avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate filozoful

Activitate filozoful

Răspuns la discuția Cum decurge examenul la ANFP?
Proba scrisa , ma refer pentru promovare intr-un post de conducere, este grila(asa spuneau unii)? De interviu nu mi-e teama.
Consider ca aveti dreptate, acolo voi intalni probabil oameni mult mai intelegatori decat in primaria noastra. Vreau sa particip si eu in viitorul apropiat, dar ma sperie gandul calatoriei pana la Bucuresti si faptul ca as putea sa intalnesc acolo oameni prea pretentiosi. Desigur voi incerca, atat cat pot, sa nu ma fac de rusine dar nu stiu ce pretentii se ridica la nivel central, adica daca este necesar sau nu sa reproduc raspunsul exact ca in lege. Stim cu totii ca legile sunt stufoase si nu stiu pe ce se axeaza mai mult comisia de examinare. Desigur voi da pe acolo si peste pilosi dar cu toate astea eu tot incerc.
Se poate solicita o prelungire la cele 6 luni cand in legea 188/1999 la art. 92 scrie 6 luni intr-un an calendaristic?#-o
Nu stiu deastea.:D Dar...sa-mi dau cu parerea, ca vad ca nu se baga nimeni.
Eu stiam invers, adica uzufructul este un fel de chirias care intra in posesia bunului numai dupa moartea nud proprietarului, adica mai exact a proprietarului, care mai exact a vandut casa uzufructuarilor dar sta in ea pana la deces cu conditia ca uzufructuarii sa nu poata vinde casa fara el. De regula se face intre terte persoane care nu au copii sau au mai multi si vor sa lase casa numai unuia cu conditia ca acesta sa-i ingrijeasca pana la deces.
Femeia daca era casatorita la data ...cumpararii...locuintei e clar ca ambii soti sunt uzufructuari. La divort sotul ramane cu 1/2 cota parte din uzufruct. Terta persona ramane tot cu nuda proprietate. Daca ulterior femeia se casatoreste cu terta persoana situatie este neschimbata, pentru ca atat uzufructul cat si nuda proprietate sunt dobandite inainte de casatorie. Practic prin casatorie d.na nu a dobandit nuda proprietate. In schimb trebuie sa deschida mostenirea dupa sotul decedat, fost nud proprietar si o cota parte ii revine si dumneaei. Numai ca fostul sot fiind si dansul uzufructuar , daca la divort nu au facut nici un fel de intelegere, practic dupa moartea nudului dansul are in posesie 1/2 cota parte. Depinde ce clauze are contractul. Zic si eu...astept si alte opinii.
Pana la urma ati amprentat sau nu tanarul CRDSist?:(
Răspuns la discuția Recensamantul populatiei
Cu 50 lei ziua de munca si in termen atat de scurt, adica 10 zile, hai cu inca 5 de pregatire a sectorului sa fie 15 zile, la cate centralizatoare sunt de facut, nu prea se merita. Si la 100 de apartamente e fantastic de putin timpul de prelucrare a datelor.
Stie cineva cum decurge examenul de promovare pe un post de conducere la ANFP? A participat cineva? Cei de acolo sunt ostili sau sunt amabili? Trebuie sa te prezinti si la depunerea dosarului sau il trimite institutia la ANFP?
Tinand cont de valabilitatea pasaportului, cand i s-a eliberat al doilea pasaport, la ce varsta? Probabil ca a fost amprentat atunci. Daca figureaza in RNEP atunci si eu sunt de parere ca nu au nici un rost declaratiile, intrucat nu cred ca fizionomia solicitantului s-a schimbat atat de mult. Pentru cei care nu au act de identitate se presupune ca nici nu sunt in RNEP, deci...e normal ca cineva sa dea declaratie pentru ei si sa fie amprentatu. Da, aveti dreptate, NU trebuie amprentat.
Faina speta. Sa imi dau si eu cu parerea, desi nu am intalnit asa ceva in practica pentru ca suntem un oras mai mic. Deci...Daca e nascut in Romania se cheama ca se afla deja in baza de date pe baza comunicarii de nastere de la acea vreme. De asemenea daca are pasaport romanesc inseamna ca are CNP. Si normal ar trebui sa aiba un act de identitate strain daca are dubla cetatenie.Art.62 lit b din metod.stipuleaza<transmite, cu adresa, la structura judeteana de pasapoarte, copia Cererii pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului din strainatate in Romania, insotita de copia filelor din pasaportul romanesc valabil sau expirat, precum si de chitanta prevazuta la art. 61 alin. (1) lit. c).> Daca nu se afla in baza pentru ca nu are CI, atunci se poate sa fie amprentat, dar...daca isi facea prima carte de identitate prin imputernicit, atunci credeti ca ambasada sau consulatul il amprenta? Nici vorba. Ambasadele si consulatele in mare parte nu stiu nici ce date trebuie sa contina o procura. Sa presupunem ca in baza nationala nu se gaseste, atunci trebuie sa verificati la pasapoarte iar daca persoana este prezenta nu vad de ce sa nu-l amprentati. Si ce daca da inca o terta persoana declaratie, mai bine sa fie la dosar decat sa va treziti cu surprize. Multi vor spune ca punem cetateanul pe drumuri dar mai bine decat sa fie probleme ulterior. Si sefii de la Directie , ca la DEPABD nu mai avem voie sa apelam direct, ce parere au ?:)
Si daca parintele nu se poate deplasa personal , merge cu declaratie la notar sau cu declaratie data in fata lucratorului de la SPCLEPul unde parintele isi are domiciliul stabil, care sa trimita declaratia la SPCLEP de resedinta?:)
Pentru resedinta cum procedeaza? Merg parintii si dau declaratie la notar sau se poate direct la ghiseu in fata lucratorului? Trebuie sa -si faca resedinta si unul dintre parinti la matusa? Ambii parinti dau declaratie sau numai unul?
Dupa parerea mea sunt 2 lucruri distincte, deci trebuie sa aiba procura speciala pentru ambele. Daca e sa corespunda situatiei din art.156 adica sa fie lucul de domiciliu acelasi cu locul de nastere sau casatorie, dupa caz, atunci poate fii stipulat in aceeasi procura ca imputerniceste pentru CI si pentru ridicare certificat neaparat. In schimb daca locul nasterii sau casatoriei e diferit clar trebuie 2 procuri, pentru ca atat la evidenta cat si la st. civ. este necesar a se anexa la cerere procura in original. Nu pot sa iau in calcul procura pentru CI ca fiind valabila si pentru certificat. De unde stiu eu ca certificatul nu i-a fost dat imputernicitului iar acesta il pastreaza pe cel nou...putem presupune multe.
Am o matusa care doreste sa ia o nepoata de 14 ani la ea. Daca parintii isi dau acordul la notar este suficient, pentru a schimba domiciliul minorului? Eu stiu ca domiciliul minorului este la parintele sau sau la cel la care locuieste statornic, dar in acest caz fara o curatela sau plasament se poate?