avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate SPavel

Activitate SPavel

Coproprietarul nu este de acord sa intabulez realitatea din teren !
Sunt proprietar unui imobil in cota de 1/2 parte { format din 2 apartamente , teren si anexe gospodaresti ) . Coproprietarul este un samsar imobiliar si
are relatii pe la diferite institutii din localitate . Ma judec cu el de peste 10 ani . Vreau sa intabulez situatia reala din teren ( constructii cu si fara autorizatie ) . A ocupat abuziv diferite anexe care nu-i au fost vandute , mai mult a schimbat poarta si incuietoarel de la intrarea principala iar prin costruirea unui gard a impiedicat acesul meu la aceasta intrarere mai mult si acesul pentru ridicarea corespondentei .
Am fost la cartea funciara unde un functionar a prezentat o schita privind propunerea de partajare care nu corespunde cu situatia real din teren . M-am adresat la inceput verbal politistului de proximitate sa ma ajute in rezolvarea acestei situatii , fara vreun rezultat . Am depus plangere penala pentru tulburare de posesie . Acelasi politist in timpul audieri mi-a facut acelasi propunere de partajare pe care am gasit la C.F. ( bineinteles care nu corespunde realitatii din teren ) spunand ca sunt cu rea credinta ca nu sunt de acord cu partajare respectiva . Am fost la mai multi specialisti topo , iar cand au auzit ca cine este coproprietarul au refuzt sa execute lucrarilor de topometrie . Am solicitat executarea masuratorilor de topometrie de catre un specialis din judetul vecin . Functionarul de la C.F. cand a vazut lucrarea a refuzt sa inregistreze .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .
Bjuna ziua !

In continuare la discutia deschisa .
Pe terenul comun sunt construite diferite cladiri anexe , fara autorizatie ( de acum 30-40 de ani si platesc impozit de cand sunt proprietar ) cand am cumparat 1/2 parte din imobil in contract scrie ca am cumparat 1/2 parte din imobil ( consider ca 1/2 parte si din anexe existente la acea data ) . Coproprietarul fiind un samsar imobiliar a cumparat apartamentul nr. 2 si 1/2 parte din suprafata totala , dupa o licitatie la executare silita , fara sa fie stipulat in documente si anexele respective . Asa cum am scris si mai sus , coproprietarul a inchis prin construirea gardului accesul meu la anexele gospodaresti , la intrarea principala in clusiv accesul la ridicarea corespondentei . Am sesizat prin apel telefonic polita nationala care ma indrumet spre polotia locala . Am fost personal la politia local care a spus ca nu este competenta lor .
Ce am de facut cui sa ma adresez ?
Buna ziua !
Sunt coproprietar a nunui imobil in cota de 1 /2 , constructii si teran . Coproprietarul vrea sa construiasca un gard din placi de beton pe terenul comun .
Are nevoie de acordul meu si de autorizatie de constructie ?

Va multumesc anticipat ptr. raspunsurile Dv.
Pensie militara .
Buna ziua !
In luna mai 2021 am implinit 60 de ani si vreau sa depun dosarul pentru pensie anticipata . Am lucrat in cadrul M.Ap.N in calitate de subofiter :
- 2 ani scoala militara
-7 ani cadru activ
- 3 ani spor de grupa
in total 12 ani { conform adeverintei C.M.J. }
Pot solicita pensie militara pentru aceasta perioada la depunerea dosarului de pensie anticipata ? Nu ma descurc cu Legea 223/2015 .
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema , chiar contra cost pentru
pentru asistenta juridica .
Va multumesc anticipat .
Retro se poate depune documentetaia martie , februarie , ianuarie 2012 ?
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu urmatoarea intrebare .
Am imprumutat pe un prieten vechi - fost coleg cu bani in repetate randuri fara acte . Pentru ca locuim in localitati diferite , prietenul a trimis datoria prin prietena - concubina lui , cine a insusit aceasta suma fara acordul meu . Cand am solicitat sa-mi dea bani trimis , am primit o serie de mesaje , SMS-uri cu amenintari si injuraturi . Este AMENINTARE SI FURT ?
Cui pot sa ma adresez cu plangerea ?
Buna ziua !
Sunt coproprietar la un imobil { casa , cota ½ } format din doua apartamente , constructie din anii 1950 . Casa , acoperisul necesita o reparatie capitala { aproximativ 10.000 Eu } . Coproprietarul , { posibil din rea credinta } nici , nu vrea sa auda de aceasta reparatie .
Cum pot sa oblig sa contribuiue la cheltuielile de respective ?
Buna ziua !
Sunt P.F.A. In prioada situatiei de urgenta nu am desfasurat nici o activitate , mai mult de la inceputul luni martie am avut accesul blocat in incinta punctului de lucru { atelierului } unde i-mi desfasor activitatea din cauza unor lucrari de reamenajare a partii carosabile . Am primit factura din partea firmei care se ocupa cu transportul rezidurilor pentru toata luna martie .
Daca am fost in somaj tehnic si in situatia , ca am avut accesul blocat sunt obligat sa platesc acest serviciu ? Ce pot sa fac ? Cui sa ma adresez ?


Ce v-am scris nu este un "articol" de presa . am descris o situatie reala , poate ca dv. nu sunteti in situatia pantofarului ..... dar si el este om .... si inca ce om . Doamne fereste sa ajungem insituatia lui .
Am fost sunat prin telefon de catre o cunostinta in cursul zilei de ieri care a povesti urmatoarele :
Incerc sa redau convorbirea .
"Sunt pantofarul .... si sunt persoana fizica autorizat . Am atelierul langa tocilarie si amanet pe strada ....
Am vazut la televizor ca se poate cere un ajutor de somaj pentru aceasta perioada { situatie de urgenta } . Am intrebat si pe alti clieti cum sa procedez sa primesc si eu un astfel de ajutor . Am inteles ca trebuie sa depun online o cerere si o declaratie la .... si voi primi bani in cont . Am spus ca nu am cont bancar . In aceata situatie trbuie sa deschid un cont la o banca .
Am incasat in luna februarie 1300 de lei iar la inceputul lunii martie 540 de lei pe care am cheltuit platind gazul , curentul etc. si nu mai am nici un ban . Am sunat pe vecinul tocilar care a povestit ca se afla in acelasi situatie ca mine . Am sunat pe vecina de la amanet care a raspuns ca ma poate ajuta dar trebuie sa garantez suma necesara cu obiecte din aur . Nu am avut altceva de facut , mi-am luat verigheta de pe deget pe care port cu sfintenie de peste 40 de ani si am amanetat . Dumneavoastra aveti calculator si va rog sa intrebati daca pot sa primesc acest ajutor prin posta . Tot de la cunostinte am aflat ca mai tarziu voi fi controlat si sar putea sa-mi faca dosar penal .
Cum sa procedez ?"
In aceasta situatie sunt sute sau chiar mii de pfa-uri si i.i.-uri , sa incercam sa ajutam pe acesti oameni macar cu un sfat bun .

Va multumesc pentru raspunsurile dv.