avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate lucialuca

Activitate lucialuca

Multumesc pt raspuns! Mai insa am o nelamurire. Chiriasa este o persoana relativ in varsta si doreste sa plateasca in avans chiria pt ca se teme ca va cheltui banii daca ii va avea asupra ei (intr-un fel vrea sa se asigure ca va avea unde sa stea pana in momentul decesului sau; este o persoana care nu are mostenitori, care si-a vandut toata averea si acum isi traieste viata facand excursii, sejururi in strainatate etc). Acum ea ne ofera banii pt chiria pe 10 ani pt ca, dupa cum am spus mai sus, atat considera ca va mai trai. In contractul pe care il vom incheia intre noi va trebui sa stipulam clar perioada pe care se desfasoara acest contract? Varianta chiriasei ar fi fost sa stipulam ca ii permitem sa locuiasca in casa noastra pana la sfarsitul vietii ei... De aceasta varianta ma cam tem pt ca noua nu ne ofera nicio siguranta. In plus, fiind o persoana in varsta, sanatatea ei se poate deteriora oricand ( atat fizic, cat si psihic), iar neavand mostenitori daca se intampla sa sufere vreun accident vascular, sa ramana cu sechele care sa nu ii permita sa se autoingrijeasca, nu stiu ce mai putem face noi...
Buna ziua! Va trebui sa fac un act prin care ma oblig sa permit unei terte persoane sa locuiasca in casa mea pana la sfarsitul vietii sale, in schimbul unei sume de bani (o chirie pe care persoana care doreste sa locuiasca in casa mea ar vrea s-o plateasca la incheierea actului; in fapt doreste sa ne dea chiria pe urmatorii 10 ani, atat cat ea apreciaza ca va trai). Cum ar fi mai bine sa procedez? Ce ar trebui sa stipulam in actul pe care il vom face intre cele doua parti? Imi pun probleme legate de faptul ca ar putea sa nu isi plateasca utilitatile sau sa distruga din bunurile din casa... In acest caz in care ea ne plateste in avans chiria, dar noi constatam ca nu locuieste in conditii civilizate in casa noastra cum putem anula actul?
Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare?
Daca la data expertizei se stabileste ca persoana care vinde are discernamant, se incheie actele de vanzare cumparare, dar la o anumita perioada de timp se cere contraexpertiza si se constata lipsa discernamantului, ce se intampla cu contractul de vanzare cumparare?
Daca persoana care vinde are o varsta foarte inaintata ar trebui sa se faca si o expertiza medico-legala care sa stabileasca discernamantul?
Buna ziua! Ce riscuri implica pentru cumparator un contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Ce precautii ar trebui sa isi ia cumparatorul pentru ca acest contract sa nu poata fi atacat?
Buna ziua! Cum si de unde poate obtine ajutor de inmormantare un parinte caruia i-a decedat fiul? Fiul era angajat la stat, la momentul decesului.
Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o persoana regaseste informatii personale pe internet, pe un site gen forum? In plus informatiile personale sunt in mare parte eronate. Va multumesc!
Buna ziua! Amenda de circulatie luata pe Autostrada A1 . Unde ar trebui platita ( in cazul in care eu locuiesc in Bucuresti)? Ce trebuie sa mai fac dupa ce am platit amenda ( am nevoie de vreo confirmare ca au ajuns banii la ei? ) ? Multumesc!
Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru?