avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiCL

Activitate MihaiCL

Răspuns la discuția Executare
am inteles, dar aceste penalitati sunt cele inscrise in contractul de credit la sectiunea penalitati de intarziere?
Cum pot afla eu acre este modalitatea de clacul a penalitatilor si daca este legala suma ce mi calculeaza executorul?
Deci in concluzie dobanda normala ce a calculat creditorul incepand din momentul incuviintarii executarii silite nu trebuie sa achit.
Discuție Executare
Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie.

Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc B M, cu sediul în mun. , jud. Covasna. împotriva debitorilor K L, L , C J, C A M, cu toţii domiciliaţi în or. Covasna, str. , nr. , jud. Covasna. Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului principal K L şi împotriva debitorilor garanţi L B, C J, C A M, în baza titlului executoriu constituit din contractul de împrumut nr. 154/18.05.2010 emis de creditoarea CAR Olt IFN SA, cu sediul în mun. Sf. Gh, str. N I, pentru suma de 11.095,26 lei şi penalităţile până la achitarea integrală a debitului, împreună cu cheltuielile de executare. Fără cheltuieli de judecată. Irevocabilă.

Intrebarea mea este.
Avand in vedere ca in sentinta nicaieri nu este mentionat dobanda, poate sa ma oblige la plata dobanzii incepand cu data in care s a admis incuviintarea executarii silite?
Sau trebuie sa platesc doar suma de 11095.26, plus cheltuieli de executare (cat poate fi maximul cat la suta din valoarea sumei executate?) + penalitatile conform contractului de credit, fara dobanda?
Multumesc.
Buna seara.
Am urmatoarea speta.

Sunt inculpat intr un dosar penal fiind acuzat ca in perioada cand am lucrat ca si director de banca am facut un transfer neautorizat de fond din contul unui client al bancii in contul unei alte firme folosindu ma de serviciul internet banking al clientului respectiv.
Partea vatamata a declarat ca nu i am predat token ul +dispozitiiv de generare cod de acces la serv internet banking+.
In afara de acest instrument adica token mai este nevoie de numarul cardului aceasta fiind user name ul la logarea pe internet banking.
Luna trecuta a fost audiat directorul regional al bancii si directorul de securitate bancara.
Cel din urma adica dir de securitate bancara la intrebarea pusa de judecator si anume "cum se livreaza cardul titularului de cont ? in plic sigilat sau fara plic adica direct in mana titularului acesta a declarat sub juramant ca , cardurile nu se livreaza in plic sigilat ci se dau pur si simplu in mana titularului."
Este foarte important modalitatea de livrare deoarece clientul bancii adica firma de pe contul careia s a facut transfer a preluat plicul sigilat care continea cardul direct de la o colega de a mea, si a si semnat procesul verbal de predare primire cum ca a preluat cardul in plic sigilat, si astfel eu nu aveam de unde sa cunosc numarul cardului decat doar daca el mi ar fi comunicat de buna voie, asa cum s a si intamplat de fapt.
Ideea este ca eu zilele astea am solicitat un card de la aceeasi banca pe firma mea, astazi am ridicat cardul care la fel mi a fost inmanat in PLIC SIGILAT contrar celor declarate de directorul de securitate bancara.
Intrebarea mea este.
Avand in vedere cele declarate de dir securitate bancara si anume ca , cardul nu se preda in card sigilat si dovada mea palpabila ca , cardul se preda in plic sigilat pot sa l acuz inca de acuma de marturie mincinoasa sau sa stept pana se termina acest proces si abia dupa aceea sa depun plangere?
Multumesc
stiti cumva la ce fel de penalizari se refera?
Este vorba de dobanda penalizatoare pentru neplata la termen?> sau de alte penalitati.
Au dreptul sa calculeze dobanda penalizatoare la intreg soldul creditului sau doar la soldul ratelor si dobanzilor restante?
sa presupunem ca in decurs de un an achit rate lunare astfel incat dupa un an sa fie achitat integral aceasta suma plus ch executare si penalizari.
In tot acest timp deci un an mai poate sa mi calculeze si sa mi pretinda lunar dobanda aferenta soldului?
Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie.

Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc B M, cu sediul în mun. Tg. Secuiesc, jud. Covasna. împotriva debitorilor K L, L B, C J, C A , cu toţii domiciliaţi în or. C Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului principal K L şi împotriva debitorilor garanţi L B, C J, C A, în baza titlului executoriu constituit din contractul de împrumut nr. 154/18.05.2010 emis de creditoarea SA, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, , jud. Covasna, pentru suma de 11.095,26 lei şi penalităţile până la achitarea integrală a debitului, împreună cu cheltuielile de executare. Fără cheltuieli de judecată. Irevocabilă.

Intrebare.
Avand in vedere ca hot este irevocabila si se refera doar la suma de 11095 ron+ ch de executare+penalitati si ca nu se face nici o referire la dobanda , mai poate car ul sa mi calculeze dobanda in continuare pana recupereaza integral suma sau poate sa mi ceara doar banii la care face referire sentinta.
ideea este urmatoarea.
El a sustinut in declaratia de la politie faptul ca nu ma cunoaste, si ca nu a avut absolut nici o relatie de afaceri cu mine niciodata.
MArtorii si dovezile (inscrisuri) infirma acest lucru si arata clar ca am avut relatii de afaceri.
El daca in marturie sustine in continuare ca nu a avut nici un fel de relatie cu mine acest lucru va fi infirmat de dovezile depuse la dosar de catre mine.
Iar daca declara adevarul si anume faptul ca intradevar a avut relatii de afaceri cu mine atunci contrazice ceea ce a declarat in faza de cercetare penala, si prin faptul ca recunoaste ca a avut relatie de afaceri cu mine imi asigura castig 100 % in acest dosar.
Deci el este in situatia in care indiferent daca continua cu minciuna, sau spune adevarul tot are de pierdut. Acesta este si motivul pt care nu vrea sa se prezinte.
Este intre ciocan si nicovala.
Cum e posibil sa se tina cont de declaratiile din cursul cercetarii penale cand am dovezi atat martori cat si acte care arata ca tot ceea ce a declarat in timpul cercetarii penale e minciuna curata si este in total contradictoriu cu situatia de fapt.
Buna ziua.
Sunt parte intr un proces penal, fiind invinuit.
Avand in vedere ca partea vatamata nu s a constituit parte civila in dosar am cerut audierea lui ca si martor, lucru admis de judecator.
In acest sens s a emis mandat de aducere deoarece nu s a prezentat la 2 termene pt acre a fost citat in calitate de martor.
Pt al 3 lea termen s a emis mandat de aducere, tot nu s a prezentat.
A plecat in Germania.
Acum s a emis alt madat de aducere dar nu vrea sa vina acasa din Germania ,tocmai ca sa nu poate fi audiat.
Cat poate trage de timp astfel ca nu vine acasa?
De cate ori se trimite mandat de aducere.
Ce se intampla daca nu se va putea executa mandatul de aducere avand in vedere ca nu este in tara?
Multumesc
Buna ziua.
Am avut un credit la un CAR pe care nu am putut plati o perioada.
S a inceput executarea silita a girantului, s a trimis poprire la firma la care lucra girantul, firma care nu a dat curs popririi si nu a facut retineri din salarul garantului.
Intre timp am mai platit si eu si garantul anumite sume de care dispuneam.
Acum executorul a cerut validarea popririi inpotriva tertului poprit adica firma angajatoare a garatului.
Avand in vedere ca garantul a mai platit din cand in cand anumite sume, se va admite oare validarea popririi?
Eu m am angajat acum o lun, pana acum nu am avut loc de munca de mai bine de 2 ani, mmotiv pt care nu am putut plati.
Acum ca am loc de munca pot cere instantei sa nu admita validarea popririi si sa platesc eu in continuare prin poprire pe salarul meu?
Multumesc