avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ionut31

Activitate ionut31

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Buna seara!
Nu doresc sa intru in CCC, sta sotia cu copilul. Datorita dumneavoastra am "rotunjit" salariul cu 500 lei, suma deloc de neglijat in cresterea copilului.
Sincer multumesc si va doresc numai bine, sarbatori fericite si un an nou foarte bun din toate punctele de vedere!
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Buna seara!
Am depus actele imediat dupa raspunsul dumneavoastra, iar luna aceasta deja am intrat in plati, primind chiar si retroactiv, asa cum ati spus dumneavoastra, de la data depunerii actelor. Azi, la cateva zile de la primirea primilor bani, am primit prin posta si adresa de la agentia de plati care confirma acordarea stimulentului.
In primul rand, dorim sa va multumim din suflet pentru consiliere si sa va transmitem o parte din bucuria copilului care a primit deja cadourile aferente sumei :).
Ia al doilea rand, o mica intrebare: la situatia descrisa mai sus si anume

"3. situatia particulara in sine... copilul s-a nascut in februarie 2014. pentru ultimele 12 luni: pana in mai 2013 am fost angajat, apoi am intrat in somaj indemnizat, deci nasterea a avut loc in timpul somajului indemnizat. nu am intrat in CCC (sincer, nu credeam ca pot, sotia nelucrand, mi se parea ilogic); apoi am lucrat din martie pana in aprilie si am incheiat contractul de comun acord, intrand in somaj neindemnizat. incepand de luna aceasta lucrez iar, contract perioada nedeterminata. "

si tinand cont de adresa primita astazi care anunta aprobarea stimulentului de insertie optiunea 1", cata perioada o sa primesc acest stimulent? pana la implinirea varstei de 1 an a copilului sau a celei de 2 ani?
Va multumesc frumos
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Buna seara, domnule Tudor
In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra, intotdeauna ati fost un gentleman in aceasta privinta. Am niste neclaritati/intrebari si anume:
1. in cazul nostru, sotia nelucrand in ultimii 4 ani de dinaintea sarcinii, eu aveam posibilitatea (realizand venituri impozabile in anul premergator nasterii) intrarii in CCC? nu se considera ca daca sotia sta acasa, sotul nu are dreptul la CCC indiferent?
2. unde as putea sa ma adresez, ca institutie, in vederea obtinerii acestui stimulent de insertie? Directia de Prestatii Sociale? - in cazul in care as fi eligibil.
3. situatia particulara in sine... copilul s-a nascut in februarie 2014. pentru ultimele 12 luni: pana in mai 2013 am fost angajat, apoi am intrat in somaj indemnizat, deci nasterea a avut loc in timpul somajului indemnizat. nu am intrat in CCC (sincer, nu credeam ca pot, sotia nelucrand, mi se parea ilogic); apoi am lucrat din martie pana in aprilie si am incheiat contractul de comun acord, intrand in somaj neindemnizat. incepand de luna aceasta lucrez iar, contract perioada nedeterminata.
buna seara,
as dori, va rog mult, o lamurire in ceea ce priveste urmatoarea situatie: eu si sotia avem un baietel de 7 luni jumatate, nascut in februarie 2014. la data nasterii copilului, sotia nu realiza si nici nu realizase venituri in ultimele 12 luni, iar eu eram in somaj indemnizat. intre timp, in lunile martie-aprilie eu am lucrat, apoi am stat in somaj neindemnizat pana luna aceasta, iar acum sunt din nou angajat. pot beneficia de acel stimulent de insertie de 500 ron tinand cont ca sotia sta acasa, iar eu am inceput din nou serviciul?

va multumesc anticipat
buna ziua. avem un copil de 5 luni jumatate, sotia nu are niciun fel de venit, iar eu sunt somer inregistrat fara indemnizatie. singurul venit momentan este alocatia de 200 ron a copilului. mentionez ca nu avem alte bunuri pe numele nostru, casa, masina, etc. va rog sa imi spuneti daca ne incadram pentru ajutor social si in ce consta acesta. va multumim
va multumesc foarte frumos. o sa ma adresez anofm. sa aveti o zi buna.
va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra. iata raspunsul ajofm pe care l-am primit la aceeasi intrebare:

"Asta inseamna ca contractul de munca nu a expirat la termen ( art. 56
lit i )ci v-ati dat demisia ( art. 55 b ).In aceasta situatie nu mai
aveti dreptul la reluare in plata."

art 55, lit b face vreo referire la demisie??
va multumesc frumos. incetarea s-a facut cu art. 55, lit. b. e valabila reluarea indemnizatiei?
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns si anume: am fost in evidenta ajofm cu somaj indemnizat incepand cu luna mai 2013, iar la 1 martie 2014 mi s-a suspendat indemnizatia datorita faptului ca m-am incadrat in munca pe o perioada determinata de 2 luni. in cazul rezilierii acestui contract cu acordul ambelor parti inainte de termen, imi pot relua indemnizatia de somaj? va multumesc mult.
Răspuns la discuția clasificare prin COD COR
ce spui tu e logic, insa ce determina clasificarea asta? de exemplu, eu vreau sa angajez un gestionar. ce o sa fie scris pe cererea de repartitie catre alofm? gestionar simplu? iar cei de acolo ce repartizeaza? gestionar depozit, lucrator gestionar, magaziner? pe ce criterii?