avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate iuly7

Activitate iuly7

Răspuns la discuția Contestatie procedurã
Asa cum am mentionat mai sus comunicarea trebuie sa prevada motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere. In cazul in care nu s-a respectat prevederile art 207 puteti face contestatie in termen.


Răspuns la discuția acord cadru
Din cele relatate mai sus nu reiese cu cati operatori economici ati dorit sa incheiati acordul cadru. In cazul in care ati mentionat in documentatie ca veti incheia cu un singur operator economic pe fiecare lot atunci veti incheia cu operatorul economic clasat pe primul loc/lot tinand cont de criteriul de atribuire. Daca ati mentionat ca veti incheia acordul cadrul cu mai multi operatori economici atunci acesta se va incheia cu operatorii economici care au depus oferte admisibile, tinand cont de numarul specificat in documentatia de atribuire.
Răspuns la discuția Contestatie procedurã
In primul rand, oferta dumneavoatra a fost respinsa deoarece a fost considerata neconforma, chiar daca aveti pretul mai scazut - potrivit legislatiei: ofertele considerate neconforme sau inacceptabile trebuie respinse obligatoriu (vezi art. 81 din HG nr. 925/2006). Comisia de evaluare are obligatia de a stabili care sunt clarificarile si completarile formale sau de confirmare (vezi art. 78 din HG nr. 925/2006). Daca dvs considerati ca propunerea tehnica era conforma aveti tot dreptul sa faceti contestatie si sa castigati. Atentie!!! In comunicarea privind rezultatul procedurii autoritatea contractanta trebuia sa va comunice si motivele concrete care au stat la baza deciziei de respingere, detaliindu-se argumentele în temeiul cărora oferta a fost considerată inacceptabilă şi/sau neconformă, îndeosebi elementele ofertei care nu au corespuns cerinţelor de funcţionare şi performanţă prevăzute în caietul de sarcini (vezi art. 207 , alin. 2 lit. b din OUG nr. 34/2006).
Castigator va fi desemnat tinand cont de criteriul de atribuire ofertantul care prezinta oferta pentru toate produsele cu cel mai mic pret.
Răspuns la discuția scoaterea unui minor din tara
Daca aveti hotarare a instantei ca ramane la dvs copilul nu aveti nevoie de procura.
dosarul achizitiei are caracter public dupa atribuire si dupa incheierea contractului (contractul poate fi consultat in cazul in care clauzele contractului nu sunt confidentiale)
Din punctul meu de vedere, avand in vedere scopul OUG 34 /2006 ,,garantarea tratamentului egal si nediscriminarea operatorilor economici", precum si principiul tratamentului egal, consider ca toate ofertele depuse trebuie analizate din pdv al documentelor de calificare, al propunerii tehnice si al propunerii financiare.
Răspuns la discuția garantie buna executie
Presupunand ca a fost un contract de furnizare ascensoare ce a inclus si instalarea acestora, garantia de buna executie trebuia eliberata in termen de 14 zile de la data întocmirii procesului-verbal de recepţie si instalare a produselor (conform ART. 92
din HG 925/2006 - (1) In cazul contractului de furnizare, autoritatea contractantã are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de buna execuţie în cel mult 14 zile de la data întocmirii procesului-verbal de recepţie a produselor care fac obiectul contractului si/sau de la plata facturii finale, dacã nu a ridicat pana la acea data pretenţii asupra ei.)
multumesc
Intentionez sa achizitionez un apartament 3-4 camere prin programul prima casa IV. Doresc sa stiu daca pot inchiria legal o camera si in ce conditii? Am studiat drafturile de contract de la brd si bcr iar acestea nu contin in mod expre clauze referitoare la aceasta interdictie. Va multumesc