avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari fără activitate: nu avem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari fără activitate: nu avem președinte iar firma care administrează imobilul nu-mi răspunde la întrebări

De la infiintare, acum citiva ani buni, asociatia den mproprietari n-a avut nicio sedinta. Nici nu tin sa fie, nu prea mi-au placut niciodata sedintele de orice fel, dar in cazul acesta totul e ciudat. In mai se face un an de cind platim o firma pentru curatenie, dar curatenia nu se face. Presedintele asociatiei s-a mutat din bloc anul trecut si, de atunci, ne reusesc sa aflu daca avem alt presedinte si cine este. Sintem administrati de URBICA, dar si acolo m-am lovit de obtuzitatea angajatilor si refuzul de a ma ajuta. Sint sfatuita de fiecare data sa ma adresez presedintelui, care nu exista, sau e secret. Ar mai fi si alte aspecte dar, daca imi raspundeti la problemele astea, poate restul nu mai sint asa de importante. Pecizez ca asociatia are 7 aparatmente, din care unul nu este locuit.
Multumesc,

Maria Dorohoi
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 11:30, 6 Ianuarie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti 7 apartamente si nu stiti daca mai exista sau nu asociatie, dintre proprietari unul este plecat, altul sunteti dvs. iar fostul presedinte s-a mutat! In locul fostului proprietar s-a mutat altcineva sau apartamentul ii apartine tot acestuia?
Mai raman 4.
Listele de plata nu sunt semnate si de presedinte?
Puteti afla foarte simplu intreband pe ceilalti proprietari daca fac parte din comitet sau va adresati serv de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei pentru a afla cine este presedintele asociatiei.
Daca intr-o asociatie cu 7 proprietari nu reusiti sa aflati cine este presedintele, ce sa mai spunem de asociatii care au peste 100 de proprietari?
Cu ajutorul a 20% dintre proprietari convocati o adunare generala extraordinara, alegeti un alt comiteti si presedinte si schimbati si administratorul, daca nu doreste sa colaboreze.
20% din 7 inseamna 1,4, mai cautati inca 2 proprietari si veti avea cvorum sa convovati AGEx, urmatii pasii pentru alegeri si schimbati comitetul ex.
Va plac sau nu sedintele, asta este viata la bloc, nu vreti sa participati atunci suportati administrarea unei societati de la care nu primiti informatii.
Ori luati masuri si va implicati!

Multumesc pentru promptidudine. Nu ma pot abtine sa nu remarc ca, asa cum se intimpla intotdeauna, cine munceste, greseste. Adica, incercind sa aflu cite ceva, tot eu sint admonestata. Situatia e mai complicata, dar nu cred ca e cazul sa va mai deranjez, ca o sa iau si bataie, pina la urma :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In niciun caz nu v-am admonestat, ar fi fost si culmea, ati interpretat eronat mesajul! Si este abia inceputul de an! :)
Cum este posbil ca dintre 7 proprietari sa nu se stie cine este presedintele asociatiei?
Nu va cunoasteti intre vecini?
I-ati intrebat pe ceilalti vecini despre asociatie, presedinte, comitet? Ce v-au raspuns, chiar nu stie niciunul cine face parte din comitet?
Din 7, unul este plecat, unul sunteti dvs,, raman 5, cel putin 3 dintre ceilalti trebuie sa faca parte din comitet.
Si in Cosa Noastra se stia cine este Nasul dar'mite intr-o asociatie de proprietari formata numai din 7 proprietari!


cyan a scris:


Si in Cosa Noastra se stia cine este Nasul dar'mite intr-o asociatie de proprietari formata numai din 7 proprietari!


Asta e buna,
Scuze de offtopic
Caz real, s-a intamplat in Bucuresti.Eu am cumparat recent intr-un bloc vechi si nu reuseam sa aflu cine este presedintele, cum s-a deschis notariat deasupra proprietatii mele, daca noi nu avem presedinte.Primul pas a fost sa fac sesizare la primarie.Primaria i-a amendat pe cei din comisia de cenzori, pentru ca nu au facut adunare extraordinara de la decesul ultimului presedinte, din 2013.In baza raspunsului primit de la primarie, in care se mentioneaza ca din 2013 nu avem presedinte, pot cere lichidarea asociatiei, inchiderea biroului notarial situat deasupra proprietatii mele, constatarea nulitatii actelor juridice incheiate dupa anul 2013, anul decesului ultimului presedinte al asociatiei.Concluzia: Sesizare la primarie in care mentionezi ca nu stii cine este presedinte, asta este primul pas.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
economv, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)
Legalitatea convocării unei adunări generale extraordinare flory_mr flory_mr Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)