avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate olf

Activitate olf

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca nu aveti autorizatie pentru conectare la RCDPS pentru declarant in nume propriu sau vamuire la domiciliu nu puteti depune dumneavoastra declaratia vamala, trebuie sa apelati la un comisionar. Pentru conectare la sistemul RCDPS vedeti Ordinul 2782/08.09.2014.
Nu oricine ! poate depune declaratia vamala.
Răspuns la discuția Pensie boala
Buna ziua,
Am si eu o situatie asemanatoare. Mama are pensie de 500 lei , dar primeste de la APIA subventie pentru agricultura. Si acest venit se ia in calcul? La fel medicul de familie ii prescrie medicamentele de pe lista B compensate doar cu 50 %. Am facut in scris la CAS , dar nu am primir raspuns in scris. O data mi-au spus ca se iau in calcul si aceste venituri alta data au spus ca nu.
Da asa este polita facultativa are fransiza pentru 20.000 EUR . Pana la urma am platit 33.6 EUR. CU tot respectul, dar am platit cu 10 EUR mai mult decat trebuia. Daca faceam o singura polita ca pana acum in care era inclusa PAD-ul si riscurile facultative plateam cel mult 23.6 EUR poate mai putin depinde de societatea de asigurari. Poate imi explicati dumneavoastra care a fost scopul modificarii legii asigurarilor si cui foloseste, oare nu numai firmelor de asigurari ? nu mi se pare deloc ca este facuta in favoarea noastra.
Defapt nu imi doresc ca o lege sa fie in favoarea mea sau a altuia vreau sa fie dreapta pentru toata lumea.
Parerea mea este ca cei care au facut legea au facut un cadou mare firmelor de asigurari, pe spinarea oamenilor de rand, probabil au interese la firmele respective.
Asta este pana una alta legea e lege si trebuie respectata.

O zi buna.
Multumesc,
Am inteles cum functioneaza, dar nu-mi convine. Legiuitorul a facut un cadou mare firmelor de asigurari, iar acestia impreuna cu bancile profita din plin . De exemplu au pretentia sa ma asigur pentru cele 3 riscuri pe amandoua polite la valoarea de 23600 EUR si nu e corect.
Pentru ca nu o scot la capat cu ei o sa platesc 2 asigurari pentru care platesc 43.6 EUR, cand de fapt ar trebui sa platesc 23.6 EUR.
O zi buna.
Buna ziua,

Am un credit ipotecar de 23600 EUR la care trebuie sa fac asigurare.
Conform legislatiei am inteles ca asigurarea PAD trebuie sa o fac separat de cea facultativa, deci trebuie sa fac 2 asigurari. Banca are pretentii sa le cesionez pe amandoua in favaoarea bancii, desi in polita facultativa sunt asigurata si pentru riscurile obligatorii. Defapt eu acum trebuie sa platesc doua polite care in total ma asigura pentru 43600 EUR , desi creditul meu este de 23600 EUR, iar daca doamne fereste se intampla ceva societatea de asigurari ma despagubeste doar pentru suma de 23600 EUR. In loc sa platesc 23.6 euro pentru asigurarea locuintei platesc 43.6 EUR.
Nu cred ca este corect ca banca sa-mi cera sa cesionez amandoua polite in favoarea ei din moment ce polita facultativa o cesionez in favoarea ei si aceasta cuprinde riscurile obligatorii plus cele solicitate de banca. Deasemenea daca am 2 polite in care riscurile obligatorii se regasesc in amandoua de ce sunt despagubita doar o data ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.
Am aceste date, asa cum am spus am solicitat rascumpararea politei si astept sa-mi trimita banii. Inainte sa solicit rascumpararea le-am cerut sa-mi calculeze cat bani trebuie sa primesc daca renunt la polita si mi-au comunicat, asa cum stiam suma pentru rascumpararea politei inainte de maturitate este mai mica decat am platit eu, asa se intampla in acest caz. Pe mine ma intereseaza, daca stiti , am vreo sansa sa invoc faptul ca nu sunt de acord cu afilierea lor si cu faptul ca m-au transferat la alta societate fara sa ma intrebe, si pe acest motiv sa le cer suma intreaga platita de mine + beneficiul acumulat in acesti 14 ani.
Multumesc.
Nu am semnat alte documente in acesti 14 ani. Ei doar m-au anuntat ca societatea a trecut la alta societate si ca si-a schimbat denumirea . Ultima instintare a fost in decembrie 2012 unde ma informeaza ca societate este afiliata la o alta societate si ca de acum incolo va opera sub noua denumire. Eu am platit ultima polita de asigurare la inceputul lunii noiembrie 2012. Am solicitat rascumpararea politei inainte de maturitate asta inseamna ca o sa primesc mai putini bani decat am dat eu.
Buna ziua,

Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca societatea de asigurare cu , care am incheiat contractul (AIG Life) a fuzionat acum cativa ani cu o alta societate asa ca am trecut la alta societate, in decembrie 2012 m-au anuntat ca societatea la care eram asigurata este afiliata la o alta societate si iarasi si-au schimbat denumirea. M- am suparat pe ei si am solicitate rascumpararea politei in 07.01.2013 azi dupa ce i-am cautat eu, mi-au spus ca nu au finalizat cererea mea deoarece au constatat ca semnatura mea din polita de asigurare de acum 14 ani nu corespunde cu semnatura din cerere de rascumparare, as ca le-am trimis o declaratie prin care confirm ca acea este semnatura mea. Acum m-am gandit ca daca mai fac multe figuri sa le cer sa-mi restituie toti banii platiti de mine + beneficiile cuvenite pentru cei 14 ani pe motiv ca nu sunt de acord sa trec la o alta societate de asigurari. Am citit contractul de asigurare nu scrie nicaieri ca ei pot sa ne "transfere" la alta socitate de asigurari. Am gasit pe internet ca au anuntat prin presa sa s-au afiliat cu o alta societate si ca o sa opereze sub alta denumire.
Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa imi recuperez toata suma daca invoc acest motiv. Banuiesc ca daca vreau lucrul asta trebuie sa-i dau in judecata.

Multumesc.

Sa inteleg ca eu pentru orele lucrate in timpul de repaus saptamanal trebuie sa fiu platita cu spor de 100 % ca asa prevede contractul meu colectiv de munca, dar sa mi se acorde si libere neplatite in cursul saptamanii, dar cand lucrez in sarbatori legale cum este ? de exemplu 30 noiembrie.
Precizez ca repausul meu saptamanal conform contractului colectiv de munca ar trebui sa fie intotdeauna sambata si duminica, nu fac parte din acea categorie la care zilele de repaus saptamanal datorita tipului de activitate primesc zilele de repaus in alte zile ale saptamanii.
Daca lucrez 6 ore intr-o duminica cate ore trebuie sa fiu platita ? si cum trebuie sa mi se acorde liberul neplatit adica timpul de repaus daca eu am lucrat 6 ore, dar mi s-a intrerupt timpul de repaus cuvenit ?
Legea spune ca timpul de repaus saptamanal se acorda de regula sambata si duminica in 2 zile consecutiv.
Buna ziua,

Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, de luni pana vineri, dar orele lucrate in timpul de repaus saptamanal adica in cazul meu sambata, duminica si in sarbatorile legale. In prezent orele suplimentare imi sunt platite cu un spor de 100 %, indiferent cand sunt efectuate.
Cunosc ce spune legislatia si contractul colectiv de munca, insa mie nu mi se pare corect cum se procedeaza deoarece orele lucrate duminica si in sarbatorile legale sunt reglementate altfel iar aceste ore de cele mai multe ori sunt efectuate si in timpul de repaus saptamanal , daca sunt platita nu mai am dreptul la repaus saptamanal ?