avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielaconta

Activitate gabrielaconta

O societate de expertiza contabila, detine in proprietate un imobil (apartament) achizitionat in scopul deschiderii unui sediu secundar (punct de lucru). Intrucat societatea a renuntat ulterior la desfasurarea activitatii la acest punct de lucru (CAEN 6920) poate inchiria imobilul respectiv si sa-si extinda obiectul de activitate cu CAEN 6820?
Răspuns la discuția Impozit venit microintreprindere
Multumesc!
O societate comerciala in anul 2012 a optat pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderii. La sfarsitul anului 2012 a inregistrat venituri totale in valoare de 74.000 euro. Pentru anul 2013 isi pastreaza optiunea, conform prevederilor legale valabile pana la 01.02.2013. Daca in cursul anului 2013 veniturile realizate vor fi intre 65.000 si 100.000 euro, va fi obligata la plata impozitului pe profit pentru intreg anul 2013?
Va multumesc!
Cota de tva de 9% la produsele de panifcatie, mentionate in Codul fiscal, se aplica de la 01.09.2013 pe tot lantul de distributie de la producator pana la consumatorul final? Inclusiv in alimentaia publica? Va multumesc!
O firma din Romania a incheiat un contract de prestari servicii in constructii cu o firma din Italia. In vederea efectuarii lucrarilor de constructii in Italia, firma din Romania doreste sa angajeze persoane din Italia, care sa lucreze in Italia.
Daca stie cineva care este procedura, in ceea ce priveste angajarea persoanelor rezidente in Italia, la firma din Romania, care desfasurarea activitatii in Italia. Avand in vedere ca firma din Romania va presta lucrari de constructii in Italia, va trebuie sa aiba autorizatii speciale in ce priveste desfasurarea acestei activitatii, in domeniul securitatii muncii sau altele legate de personal? In cazul unui control cu ce documente dovedim ca salariatii sunt angajati cu forme legale in Romania?
Va multumesc!
Multumesc!
Răspuns la discuția Baza de calcul deducere personala
Multumesc!
In baza unui contract de prestari servicii incheiat cu o firma de constructii, aceasta ne-a facturat un avans pentru realizarea unei cladiri. Furnizorul respectiv nu a executat lucrarea intrucat a intrat in procedura simplificata de faliment. Ce se intampla cu tva dedusa si soldul contului 232 pana la inchiderea procedurii de faliment si dupa aceasta data, avand in vedere ca suma nu se va recupera, intrucat debitorul nu are bunuri sau alte valori care pot fi executate. Va multumesc!
Baza de calcul pentru deducerea personala este venitul brut din salarii realizat lunar. Vezi art. 57 din Codul fiscal, pct.106 din Norme, care defineste VBL "Venitul brut lunar din salarii reprezintă totalitatea veniturilor realizate într-o lună conform art. 55 alin. (1) - (3) din Codul fiscal de o persoană fizică, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate". In concluzie tichetele de masa intra in baza de calcul a deducerii personale. In cazul dvs deducerea se calculeaza la suma de 1198 si este de 230, daca salariatul nu are in intretinere alte persoane, respectiv de 320 lei daca are in intretinere una persoana si asa mai departe functie de numarul de persoane aflate in intretinere.
In conformitate cu prevederile art.56, baza de calcul pentru deducerea personala o reprezinta venitul brut lunar din salarii.
Conform art.57 Cod fiscal si pct.106 din Normele metodologice, venitul brut lunar din salarii reprezintă totalitatea veniturilor realizate într-o lună conform art. 55 alin. (1) - (3) din Codul fiscal de o persoană fizică, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate.
Intrebarea mea este urmatoarea: in baza de calcul pentru deducerea personala intra si veniturile salariale in natura, cum ar fi: tichetele de masa, tichetele cadou, etc.
Va multumesc!