Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate george-neagu

Activitate george-neagu

Se depune ca pentru modificarea actului constitutiv. Nu e un termen fix dar nici o entitate cu care veti intra in contact ca reprezentant al asociatiei, nu va va recunoaste calitatea decat dupa inregistrarea la judecatorie.
Nu e legal ca un membru sa se foloseasca in scop personal de banii din contul asociatiei.
Cautati pe net in registrul asociatiilor si fundatiilor in care, pentru fiecare entitate se fac publice si cateva informatii, printre care si asta.
Da si cat mai urgent cu actualizarea echipei de conducere. la judecatorie.
Răspuns la discuția Valabilitate vot cedat?
In primul rand, se poate sa se realizeze qvorumul de sedinta pentru valabilitatea convocarii adunarii generale prin prezenta fizica sau prin reprezentanti dar trebuie clar stabiit prin statut sau prin regulamentul intern de organizare si functionare care de fapt detaliaza procedurile de aplicare a unor articole din statut fara sa "adauge la statut". Se stabileste clar ca un membru cu drept de vot poate reprezenta doar pe un alt membru iar numarul de membrii reprezentati sa nu fie mai mare de 30% din numarul total de membrii cu drept de vot ai asociatei. Ceea ce v-am redat ca valori e un exemplu destul de practi si usor de aplicat si care sa evite exact ceea cae dumneavoastra ati trecut ca buna observatie de a impiedica pe unii ca sa profite de o anumita conjunctura.
Si o precizare la cea ce ati scris ca apare ca punct pe ordinea de zi pentru modificarea statutului. Chiar daca apare asa, succint, la data emiterii convocatorui pentru organizarea respectivei adunari generale, trebuie sa existe la sediul asociatiei sau pe pagina de net a asocitiei la sectiunea "materiale pentru adunarea generala din data de....." si clar la dispozitia membrilor cu drepturi depline spre consultare, toate materialele supuse dezbaterii si aprobarii in respectiva adunare generala. Adica sa fie clar textul cu care se doreste sa se modifice statutul si sa nu se mai modifice cu nicio virgula. Deci cu acest material se intra in adunarea generala si acolo va suferi sau nu alte modifcari. In plus, tot in acest interval dintre data aparitiei convocatorului si cea de desfasurare efectiva a adunarii generale, membrii cu drepturi depline au la dispozitie, si acest fapt trebuie sa fie clar facilitat prin procedura, posiblitatea de a dupene in scris si sau p pagina de net a asociatiei, modificari sau completari la ordinea de zi din convocator dar si la materialele supuse dezbaterii, deci si la modificarile ce se propun a fi aduse statutului.
Treaba cu protectia impotriva gripei chinezesti se poate rezolva prin votul electronic sau cel prin corespondenta. Deci atrageti-le atentia in scris ca cei care isi vor "dona" votul sunt in afara statutului si nici acel proces verbal al adunarii generale nu va fi statutar si va putea fi atacabil in instanta.
Apelati cel mai bine la un avocat din zona dumneavoastra care a mai pregatit acte pentru asociatii si fundatii si se pricepe. Si e mai ieftin decat la notar.
Acum iarasi ca un sfat. Discutati mai intai cu membrii fondatori cam toate prevederile pe care doriti sa le introduceti in statutul asociatiei. Avocatul va avea doar rolul sa adapteze ceea ce dumneavoastra doriti, la o forma cat de cat legala. Adica va sfatuiesc chiar sa discutati, sa intelegeti ceea ce veti trece in statut si sa faceti un statut flexibil care sa va usureze munca in asociatie. Sa nu va treziti ca nu ati trecut ceva acolo si sa incepeti dupa doua sau trei luni de la infiintare sa aflati ca trebuie sa modificati statutul.
Deci in aceesi directie, nu va recomand sa contituiti patrimoniul initial din aport în natură constând în bunuri imobile ci doar din numerar, total minim 200 lei (dar urcati chiar pe la 2000 lei daca se poate), rezultat din contributiile egale din partea tuturor membrilor fondatori. Procedural e mai simplu cerandu-va doar copie dupa extrasul de cont bancar. Iar la o eventuala iesire a dumneavoastra din asociatie sau o lichidare a asociatiei (cine stie ce se poate intampla peste ani), bunurile nu vor reveni niciodata fostilor propietari. Bine ca nici banii nu ii mai pot recupera respectivii.
Dar nu va uitati ca sunt multi bani dati odata acei 2000 lei. Caci cu acesti bani veti acoperi cheltuielile de functionare ale asociatiei dar si primele activitati, in primele luni dupa infiintare. Adica odata cu terminarea procedurii de infiintare la judecatorie si inregistrarea la finante, puteti merge la banca si retrage acei bani. In schimb, un patrimoniu initial asa mai consistent, e bine vazut de eventualii posibili finantatori, daca aveti de gand sa derulati activitati pe proiecte cu finantare de la autoritatile romane sau de la UE.
Pentru a putea, ulterior infiintarii la judecatorie, sa folositi pentru nevoile din activitatile asociatie acele bunuri imobile, sunt alte forme. Poate contractul de comodat sa va fie de ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa o treceti in registrul jurnal de incasari si plati asa cum apare ea si la datele din extrasul de cont. La anu, cand o sa completati declaratia unica pentru inchiderea lui 2020 o sa apara si precizari de la finante.
Cu registrul comerțului nu aveti treaba pentru ca sunteti ong, nu societate comerciala.
Iar la finante nu anuntati special ci doar atunci cand se face termen de depunere declaratii sau bilant anual, veti trece noua adresa.
Răspuns la discuția PFA inregistrare finante
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat vreti. Abia in declaratia pe care o veti depune la anul, pentru inchiderea anului 202o, o sa treceti zero la venituri.