avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate nic23ro

Activitate nic23ro

Multumesc frumos. Asta era si parerea mea, insa am un coleg care sustinea contrariul. Deci este ok ca am inregistrat contractul cu salariul convenit cu angajatorul.
Multumesc pentru raspuns, insa eu as dori sa stiu daca sunt obligata sa-i dau salariul mediu pe economie, sau pot sa-i dau un salariu convenit cu el (mai mic decat cel mediu pe economie).
Buna ziua,
Sunt obligata sa-i dau salariu mediu pe economie unui cetatean turc, cu permis sedere pe termen lung-UE, cu drept de munca si familie romana?
Am inteles, din diverse surse, ca nu am nevoie de aviz si alte documente cum a fost in cazul unui cetatean turc adus din Turcia sa lucreze in firma.
Multumesc frumos
Răspuns la discuția negociere
Asta stiam... insa, asa ca o incepatoare ce sunt in ale resurselor umane, ma simt bine daca mai intreb pentru a-mi fixa unele detalii... nu din lipsa de ocupatie.... pentru asta este acest forum din cate stiu eu.
Va multumesc oricum pentru toate lamuririle aduse acestui subiect.
Răspuns la discuția negociere
Ma refeream la actul aditional la CCM, pt ca acum in decembrie ma aglomerez cu toate si as fi preferat sa merg in ianuarie sa depun AA la CCM la ITM. Ii durea gura pe cei de la ITM sa zica clar pana pe 29 veniti cu AA sa-l inregistrati si gata? Oricum pana la sfarsitul lui decembrie voi opera in revisal noile salarii asta este clar, fac simularii la salarii de cateva zile (angajatorul meu vrea totusi sa creasca si net-ul nu doar sa-l mentina).
Răspuns la discuția negociere
Doamne fereste sa zica ceva concret si lamuritor
Răspuns la discuția negociere
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine modelele si doresc sa stiu daca pana la data de 20 dec. trebuie sa inregistrez actul aditional la ITM, sau se poate si in ianuarie spre exemplu?
Multumesc frumos.
topoleanunicoleta@yahoo.ro
Buna ziua,
Am un angajat caruia i s-a suspendat CIM cf art 54 codul muncii, insa avand in vedere ca pe data de 08.10.2017 (se nimereste a fi zi de duminica) ar trebui sa expire perioada suspendarii am incercat sa-l contactez dar nu raspunde la telefon, din alte surse am inteles ca ar fi plecat in afara tarii, ce fac daca nu vine la munca? Ii fac incetare suspendare cu data de 07.10.2017 (pica sambata) cu inceperea activitatii 08.10.2017 (zi nelucratoare)? Si daca nu vine luni 09.10.2017 la munca ii suspend iar contractul pentru absente, in vederea desfacerii disciplinare a contractului?
Cursul de resurse umane din pacate nu m-a pregatit deloc pentru diversele situatii ce apar in realitate.
Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Firma la care lucrez are 70 angajati si in urma demisiei specialistului SSM s-a incheiat contract cu un serviciu extern. Reprezentantii acelei firme ne-au spus ca trebuie sa avem un angajat cu cele 80 ore de curs SSM,un coleg l-a facut, deci acum trebuie sa-i fac o decizie privind numirea lucratorului desemnat SSM chiar daca avem serviciu extern?
Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Am un angajat caruia i-am inregistrat vineri 28 iulie 2017 incetare CIM incepand cu 01.08.2017 cu art 55 lit b... insa azi mi-a zis un alt coleg ca i-a vazut decizia de pensionare anticipata incepand cu 01.06. 2017... ce mai pot face eu acum? E o problema daca las incetarea in baza art 55 lit b si nu conform art 56 lit c codul muncii?
Multumesc frumos