avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lista intretinere

Buna seara! Revin pe forum cu o intrebare: unde pot reclama faptul ca administratorul sau presedintele nu afiseaza lista cu cotele la intretinere? Sigur nu a fost luata de alcineva din asociatie. Eu am sunat administratorul si am intrebat si mi-a zis ca vine sa ridice banii si o va afisa. A venit la usa, mi-a cerut banii si am zis ca vin eu sa achit dupa ce vad lista pentru ca eventual sa fac contestatie daca e cazul (de obicei nu vine sa incaseze intretinerea). Mi-a aratat lista, nu aveam ochelarii, nu vedeam ce scrie si nu am vrut sa platesc. Apoi a zis ca trece pe la presedinte sa o lase pentru afisare. Lista nici acum nu e afisata si eu vreau sa platesc. Vreau sa va spun ca de acum cateva luni am avut o discutie cu acesta referitor la numarul de persoane trecute la intretinere, si anume mai putine decat cele care locuiesc efectiv. Chiar am intrebat pe forum ce pot face ca inclusiv la mine a trecut cu o persoana mai putin si mi s-a spus sa atentionez presedintele. Degeaba, o explicatie stupida a fost ca toti am avut pierderi mari la apa rece (300 mc la o asociatie de proprietari cu 8 apartamente) si trebuie cumva sa nu suportam pierderea, dar nu la toti a procedat asa si mie imi era jena sa ma intalnesc cu vecinii si sa creada ca vreau sa ma sustrag de la plata. Deci i-am atras atentia ca-i platesc un salariu si vreau sa fie totul corect. Mie mi-a trecut in luna urmatoare nr-ul corect de persoane, dar pentru presedinte si un alt proprietar (cenzor) a scazut iarasi 1 sau 2 persoane de apartament. Probabil ca nu vrea sa vad eu lista pentru ca iar nu a trecut nr-ul real de persoane. Eu ce fac? Pot reclama undeva in afara de presedinte?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:29, 20 Noiembrie 2011
administratorul are obligatia sa afiseze lista pe fiecare scara intr-un panou inchis, daca spune ca altfel sunt rupte, pentru neafisarea acestei liste este amendat de serviciul de relatii cu proprietarii din cadrul primariei. daca nu este administrator atestat, presedintele este amendat de acest serviciu iar daca este atestat pentru asta i se poate retrage autorizatia. studiati putin legea 230/2007. este bine sa faceti plangerea semnata de mai multi proprietari
Si ar mai fi un lucru de stiut: doar afisarea listelor creeaza obligatii de plata pentru propietari. Daca nu afiseaza listele nu platiti si nu au ce sa va faca, doar daca au curaj sa minta in tribunal ca le-au afisat.
E bine sa faceti notificare scrisa catre presedintele blocului in care sa il atentionati ca administratorul nu afiseaza listele si sa solicitati raspuns scris ca sa aveti acoperire.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
Carturarul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul de asociere este raport comercial? SCLIPEINICU SCLIPEINICU In motivarea cererii,reclamanta (asociatia de propietari) arata ca intre parti se desfasoara un raport comercial in baza careia a furnizat debitoarei ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari este un ong (organiatie non-guvernamentala ... alina_25 alina_25 Asociatia de proprietari este un ONG (organiatie non-guvernamentala )? Administratorul Asociatiei de proprietari suparat ca am reclamat la Primarie ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere ndb ndb Buna ziua tuturor! Traind zi de zi in aceasta frumoasa tara ma confrunt cu situatii in care atipicul este considerat de unii in anumite situatii ca fiind ... (vezi toată discuția)