avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Poti sa cunosti legile la perfectie, sa ai vechime de ani si ani in domeniu si tot nu poti spune ca le stii pe toate. Mereu apar situatii care nu se pliaza perfect pe lege asa ca salut propunerea dumneavoastra...
Si incep cu o intrebare... Cum procedati pentru completarea partii B a formularului E 401 in situatia in care solicitantul e cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Personal am cerut un punct de vedere de la Directia Judeteana care asteapta un raspuns de la DEPABD.
Vamultumesc pentru opinii...
Se completeaza la ultimul loc de domiciliu din Romania,de catre lucratorul de la evidenta.In formular se trec cei care figureaza cu domiciliul in Romania la domiciliul solicitantului.Daca nu ii are trecuti la domiciliul sau dar face dovada ca are un copil de ex. ii inregistrezi copilul in baza si ii completezi formularul.
ACTELE NECESARE ÎN VEDEREA COMPLETÃRII FORMULARULUI E 401
- cerere tip
-certificatele de stare civilă în copie şi original
-dovada scrisă,neautentificată/autentificată,a consimţământului expres şi neechivoc al persoanelor vizate pentru prelucrarea de date cu caracter personal ale acestora
-copia actului de identitate sau a paşaportului de cetăţean român
-alte documente doveditoare,respectiv copie sentinţă de divorţ,decizii de schimbare de nume,etc.

Notă : Dacă solicitarea vine de la instituţiile competente din alte state membre,prin Direcţiile judeţene de muncă,nu se mai solicită cererea.

- ÎN MOD NORMAL IMPRIMATUL TREBUIE SÃ VINÃ COMPLETAT DE INSTITUŢIA DIN STRÃINÃTATE LA RUBRICA 4 ªI 5 UNDE TREBUIE SÃ AIBÃ APLICATÃ ªTAMPILA
- DACÃ VINE CETÃŢEANUL CU IMPRIMATUL ÎN ALB ÎL COMPLETEAZÃ PE LOC LA RUBRICILE 1 – 4
- NOI COMPLETÃM NUMAI RUBRICA 6 ªI 8
- SE TRIMITE O XEROCOPIE A FORMULARULUI COMPLETAT CU ADRESA DE ÎNAINTARE LA DIRECTIA MUNCII

Parerea mea!:D
Aveti vreo radiograma in care scrie ca este valabil si consimtamantul neautentificat? Mie mi se pare logic,daca persoana al carei consimtamant trebuie solicitat este prezenta la ghiseu, sa-si poata da consimtamantul in fata lucratorului de evidenta a persoanelor. Si eu magandeam ca partea B a formularului trebuie completata la ultimul domiciliu din Romania al solicitantului. N-au decat sa stabileasca cei in drept cine trebuie sa plateasca respectivele prestatii sociale...
In ceea ce priveste domiciliul minorului este mult de comentat...
Daca persoana este prezenta la ghiseu se solicita dovada scrisa neautentificata,adica declaratia data in fata lucratorului.In privinta domiciliului minorului se stie din OG 97/2005 si HG 1375/2006.
Insist, aveti ceva scris referitor la consimtamant in fata lucratorului de la ghiseu? In ultima radiograma cu privire la completarea formularului scrie doar de consimtamantul dat in forma autentica. Ati mai primit ceva din 2008 pana in prezent in privinta completarii formularului E 401?
Chiar pe acest forum am citit de o persoana CRDS care a solicitat completrare E 401 laTimisoara, localitate in care a avut ultimul domiciliu in Romania si a fost refuzata pe motiv ca nu are domiciliul in Romania.

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)