avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters172999

Activitate ContSters172999

Răspuns la discuția procura de vanzare

As putea transmite pe privat documentele, daca exista cineva care ar dori sa ma lamureasca
Multumesc
Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa.
Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie...

Am rugamintea sa ma ajutati sa clarific urmatoarele:
- o "Procura de Vanzare" nesemnata de mandatar prin care mandantul il imputerniceste pe X sa-si vanda siesi o cota indiviza a unui teren, iar la incheiere de autentificare scrie la plural "s-au prezentat" dar este mentionat doar mandantul, creaza obligatii mandatarului?
- se poate incheia un contract de vanzare-cumparare a unei cote indivize teren arabil prezentand notarului toate actele mai putin carte funciara?
- in urma incheierii unui antecontract de vanzare cumparare, vanzatorul a avut o obiectie; notarul a reintocmit alt act in care a inserat clauza solicitata; exemplarul anterior a ramas la notar sub pretextul ca-l anuleaza. Vanzatorul a primit noul act .
Daca cumparatorului nu i-a fost retras primul act, iar vanzatorul nu-l are decat pe cel cu clauza fara o dovada a anularii primului, care dintre cele doua documente este valabil in instanta, avand in vedere ca aveau aceeasi data dar nu cunosc daca si acelasi numar de inegistrare?

In aceasta situatie se afla fiul meu major si ma gandesc sa-l sfatuiesc sa revoce procura de vanzare pentru ca nu mi se pare deloc logica aceasta varianta a notarului referitoare la vanzarea unei cote indivize, sa adauge o procura de vanzare siesi fara ca procura sa fie mentionata in antecontract, fara ca in antecontract sa fie mentionata procura.
Ma gandeam ca fiind semnata vineri, daca o revoca luni, e ok, ca nici nu apuca sa se foloseasca de ea.
Răspuns la discuția sanatate si securitate in munca
Mi-ati fost de ajutor in cateva randuri, lucru pentru care va multumesc.
Va doresc un Paste fericit. Cristos a inviat!
Răspuns la discuția sanatate si securitate in munca
Angajatorul a prezentat fisa de aptitudine controlului IM. Va intreb, ca niciodata nu
s-a facut vreun control si nu am idee daca eu pot sa probez ca nu-i adevarat . Am gasit pe net modele de fise de aptitudine si am vazut ca nu exista niciunde semnatura salariat. Trebuie sa spun ca firma e SRL medical. Ca salariata la laborator de analize medicale nu am beneficiat de nimic , nici de analize gratuite nici de control medical pentru ca nu m-am inscris la patroana ca medic de familie.
Aceeasi patroana care are competente in medicina muncii, mai are o firma care incheie contracte de servicii medicale; are angajat medic de medicina muncii.
Deci, am fisa de aptitudine dar pe mine nu m-a vazut nimeni niciodata.
Răspuns la discuția sanatate si securitate in munca
Va multumesc.
Ma duc in instanta si spun ca nu este adevarat. Trebuia sa semnez pe vreuna din fise? Trebuie sa probeze angajatorul sau eu?
Daca stie cineva cum poate proba el ca acel control medical a avut loc sau cum pot proba eu ca nu e adevarat ca am beneficiat de control medical periodic, va rog mult sa-mi raspundeti.
Buna ziua

va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema: am reclamat Inspectiei Muncii ca angajatorul nu mi-a asigurat control periodic, nu mi-a supravegheat sanatatea si ca urmare a unei confuzii facuta de peroana care era insarcinata cu aprovizionarea la masa de lucru cu cele necesare mi-a pus in pulverizatorul destinat antisepticului dezinfectant pentru instrumentar.mi-a fost distrusa sanatatea.
IM spune ca a fost supravegheata sanatatea lucratorilor, ca angajatorul a prezentat controlului SSM fisa de aptitudine control periodic - apt.
Inteleg ca acestea sunt documente intocmite unilateral de catre angajator chiar daca nu m-a consultat nimeni?
Cum pot demonstra realitatea? Cui sa ma adresez in continuare?
Va multumesc
A mai fost modificat, a fost abrogat OMS 527/1999 completat cu OMS612/2003?

Multumesc

Observ in carnet de munca o perioada de trei ani in care inscrierile in carnet au fost semnate, fara parafa; la incheiere scrie "verificat valabilitatea inregistrarilor facute in cadrul societatii" cu semnatura indescifrabila, stampila firma si semnatura indescifrabila - e posibil sa aiba probleme la stabilire vechime in munca?

multumesc
Va multumesc mult pentru raspuns; ma bucur sa sprijin cu aceste informatii o familie de tineri care au rupt din venituri sa-si incheie o polita si au fost tratati in modul descris mai sus.
X a trimis o cerere de asigurare viata la o firma de asigurari; a pus banii la banca
si a asteptat polita. (comunicare la distanta) A avut intre timp o convorbire telefonica (i-a sunat) in care a fost asigurat ca va primi polita prin posta.
Dupa cateva luni a gasit la scara blocului un plic rupt, plin de noroi, cu o adresa din care rezulta ca s-a schimbat numele firmei de asigurare.
Necajit, a scris un e-mail in care si-a exprimat regretul pentru modul in care este tratat, in sensul ca nu au trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ca neprimind o polita domniile-lor se vor prevala de faptul ca nu a semnat o polita si nu-l vor despagubi in caz de ceva.
A primit un raspuns sfidator la e-mail cu multumiri ca a ales firma respectiva si atat.
Inainte de sarbatori, a primit un sms ca expira polita...(mai era o luna aprox pana atunci). X aproape uitase de aceasta, avand un bebelus, dar sms-ul prin care i se cereau alti bani, i-au reamintit cu cata lipsa de orice a fost sfidata.
Le-a trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire in care i-a intrebat daca are vreun contract cu firma respectiva, din moment ce au luat banii si cererea si doar l-au sfidat cu e-mailul respectiv, i-a rugat sa-i trimita banii inapoi pentru neseriozitatea si lipsa de respect de care au dat dovada.
Au trecut aprope doua luni si tot nu au raspuns desi confirmarea primirii plicului
s-a intors.
Credeti ca poate sa faca alt demers sa-si primeasca banii ?