avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Somatie pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Somatie pensie

Buna ziua,

Avem un angajat care trebuie sa plateasca 700 de lei ca pensie incasata necuvenit, deoarece a fost pensionar de invaliditate, dar a fost angajat cu 8 ore (norma intreaga) pe o perioada de timp(aproximativ 2 luni)
Am observat greseala ca a fost angajat cu 8 ore in loc de 4.

As vrea sa va intreb ce se poate face in acest caz, deoarece dansul trebuie sa plateasca catre Casa de Pensii suma amintita mai sus.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:19, 16 Martie 2011
Problema se rezolva intre pensionar si casa de pensii daca aceasta a constatat ca pensia a fost incasata necuvenit. Fie merge si plateste la caserie, fie casa de pensie ii va pune poprire pe pensie. Exista si posibilitatea suspendarii pensiei si reevaluarea medicala.
Buna ziua,

De ce trebuie sa plateasca banii acestia??As dori sa stiu daca era angajat numai cu 4 ore mai primea somatia?Care este legea referitoarea la acesta problema?
Legea pensiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate si salariu steliandragoi steliandragoi Bun gasit, Avem o speta: O persoana incadrata in gradul 3 de invaliditate avand drept de munca jumatate de norma se angajeaza cu norma intreaga. ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar grad iii Dadioana Dadioana Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati Am organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi - institutie publica. Dupa ... (vezi toată discuția)
Inregistarea actelor aditionale la cim teddy2002 teddy2002 De la data de 01.04.2009 am lucrat la acelasi angajator in calitate de pensionat de invaliditate gr.III cu drept de munca de 4 ore/zi. La data de 31.03.2009 ... (vezi toată discuția)