Adică ca asociat, ați împrumutat firma in timp, atunci când firma nu avea încasări. Asta se făcea cu un formular-dispozitie de încasare care se inregistra în registrul de casa și deci în contabilitatea firmei (pe lângă acel contract de imprumut) sau prin transfer în contul bancar al firmei și înregistrarea extrasului de cont în contabilitate.
Dar acum nu mai merge decât varianta sa împrumutați firma prin depunerea numerar în contul bancar al firmei. Tot prin acel cont bancar va puteți și retrage banii cu care ați împrumutat firma etapizat, atunci când firma are încasări, cu înregistrarea extrasului de cont în contabilitate.
Ong-urile (asociatiile) nu folosesc codurile caen. Alea sunt pentru firme care se înființează la registrul comerțului.
Asociațiile se inregistreaza la judecatorie.
Era bine sa fi trecut in intrebare numele firmei de pe certificatul de actionar sau cautati personal informatii despre acea firma la adresa bvb.ro
Mai întâi trebuie sa fie trecut in certificatul de mostenitor al copiilor titularei din certificatul de acționar, inregistrat la Depozitarul central pe numele moștenitorilor și numai după aceea se pot folosi de drepturile cuvenite doar moștenitorii, putând ridica dividendele cuvenite doar pe ultimii 3 ani în baza buletinului.
george-neagu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Numai ce ați cumpărat pe pfi cu factura și folosiți în activitatea autorizata. Concret în cazul dumneavoastra poate sa nu fie nevoie sa completați nimic.
2. Puteți:
-completa registrul pe calculator (de exemplu, într-un fișier Excel sau folosind un program de contabilitate).
-lista registrul periodic sau la cererea autorităților. Este important ca la un eventual control, să puteți pune la dispoziție o formă printată a registrului.
-arhiva electronic toată baza de date care reprezinta contabilitatea acelui pfi.
3. Nu.
4. Da, cont separat pe pfi.