avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate baican constantin

Activitate baican constantin

Răspuns la discuția Lamurire
Multumesc.

Avocat Draghici Cornelia a scris:

adica respectiva incheiere a instantei poate fi atacata/contestata doar in acelasi timp cu hotararea prin care se pronunta instanta asupra cererii de chemare in judecata (fondul cauzei)

Discuție Lamurire
Ce inseamna formularea "cale de atac odata cu fondul cauzei"?
Răspuns la discuția Cind pot iesi la pensie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca datele nu sunt pentru una si aceeasi persoana.
Pentru ca intr-o postare anterioara ati dat alte date.
Pentru cazul de fata, pensia la limita de varsta se pote lua o data cu implinirea varstei de 54 de ani, daca nui-a implinit, sau oricand daca i-a implinit.

Pricop St a scris:

Buna ziua.
Am 54 ani si lucrez din 1989 (2-10-1989)
Din 1-02-1997 si pina in prezent lucrez in Gr.1 de munca.
- La ce virsta pot iesi la pensie ?

Răspuns la discuția Pensie limita de varsta.
Conform cu modificarile aduse de legea 221/2018 la legea pensiilor, pentru ca dumneavoastra ati lucrat un stagiu mai mare de 25 de ani intr-o itreprindere prevazuta in anexa 3 ,la pozitia 2,a legii pensiilor si intr-o activitate prevazuta in anexa 2(punctul 11) a aceleiasi legi,punctajul total al dumneavoastra se va impartii la 25 si nu la 35 ca pina acum.

Pricop St a scris:

- Am lucrat din 1978 si pina in prezent, numai in industria petroliera - interventii sonde petrol si gaze la Schela Moreni, 7 ani in Gr.2 si 34 ani in Gr. 1, la Petromar Constanta -ofshore (platforma)
- Punctajul obtinut pentru calculul cuantumului pensiei se imparte la 25 ani sau la 35 ani

Discuție legea 221/2018
Cine beneficiaza de prevederile art. II din legea 221/2018?
Răspuns la discuția pensia privata pilonul II
Nu cunoaste nimeni subiectul la intrebare, sau am postat gresit?
Astept un raspuns. Multumesc.
Am urmatoarea intrebare. Daca o persoana care a iesit la pensie de limita de varsta din sistemul public, cu reducerea varstei datorate grupei de munca (53 de ani) poate sa isi retraga acum fondurile acumulate la pilonul II de pensie, sau trebuie sa astepte pana la implinirea varstei standard de pensionare (65 de ani).
Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. 1)Se poate desface CIM chiar daca angajatul se afla in concediu medical? 2) Angajatul caruia i se desface astfel CIM beneficiaza de dreptul la somaj?
Răspuns la discuția Punct pensie 40% respectiv 45%
La Senat se gaseste sub nr. L355/13.06.2013(adoptat prin aprobare tacita), iar la Camera Deputatilor sub nr. bp 789/08.11.2016
Discuție Succesiune
In urma decesului unuia dintre soti, ramin mostenitori ,sotul supravietuitor, si doi copii. Nu se dezbate succesiunea. Dupa 22 de ani moare unul dintre copii. In urma lui ramin mostenitori, sotul supravietuitor (nu au copii),parintele si fratele. Daca se dezbate succesiunea dupa cei doi decedati (patinte si fiu), care sunt cotela ce revin succesorilor?