avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate alinaprisecaru

Activitate alinaprisecaru

Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
o societate de prelucrare a lemnului care livreaza strict persoanelor juridice are nevoie de casa de marcat ? Mentionez ca atat pentru deseurile de lemn cat si pentru rumegusul rezultat din procesare avem incheiate contracte cu persoane juridice.
Multumesc anticipat.
Mi s-a spus ca nu pot face nimic, mi-ati dat o speranta ! Va multumesc !
Buna seara,

pot intenta proces bancii pentru clauze abuzive in contract daca sunt persoana juridica ? Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Amenda platita alt administrator
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Nu am contract de mandat, ci doar procura notariala. Asa mi-a indicat notarul la care am fost atunci cand am numit persoana. E suficient ?
Buna seara,

as dori parerea Dvs in urmatoarea problema.In urma cu un an am imputernicit o persoana ca administrator (cu procura notariala) sa se ocupe de un restaurant. La restaurant a fost un control inopinant de la ITM si a fost gasita o persoana (chemata la munca de persoana imputernicita ca administrator). S-a intocmit proces-verbal, amenda de 10.000 lei. Procesul verbal s-a contestat in instanta de care administrator. In fata instantei acesta a declarat ca persoana a fost chemata la munca datorita programului aglomerat etc. Initial s-a castigat procesul, dar ITM a facut recurs si a castigat. Acum persoana nu mai este administrator, administrator -asociat unic sunt eu. De doua zile am primit sentinta definitiva si bineinteles ca va trebui sa platesc si amenda. As dori sa dau in judecata administratorul si sa imi plateasca cval amenzii pentru ca amenda a fost primita din culpa sa. Este posibil sau altfel spus as avea sanse de castig ? Am nevoie neaparat de avocat sau pot atasa la pretentiile mele procura notariala, actul de control, intampinarea facuta pentru contestarea pv ? Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Infiintare firma - SRL-D
Buna seara,
V-as recomanda sa va indreptati atentia catre codurile:
9511-- Repararea calculatoarelor si a echipamentelor periferice - obiect principal de activitate si 4651- Comert cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului - obiect secundar de activitate.
La obiecte secundare de activitate treceti mai multe coduri, in felul acesta, in cazul in care veti hotara vreodata sa va schimbati profilul de activitate nu veti fi nevoit sa platiti taxe suplimentare la ONRC.
Răspuns la discuția Garantie inchiriere
TVA-ul platit de societate la stat de catre persoana juridica nu va afecteaza in nici un fel . La incheierea contractului veti primi inapoi garantia integral si vi se va intocmi o factura storno.
Daca s-au calculat contributii pentru minim 12 luni (stagiul de cotizare ) , da puteti beneficia.
Răspuns la discuția impozit pe cladire
S-a rezolvat problema .Multumesc.