avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate tinaserban

Activitate tinaserban

Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea situatie.

lucrez in invatamant, am o fetita de 4 luni si dupa cele 126 de zile de pre si postnatal am revenit in activitate pentru a-mi putea sustine gradul 2. de la 1 septembrie as vrea sa-mi iau concediu fara plata pt 6 luni pt a lucra in alta parte si pt a nu-mi pierde titulatura din invatamant.dupa aceste 6 luni bebe ar face 1 an si atunci as vrea sa intru in concediu crestere copil cu plata aferenta. dc stau doar 1 an acasa, si nu primul, ci al doilea, as mai beneficia de acea bonificatie de 500 ron/luna in perioada cand sunt in concediu fara plata? mentionez ca momentan nu am depus actele la serviciul social.
va multumesc anticipat
Buna ziua, sunt in concediu de maternitate incepand cu luna februarie si lucrez ca bugetar, in invatamant. in luna martie am nascut si momentan sunt inca in concediu postnatal. nelamuririle mele sunt legate de plata aferenta lunilor acestora. Si anume: in luna martie am fost platita cu aprox 150 de Ron mai mult decat pe luna aprilie. Secretara mi-a motivat ca in martie au fost 23 de zile lucratoare fata de luna aprilie in care au fost 20 de zile. In ce masura variaza plata concediului atat timp cat eu stiu ca se face media ultimelor 6 luni lucrate inainte de concediu. Exista vreo baza legala care sa ma lamureasca si pe mine, este normal sa varieze venitul?
Va multumesc pentru atentie,
Elena Jinga
Buna ziua, va adresez si eu urmatoarea intrebarea. Este permis urmatorul demers: dupa perioada concediului postnatal sa revin in activitate timp de 2 luni si dupa aceea sa intru in concediu crestere copil? Care sunt demersurile legale?
Va multumesc.
Buna seara,
situatia mea este putin mai complicata. lucrez in invatamant, urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2011. in acelasi an ar fi urmat sa-mi dau examenul de grad cu conditia sa am vechime efectiva la catedra pana la 1 septembrie. ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui sa intru in concediu de maternitate pe 17 februarie pentru a-mi acoperi perioada aferenta cursurilor, dupa aceea sa-mi iau zilele de concediu de odihna aferente lunilor lucrate. cu toate acestea nu acopar toata vara si in august ar trebui sa revin in activitate si abia la 1 septembrie sa intru in CCC. Mentionez ca dupa aceea intentionez sa stau 2 ani in CCC, pana ce bebe implineste 2 ani.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este legal acest parcurs pe care vi l-am povestit, si daca da, care sunt normele care prevad acest lucru?
- primesc zile de concediu de odihna si pentru perioada in care sunt in concediu de maternitate, adica sa nu-mi afecteze zilele de odihna?
- imi pot lua concediu medical cu o saptamana inainte de concediu de maternitate din alte motive decat cele maternale, chiar daca legal intru in perioada de concediu maternal?
- sunt platita pentru perioada de dupa CM, in care as reveni in activitate?

Va multumesc pentru intelegere si astept cu nerabdare raspunsul dvs