avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate ralstefan01

Activitate ralstefan01

Răspuns la discuția Somatie pensie
Buna ziua,

De ce trebuie sa plateasca banii acestia??As dori sa stiu daca era angajat numai cu 4 ore mai primea somatia?Care este legea referitoarea la acesta problema?
Discuție Somatie pensie
Buna ziua,

Avem un angajat care trebuie sa plateasca 700 de lei ca pensie incasata necuvenit, deoarece a fost pensionar de invaliditate, dar a fost angajat cu 8 ore (norma intreaga) pe o perioada de timp(aproximativ 2 luni)
Am observat greseala ca a fost angajat cu 8 ore in loc de 4.

As vrea sa va intreb ce se poate face in acest caz, deoarece dansul trebuie sa plateasca catre Casa de Pensii suma amintita mai sus.
Răspuns la discuția Amortizare
Adica, daca am decoratiuni pentru un restaurant la bag la cheltuieli pur si simplu? fara amortizare pe durata contractului conform alin. 11 litera c din art. 24. Nu inteleg ce cheltuieli aferente obiectelor inchiriate/comodate intra la amortizare si care nu.

Va multumesc anticipat!
Discuție Amortizare
1.Daca o societate are un contract de comodat pe o masina, si se emite o factura de reparatii si de piese de schimb, valoarea facturilor se amortizeaza pe 4 ani? daca are peste 1.800 valoarea? sau nu conteaza valoarea?
2.Pentru generalizare in cazurile obiectelor pentru care sunt contracte de inchiriere/comodat facturile de reparatii/decoratiuni se amortizeaza pe perioada contractului sau pe cat s-ar amortiza bunul repectiv si de la ce valoare in sus?
Discuție Angajare
1.In cat timp de la infiintarea unei societati trebuie sa se angajeze? si baza legala va rog, ca nu o gasesc.
2.Si daca societatea nu va avea angajati pe 01.07.2011 sau la cati salariati va trebui sa angajeze o persoana pentru serviciul intern de prevenire si protectie? Iar salariul acestuia minim cat ar putea fi?
Va multumesc anticipat!
Discuție Declaratia 301
Imi poate explica cineva mai explicit in ce situatii si pentru ce tipuri de firma (srl, ong, platitoare sau nu de TVA) se depune D301 si cand?
Trebuie o asociatie de proprietari sa fie inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari pentru a solicita servicii de la o societate germana, de exemplu, si daca e necesar, sunt asociatiile de proprietari platitori de TVA?
Răspuns la discuția Plangere vatamare
Multumesc frumos!As dori sa stiu ce s-ar putea intampla in cazul meu, daca nu primesc amenda administrativa atunci cuma ar trebui solutionat cazul?
Răspuns la discuția Plangere vatamare
Mentionez ca acest caz este in Ploiesti.
Buna ziua,

In noimebrie 2009 s-a intamplat un incident cu soacra mea pe baza caruia s-a facut plangere prin decembrie impotriva mea.Am fost chemata prin martie, aprilie la politie sa scriu o declaratie cu ce s-a intamplat.Am fost chemata in iunie 2010 sa aduc o dovada si atunci a fost ultima declaratie pe care am dat-o.
Avocatul mi-a spus ca o sa primesc instiintarea rezolutiei prin posta cel tarziu in ocotmbrie 2010, dar nu am primit nimic.Exista vreo posibilitate sa aflam mersul dosarului la procuror? De ce dureaza atat de mult solutionarea cazului de catre procuror?Mentionez ca persoana "vatamata" m-a acuzat ca i-as fi cauzat cateva vanatai pe maine si este medic de familie.Dansa a obtinut de la un alt medic un concediu medical de 3-5 zile; deci nu spitalizare.Domnul polistist si domnul avocat au spus ca nu are cum sa ajunga dosarul la judecator ca trebuie sa primesc o amenda de la procuror in valoare de 500-max 1000 de ron, pentru ca nu este atat de grav dar fiindca dansa are acest concediu si fiindca are un martor in plus va avea castig.Va rog din suflet sa-mi spuneti de ce dureaza atat de mult solutioneara si cum pot afla cand se va finaliza pentru ca am inteles ca trebuie sa platesc in 48 de ore de la primire acesta amenda.