avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ancabad

Activitate ancabad

Buna ziua, va rog respectuos am nevoie urgent de un raspuns. O institutie publica poate emite facturi catre terti, persoane juridice. Exemplu: am compartiment marcaj rutier si execut lucrari de marcaj rutier unui SRL cu care am contract in acest sens. Este legal? Multumesc anticipat
Buna ziua, as dori raspuns urgent la o problema privind achizitiile publice si anume:
In luna februarie a avut loc o licitatie publica conform oug 34, achizitie produse, valoare procedura 31.000 euro. Au ramas doi ofertanti, din care unul a fost descalificat pentru neindeplinirea cerintelor tehnice din caietul de sarcini, iar celalalt a fost declarat castigator. Ofertantul descalificat a facut la cnsc doua contestatii, la cea dea doua cnsc i-a respins-o. Nu s-a oprit aici si a mai facut una la Curtea de Apel unde a castigat. Problema este ca, intre timp, am incheiat contract cu cel castigator, punand clauza de suspendare a contractului in cazul in care nu ni se da castig de cauza. Inainte de incheierea contractului, m-am sfatuit cu persoane care lucrau la achizitii, spunand ca au mai existat cazuri asemanatoare. As vrea sa stiu daca am procedat corect. In momentul de fata astept Sentinta de la Curtea de Apel prin posta. Multumesc mult
Da, suma totala este de 667, dar nu am posibilitatea sa platesc mai mult de 200 lei intr-o luna. Am doi copii mici, sase luni si doi ani si cheltuielile sunt mari.
In cazul in care fac contestatie la executare, cum procedez.
Multumesc din suflet
Buna ziua, am nevoie de un sfat.
Mi s-a pus poprire pe salariu pentru suma de 667 lei. Precizez ca am un salariu net de 1300 lei.
Institutia nu a trimis inca dovada catre executor. Ce posibilitati am sa dau mai putini bani pe luna. Am incercat sa vorbesc cu executorul, dar spune ca nu pot face angajament de plata la ei.
Multumesc
Detin doua cladiri situate in aceeasi curte , la aceeasi adresa.(str. Alunis256) Prima este din anul 1936,(contract vanzare-cumparare, suprafata 80mp), iar a doua in suprafata de 150mp a fost construita in perioada 2013-2014. Cum se calculeaza impozitul pe cladiri, avand in vedere faptul ca parerile sunt impartite: Primaria spune una, codul fiscal-normele pct 51, alta.
Va multumesc anticipat ptr. raspunsul dvs.
Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. pentru a ma lamuri cu privire la legalitatea si corectitudinea calculului salariului pe care il incasez in prezent.
M-am angajat in luna mai 2013 ca si consilier in cadrul unui cabinet parlamentar in circumscriptia electorala X, avand studii superioare si o vechime in munca de aproape 13 ani. Salariul pe care il incasez este de 1378 lei brut adica 1000 lei net.
Nu reusesc sa realizez unde ma incadrez in conformitate cu Legea salarizarii privind personalul bugetar nr.284/2010 cu modificarile si completarile ulterioare .
Va multumesc mult
Cum ramane cu HG 250/1992 actualizat? Este vorba de o institutie publica-administratie publica locala. Intrebarea era daca sunt angajata din 15.05.2013, la cate zile de concediu am dreptul? Conform HG250/1992, am 25 de zile pentru vechime de peste 10 ani.
Buna seara,
va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de concediul de odihna.
Sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna ca personal contractual incepand cu data de 15.05.2013.
Pot solicita concediu de odihna si cate zile am dreptul sa efectuez in 2013, avand in vedere faptul ca am 20 ani vechime in munca.

Răspuns la discuția Urgent! cheltuieli de judecata
Multumesc din suflet!
Buna ziua,
am fost chemata in judecata pentru cheltuieli de judecata constand in onorariu avocat, taxa de timbru, timbru judiciar etc. in conformitate cu vechiul cod de procedura civila. In prima instanta, respectiv judecatorie acestea au fost reduse iar acum am drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, pana in data de 20.06.2013. Intrebari:
Recursul se incadreaza in noul cod de procedura civila, deci trebuie sa angajez un avocat, in situatia in care sunt persoana fizica, dar consilier juridic definitiv?
Pot formula recursul fara semnatura si stampila unui avocat, cu solicitarea ca pana la primul termen sa-mi acorde instanta unul din oficiu nedispunand de mijloace materiale?
Cum este cel mai potrivit sa procedez?
Multumesc mult celor care ma pot ajuta cu un sfat si rog un raspuns cat mai rapid!