avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate gyg2007

Activitate gyg2007

Astazi am fost la primarie pentru ca urmeaza sa mi se termine contractul de concesiune(25 ani) si ma gandeam ca voi deveni proprietarul terenului pe care am casa..dar ei mi-au zis ca trebuie un nou contract pe 12.6 ani .Intrebarea este daca in lege la articolul 17 spune ca se stabileste concesiunea astfel incat in cei 25 de ani sa se recupereze valoarea terenului atunci cand sau de ce nu devii proprietar? Multumesc !
Va salut! Vreau sa cumpar o casa care are terenul concesionat de la primarie .Proprietarul spune ca mai sunt 4 ani de concesiune si dupa aceea terenul intra in proprietate.(s-a platit concesiune 25 ani).As vrea sa va intreb daca pot intampina oarece probleme ca viitor proprietar ,adica o data cu incheierea contractului de vanzare -cumparare se transmite automat si concesiunea catre noul proprietar sau ce se intampla mai exact..Sper doar sa nu iau vreo teapa...Multumesc anticipat!
Buna! Va rog, am si eu o nedumerire..M-am judecat cu cineva si dupa procesul de fond persoana repectiva a facut apel care i s-a acordat in parte iar apoi tot el a facut si recurs care i-a fost respins .Intrebarea mea este: se modifica intreaga sentinta sau se mentine plata acordata de instanta de fond si cea de la apel.Adica instanta de fond mi-a spus ca trebuie sa-i mai dau o suma de bani iar cea de apel sa-i platesc avocata, prin respingerea apelului mai trebuie sau nu sa platesc sumele respective? Multumesc !
Răspuns la discuția cadastru si intabulare
am facut cadastru si intabulare acum 5 ani, iar de 2 ani ma judec cu un vecin solicitandu-i dreptul de servitute la spatele casei.Am castigat pe fond , acum suntem la apel , iar el se lauda ca o sa conteste cadastru si intabularea mea...poate?
In cat timp de la intocmire poate ataca vecinul meu cadastru si intabularea la casa si terenul meu?
Răspuns la discuția Cale de atac proces servitute
La recurs se poate cere o noua expertiza topo sau alte înscrisuri sau practic ce se poate întâmpla?Mulțumesc!Dar după procesul pe fond poți face apel si abia apoi recurs?
Care este calea de atac la un proces de servitute?Adică după recurs mai urmează apel sau ICCSJ?
cum fac sa-mi sterg intrebarile la care am primit deja raspuns?
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine o autorizatie de renovare si constructie?Am nevoie de proiect?Cam care ar fi costurile cu hartogaria?
Imi pare rau dar din raspunsul tau , nefiind specialist, nu imi dau seama daca pot sau nu obtine un astfel de certificat de la primarie si mai ales in ce conditii....