avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate adina83

Activitate adina83

Eu nu am semnat nici un inscris cum ca as recunoaste datoria catre firma de recuperare.Cei de la banca mi-au spus ca nu mai figurez in baza lor cu creditul luat.Am primit notificari de plata de cei de la firma de recuperare, am si vorbit cu ei la telefon dar nu le-am platit nimic pana in momentul de fata.Vreau sa stiu daca legea ma obliga sa le platesc "noilor" creditori sau nu? Am inteles de la ei ca suma se mareste foarte mult daca nu platesc o suma "minima". Vreau sa stiu daca are sens sa ma judec cu ei sau sa accept datoria si sa o platesc ca sa nu trezesc cu poprire pe salar.Multumesc
Buna ziua,
In urma cu sase luni dosarul meu de credit a fost cesionat catre o firma de recuperare de creante.Azi am fost contactata de catre ei si mi s-a solicitat un angajament de plata ca sa imi fie inghetata datoria si sa nu se mai acumuleze dobanzi si penalizari.Eu am fost instiinta telefonic ca banca mi-a "vindut" dosarul si am vrut sa stiu ce se poate face in acest caz.Trebuie sa accept ce vor cei de la firma de recuperare sau sa nu? Mentionez ca am contract de credit de nevoi personale si nu cu ipoteca.Va multumesc!
Buna ziua.As dori sa stiu ce inseamna mai exact cumpararea unui imobil prin preluarea unui credit "Prima Casa". Prin ce se difera preluarea unui credit "Prima Casa " de accesarea unui credit "Prima Casa". Conditiile de eligibilitate trebuie sa fie aceleasi in ambele situatii sau nu ? Am primit o oferta de vanzare a unui imobil prin preluare de credit dar nu stiu exact daca nu e mai bine sa accesez un credit nou "Prima Casa". Va multumesc
Buna ziua.As dori sa intreb daca pentru executia de lucrari pentru restaurari monumente istorice, cladiri sunt necesare ceva agrementari sau nu? In caz afirmativ as dori sa stiu unde pot gasi documentatia necesara pentru agrementare.Multumesc.
Răspuns la discuția Hartuire verbala si scrisa
De acord ca datoria trebuie platita, dar de ce trebuie sa fie injurati parintii si amenintati ca sa plateasca datoria ? Ei nu au nici o legatura cu datoria( nu este obligatia lor de plata).
Răspuns la discuția Hartuire verbala si scrisa
Temeri nu au fost, dar au fost implicati parintii care nu au nici o legatura cu aceasta problema.Dar parintii se simt amenintati psihic si oarecum obligati sa plateasca datoria.Prietena mea s-a inteles cu persoana careia ii datoreaza bani ca ii v-a plati la o anumita data, dar cel care are de recuperat trimite mesaje parintilor cat este de plata si le aduce injurari la adresa lor.Si vreau sa stiu daca se poate considera hartuire pentru recuperare datorii sau nu?
Buna ziua.As dori sa stiu cum este interpretata hartuirea verbala si scrisa in justitie? Stiu o persoana care a fost injurata la telefon si apoi au fost denigrati si parintii persoanei respective telefonic si pe e-mail de aceeasi persoana.Problema este legata de o datorie de bani pe care o avea prietena mea fata de cel care a sunat si transmis mesaje pe e-mail pentru a-si recupera datoria.
Răspuns la discuția Reclamatie
Ca sa va lamuresc.Era normal sa fie incasata plata apa calda la administratia blocului daca apartamentul are centrala termica? E legal sau nu? Din cate stiu e ilegal intrucat centrala termica inseamna debransare de la sistemul de termoficare.
Răspuns la discuția Reclamatie
Cand s-au mutat chiriasii, in baia apartamentului era instalat si un contor de apa calda care era citit de administratorul blocului in fiecare luna.Cand se pornea apa calda la robinet contorul de apa calda se invartea inapoi si dupa inchiderea robinetului ceasul se invartea din nou.Administratorul nu a sesizat nimic in legatura cu faptul ca in apartament era centrala termica montata functionala ,timp de un an de zile pana cand a fost nevoie de interventia unui instalator la baie care a desfiintat acel ceas de apa calda.Chiriasii vor sa depuna o plangere impotriva proprietarului si a administratorului intrucat ei au fost " buni de plata atat la regie cat si la furnizorul de gaze naturale". Din cate am inteles chiriasii nu au stiu nimic de acest aspect intrucat ei s-au mutat acolo fara sa-si de-a seama ce se intampla.

Chiriasii au platit cheltuielile de intretinere asa cum erau ele afisate si facturate (administratie, gaze naturale si electrica) intrucat erau verificati de proprietar in fiecare luna.Si acestia si-au dat seama ca au platit utilitati ce trebuiau achitate doar intr-o singura parte dupa ce a fost desfiintat contorul de apa calda, de aceea vor sa stie daca pot reclama proprietarul si administratie de complicitate la furt.Multumesc
Discuție Reclamatie
Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, iar chiriasii au platit la regie apa calda menajera? Din cate am inteles acest lucru este ilegal si se numeste furt.Multumesc