avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate danieljr

Activitate danieljr

ati putea sa-mi raspundeti in privat, daca public va simtit jenati sa raspundeti?

Va multumesc!
Buna ziua,

Teoretic, permisului de conducere e valabil pe viata, iar numai in cazul incalcarii regulilor de circulatie, acesta poate fi suspendat sau anulat.

As vrea sa fac o analogie cu procedura de suspendare a presedintelui. Cine ma poate ajuta cu exprimarea corecta/juridica?
buna ziua,

pentru o persoana cu handicap grav(netransportabila), care e procedura ce trebuie urmata pentru putea solicita urna mobila.

Ce cerere trebuie intocmita? Unde trebuie depusa? Ce acte aditionale sunt necesare? Cum ar trebui sa sune respectiva cerere.

Va mulumesc anticipat.
Exista vre-o facilitate oferita de statul roman pentru a stimula angajarea persoanelor cu handicap?

M-ar interesa sa stiu ce avantaje ar avea un angajator.
Buna ziua,

Sunt o persoana cu gr I de handicap, dar am ceva abilitati in programare. Pana acum am lucrat doar ca angajat cu juma de norma de la domiciliu, dar acum as vrea sa fiu si PFA.

Care este procedura ce trebuie urmata? Tinand cont de faptul ca nu sunt transportabil, ce pasi ar trebui facuti? Sa fac o imputernicire la notar?

De asemeni, ati putea sa ma directionati catre ceva resurse online ce prezinta detalii despre PFA ptr incepatori?
Buna ziua,

Sa zicem ca am prestat niste servicii informatice in valoare de 2500euro ptr o firma din Canada.

Firma Canadiana doreste o factura si sa ma plateasca cu echivalentul in CAD a respectivei sume. Problema e ca nu am o firma si nici nu sunt PFA, ci doar doua conturi IBAN (RON, USD) si un cont paypla, legat la contul RON, ce sfaturi ati putea sa-mi dati ptr a incasa suma de 2500euro? De asemeni, presupun ca voi pierde o anumita suma de bani la schimbul de valuta. Care ar fi cea mai rentabila metoda de plata?

De asemeni, ar trebui sa declar acesta suma si sa platesc impozite, TVA ptr serviciile oferite?

PS: paypal poate genera facturi, dar firma respectiva ar putea accepta si un email cu suma ce trebuie sa o deconteze.
Buna ziua,

In urma cu vre-o doi ani, am fost la notar impreuna cu sora mea ptr a legaliza o procura. Scopul procurei este acela de a o reprezenta pe sora mea la un anumit consulat si ambasada, cu scopul de a obtine recunoasterea unor acte.

Intrebarea mea este daca respectiva procura mai este valabila. Textul procurei nu mentioneaza vre-un termen de expirare.
Salut,

sunt interesat de procedura ce trebuie urmata de o persoana cu gr I de handicap ptr a obtine un carucior rulant.

De la medicul specialist, persoana respectiva a obtinut adeverinta medicala pentru eliberarea unui carucior rulant, dar nu stie care sunt pasii ulteriori ce trebuie urmati.

Va multumesc ptr raspuns!
salutare,

Un var de al meu, ce locuieste in spania si-a facut un SRL in luna septembrie a anului 2010 dar pana acum nu a desfasurat nici o activitate prin acea firma. De la directia financiara i s-a spus ca trebuie sa depuna o declaratie din care sa reiasa acest lucru. Imi puteti spune mai exact cum ar trebuie sa sune acea declaratie, sau de unde as putea sa gasesc un sablon?

ps: va multumesc si am sa rasplatesc efortul d-voastra prin sistemul oferit de acest forum.