avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate chinook

Activitate chinook

Multumesc pentru raspuns. In baza a ceea ce mi-ati indicat si a Codului muncii am facut o sesizare on line la politie. S-a deschis dosar penal, chiar daca o sa fie NUP, poate pe viitor vor incerca sa fie putin mai "transparenti" si sa se faca ca respecta legile.
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe site-ul ajofm, in data de 2 august, a aparut vacant un post de inspector de specialitate in administratia publica (valabilitate 1-30 august). A doua zi am cerut informatii despre post si mi s-a spus ca s-a ocupat si nici despre ce institutie sau societate a scos acest post nu au vrut sa-mi zica nimic. Am solicitat lamuriri despre aceasta printr-un email si mi s-a raspuns: “…locul de munca a fost comunicat de catre angajator in data de 01.08.2012, data in care s-a emis o dispozitie de repartizare pentru o persoana aflata in cautarea unui loc de munca in evidenta agentiei noastre si care corespundea cerintelor angajatorului. Persoana s-a prezentat la angajator si a fost selectata si incadrata in munca in aceeasi zi, astfel locul de munca fiind ocupat, desi la depunere oferta avea valabilitate 30 zile”.
Eu nu sunt luata in evidenta ajofm, doar ma uit pe oferte si incerc sa gasesc ceva care sa ma intereseze pentru ca poate gasesc un job mai bun.
Nu am mai citit codul muncii, dar stiam ca joburile “la stat” se ocupa prin concurs si probabil in functie de regulamentul fiecarei institutii se publica si un anunt in acest sens cu ceva timp inainte. Intre timp s-o fi schimbat ceva si se incadreaza direct someri, desi nu cred ca e prea logic.
Va rog sa imi dati un raspuns si eventual si articolul care se refera la asa ceva.
Va multumesc!
Daca platesc intretinerea la 45 de zile dupa data afisarii listei cu cotele de intretinere, voi plati penalizari? Am citit art. 49 din Legea 230/2007 si am inteles ca penalizarile se aplica dupa trecerea termenului de 30 de zile de la date stabilita pentru plata acestor cheltuieli (20 de zile de la afisare). Deci pe mine personal nu m-ar afecta faptul ca platesc dupa trecerea termenului de 20 zile de la afisare, dar nu mai tarziu de 50 de zile de la aceeasi data. Pe ceilalti din asociatia de proprietari din care fac parte ii afecteaza in vreun fel? Adica, daca din cauza mea lor le-ar putea intrerupe apa, caldura sau mai stiu eu ce... Va rog, cei care administrati sau conduceti asociatii de proprietari, sa ma lamuriti.
Multumesc!
Răspuns la discuția Presedinte asociatie proprietari
Multumesc pentru raspuns. Suntem o asociatie de doar 8 apartamente pe o scara si nimeni nu dorea aceasta functie. Am creat asociatia ca sa nu mai ni se intrerupa apa, caldura atunci cand nu plateau ceilalti din alte blocuri, scari, deci mie imi convine raspunsul si chiar daca nu-mi convenea, nu asta conteaza (dar tocmai argumentele d-lui @adriantot nu mi se par convingatoare strict in sensul legal, dar mereu mi-am dorit sa-mi raspunda si ii urmaresc cu interes punctele de vedere si asa ma mai lamuresc cand sunt in ceata). Inseamna ca si eu pot vota in adunarea generala fara sa am imputernicire scrisa din partea parintilor mei care sunt proprietari, iar eu am domiciliul stabil in acel apartament. De-aia am si intrebat, nu intotdeauna e de ajuns sa citesc legea 230 ca nu stiu sa interpretez. Eu am plecat de la Art.25 alin (1) lit c) in care se specifica:"proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza" si acum inteleg ca imputernicirea este pentru un alt reprezentant, nu pentru membrul familiei. Inca o data multumesc!
Buna seara! Am citit un mesaj si raspunsurile la acesta referitor la presedintele unei asociatii de proprietari care este chirias. La mine in asociatie, in ultima adunare generala a fost schimbat presedintele si a fost aleasa o persoana care nu este de fapt proprietarul apartamentului, ci fiul acestuia. Noi l-am ales, nimeni nu dorea functia si ma bucur ca a acceptat, fiind si un tip care se intereseaza de problemele asociatiei. Citind legea 230 am gasit un articol in care se spcifica ca la adunarile generale pot participa si vota si membrii ai familiei proprietarului pe baza de imputernicire scrisa si semnata de catre proprietar. Asta m-a derutat. Daca poate vota in adunarea generala doar pe baza de imputernicire din partea proprietarului, atunci un membru al familiei acestuia poate fi presedinte, cenzor?
Astept un raspuns si multumesc!
