca respectiva persoana a primit mail-ul sau SMS-ul.

Buna.
Daca eu trimit un sms catre un numar de telefon, pe factura mea de telefonie, la detalii apeluri apare ca am trimis un SMS catre numarul respectiv, data si ora cand am trimis.
I Prin metoda asta consider ca pot sa demonstrez ca am trimis un sms de instintare. Presupun ca instanta accepta asa ceva ca dovada de instintare. n telefon, daca dau pe detaliile SMS-ului, apare si statusul daca SMS a ajuns la destinatar sau nu, trebuie sa ai activata optiunea de confirm delivery in telefon.
Acuma nu stiu ce se intampla, daca respectivul zice ca a renuntat la acel numar la care s-a trimis SMS-ul .


cyan a scris:


Si in Cosa Noastra se stia cine este Nasul dar'mite intr-o asociatie de proprietari formata numai din 7 proprietari!


Asta e buna,
Scuze de offtopic
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Silvia Zaharia a scris:

chiar dacă au trecut 10 ani.



Autoarea postului a zis ca operatia s-a intamplat acuma 10 luni , cat de cat recent.
MelindaT89 a scris:
,in urma caruia am si transferat banii.
Alta culoare,alta configuratie siiiii ecran spart.


NU ati cerut colet cu verificare ? Nu ati verificat ce este in colet de fata cu curierul si atunci sa vedeti ca are ecranul spart si sa refuzati coletul ?

Banii ia-ti transferat inainte de a primii coletul ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


djmyrel a scris:

Toată această tranzacție sa făcut prin PayPal.

Salut.
Uita-te in contul tau de paypal de unde ai facut plata la cele 3 tranzactii daca ai optiunea de "eligible for Buyer Protection." Daca ai aceasta optiune , atunci ai si optiunea "Report an issue" si de acolo poti alege ca nu ai primit produsul pentru care ai facut plata. Aceste optiune le ai disponibile 180 de zile de cand ai facut plata.
Daca este cum spui , si ai si print-screen-uri sau log-urile conversatiei , sunt sanse mari ca Paypal sa iti ofere banii inapoi. EU am patit asa si in 5 zile, vanzatorul mi-a dat banii inapoi. Au fost mai putini bani datorita converisiilor valutare , dar pierderea a fost mica .