avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bogdanmaria

Activitate bogdanmaria

Răspuns la discuția Bani de la APIA
Am inteles. Chiar nu ma pricep la acest domeniu.Parintii mei au de la bunici terenuri reprezentand pasuni. Li se cere anul acesta o dezbatere de mostenire, dovada ca aceste pasuni sunt pascute de vite prin incheierea de contracte cu posesorii vitelor, dovezi de la medicul veteriner ca animalele sunt sanatoase . Sunt schimbari fata de anii anteriori in ce priveste aceste aspecte? Va multumesc.
Discuție Bani de la APIA
Buna seara. Parintii mei au primit in anii anteriori bani de la APIA in urma unei proceduri ce includea si o cerere facuta de ei urmare a unei invitatii primite acasa. Anul acesta nu au mai primit acea invitatie pentru a depune cererea unica de plata astfel ca au omis sa o faca. Acum se afla in imposibilitatea de a lua banii. Care este legea care reglementeaza acordarea acestor fonduri si ce s-a schimbat fata de anul trecut? Faptul ca nu exista indeplinirea procedurii de comunicare a invitatiei nu este vina celor de la APIA? Acest fapt nu trebuie sa anuleze obligativitatea de a depune cererea? Cred ca totusi cei de acolo trebuie sa-si asume raspunderea pentru neindeplinirea unei proceduri complete de comunicare. Va multumesc si astept raspuns.
Răspuns la discuția Cum renunt la actiune?
Multumesc tare mult. O seara buna!
Anul trecut am depus un dosar la Judecatorie in calitate de reclamant. Am termen pe data de 23.04.2012 dar am realizat ca nu am nici o sansa de castig din cauza lipsei probelor si am decis sa renunt. Ce trebuie sa fac? Mentionez ca nu am platit nicio taxa judiciara de timbru. Trebuie sa merg sa retrag dosarul sau se va judeca in lipsa?Risc sa platesc cheltuieli de judecata?
Răspuns la discuția Repercursiuni functionar public
Multumesc pentru raspuns. Scuze ca am intrat cu un subiect care nu este problema mea.M-a marcat pur si simplu fiind vorba de cineva cunoscut.
Răspuns la discuția Repercursiuni functionar public
Multumesc doamna Pintea. Cand cineva incalca legea si vrei sa stii care este pedeapsa nu cred ca este barfa. Poate curiozitate. Asta demonstreaza inca o data de cata simpatie se bucura infractorii in aceasta tarisoara. Daca persoanele care m-au acuzat de barfa ar fi fost ele inselate oare ar mai fi fost atat de tolerante fata de astfel de lucruri? Ce ar fi daca am proceda toti asa?
Răspuns la discuția Repercursiuni functionar public
Multumesc. Mie imi pare rau pentru ea. A fost un soc cand am aflat. Nu am nici un rol in asta.Stiam ca are probleme financiar, chiar eu am imprumutat-o cu o suma mare de bani pe care mi-a dat-o in doi ani de zile. Sper sa scape cat mai usor si sa-i fie invatare de minte.O seara buna.
Buna seara! Am o intrebare legata de o situatie in care se afla o colega functionar public. Nu stiu exact care este situatia dar de curand am aflat ca o colega care poseda chitantier a facut unele lucruri nu tocmai in regula. Zvonurile sunt de mai multe feluri si acum se cerceteaza cazul, dar cert este ca ea fiind intro situatie financiara foarte proasta a incasat bani de la agenti economici pe care fie nu i-a depus la timp,fie i-a depus in stil suveica,fie cotorul nu bate cu chitanta pe care i-a dat-o agentului economic. Nu stiu exact care este situatia cert este ca se fac cercetari pe teren in urma unor sesizari. Colaga este foarte rezervata si de la sefa de serviciu nu avem nimic oficial. Ce poate sa pateasca colega in cel mai bun si in cel mai rau caz?
Ieri am fost la banca si am scos un extras de cont cu suma pe care i-am dat-o persoanei respective. Suma a fost extrasa pe 01.09.2009 la ora 08,10 dimineata. Bancomatul este cel din fata cladirii unde lucrez. Imi pare rau ca nu pot face rost si de un desfasurator cu convorbirile din acea perioada pentru ca s-ar vedea clar ca am fost sunata insistent cu o seara inainte de ea.Repet nu am pretentia sa castig cu astfel de probe , am inteles ideea, dar trebuie sa fac tot ce pot cu probele pe care le am. Luni ma voi intalni cu o avocata, care a lucrat la noi ca jurist si care o cunoaste si pe acea femeie. Credeti ca acest lucru poate fi un impediment sau sa am incredere in profesionalismul ei? Nu a avut nici o problema in a-mi prelua cazul desi acea femeie este chiar din locul in care s-a nascut avocata deci sunt cunostinte vechi. Eu am incredere ca-si va face treaba. Repet pana si o recunoastere a imprumutului ar fi o victorie din partea mea.
Am inteles. Executare silita pe baza acestui inscris se poate face? Se pot sechestra anumite lucruri din casa sa zicem dupa care sa fie vandute la licitatie si sa se achite astfel din datorie?In cazulin care obtin o marturisire as vrea sa fac si un astfel de inscris cu ea sau daca nu vine in tara cu sotul ei.Asa as obtine si o plata morala sa zicem. Un fel de intelegere intre avocatul meu si ea. Asta este de fapt planul meu.