Buna seara! Revin pe forum cu o intrebare: unde pot reclama faptul ca administratorul sau presedintele nu afiseaza lista cu cotele la intretinere? Sigur nu a fost luata de alcineva din asociatie. Eu am sunat administratorul si am intrebat si mi-a zis ca vine sa ridice banii si o va afisa. A venit la usa, mi-a cerut banii si am zis ca vin eu sa achit dupa ce vad lista pentru ca eventual sa fac contestatie daca e cazul (de obicei nu vine sa incaseze intretinerea). Mi-a aratat lista, nu aveam ochelarii, nu vedeam ce scrie si nu am vrut sa platesc. Apoi a zis ca trece pe la presedinte sa o lase pentru afisare. Lista nici acum nu e afisata si eu vreau sa platesc. Vreau sa va spun ca de acum cateva luni am avut o discutie cu acesta referitor la numarul de persoane trecute la intretinere, si anume mai putine decat cele care locuiesc efectiv. Chiar am intrebat pe forum ce pot face ca inclusiv la mine a trecut cu o persoana mai putin si mi s-a spus sa atentionez presedintele. Degeaba, o explicatie stupida a fost ca toti am avut pierderi mari la apa rece (300 mc la o asociatie de proprietari cu 8 apartamente) si trebuie cumva sa nu suportam pierderea, dar nu la toti a procedat asa si mie imi era jena sa ma intalnesc cu vecinii si sa creada ca vreau sa ma sustrag de la plata. Deci i-am atras atentia ca-i platesc un salariu si vreau sa fie totul corect. Mie mi-a trecut in luna urmatoare nr-ul corect de persoane, dar pentru presedinte si un alt proprietar (cenzor) a scazut iarasi 1 sau 2 persoane de apartament. Probabil ca nu vrea sa vad eu lista pentru ca iar nu a trecut nr-ul real de persoane. Eu ce fac? Pot reclama undeva in afara de presedinte?
Răspuns la discuția calorifer in uscator
N-am vazut rufe, doar 2 bidoane si rafturi cu diverse pe toti peretii. Dar va multumesc din suflet pentru informatii, in sfarsit am aflat ca rufele se usuca mai repede daca exista o sursa de incalzire! Altceva am solicitat, dar daca nu exista raspuns la intrebarea mea, poate aflu o reteta de muraturi ceva (asta ca am amintit de bidoane sau borcane ce or fi fost alea). Acum 2 ani era un utilizator ynocentia (parca) si avea raspuns la toate intrebarile indiferent de domeniu. Acum incep sa-i duc dorul X-(
Răspuns la discuția calorifer in uscator
Pe mine chiar ma intereseaza de ce exista uscatorii in blocuri #-o. Si sunt fericita ca pe o artera de circulatie cum este Piata Unirii nu o sa vad lenjerie in trafic pentru ca exista uscatorii in acele blocuri! Pur si simplu stiu ca se pot evita anumite cheltuieli care nu sunt necesare si imi doream sa ma ajute cineva cu niste argumente logice privind cheltuielile inutile sau rolul presedintelui in a nu ne arunca banii pe fereastra ca de-aia l-am ales presedinte sa ne apere interesele cand e cazul, nu sa ne dea cu flit pentru ca stie ca oricum o sa platim :(
Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema:
Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc in bloc si asta datorita cererii facute presedintei asociatiei de proprietari si indrumarilor si argumentelor pe care le-am primit pe acest forum. In uscatorie exista un calorifer destul de mare (fonta si 12 elementi) care presupun ca are ceva consum. La mine in oras gigacaloria era anul trecut 230 lei si urmeaza sa creasca in iarna cu 30%, deci mi se pare destul de mult consumul la comun cu acel calorifer. Ieri am avut si AG si am propus blindarea caloriferului (nu e tarziu, inca se mai poate face mi s-a spus de catre furnizorul de energie termica), dar presedinta mi-a zis ca-s demodata cu asa propuneri. Cred ca presedintele unei asociatii trebuie sa ia masuri ca noi locatarii sa nu platim aiurea tot felul de prostii. Argumentul ca vor avea de suferit cele 2 apartamente de langa uscatorie mi se pare aiurea, mai ales ca cei 2 proprietari au ocupat abuziv acel spatiu 20 ani fara sa plateasca ceva. Si eu am un vecin de apartament care nu locuieste in el si caldura este oprita, iar eu nu beneficiez de caldura de la altii.
Va rog sa-mi spuneti ce argumente sa aduc in cererea adresata presedintei ca sa o conving si sa nu ma mai faca demodata.
Multumesc mult!
Răspuns la discuția furt nereclamat
Va multumesc pentru raspuns. Eu credeam ca aveau obligatia sa reclame furtul.