avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate dorina27

Activitate dorina27

Asociatia de proprietari va perceput o chirie / m.p. pe spatiul comun ocupat de dvs., nu taxa. taxa pentru firma o pune serviciu comertului din primarie si va cer dovada conventiei cu asociatia de proprietari care va percep sau nu, chirie pe spatiul comun ocupat. Insa, 500 lei??. La noi in asociatie se percepe o chirie de 5 lei/m.p Inclusiv locatarilor care au boxe la subsolul blocului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acces la vizionare/ cod acces, nu are oricine din scara blocului Camerile de luat vederi sunt montate pentru securitatea scarii, nu pentru barfa satului. Persoana numita/persoanele care au acces, vor semna o declaratie pe proprie raspundere pentru confidentialitatea datelor. Asa ca stai fara grija, poti sa-ti aduci ''amanta'' in casa. Administratorul/conducerea asociatiei de proprietari, nu risca un proces penal din cauza ca divulga date din intimitatea persoanei....
Răspuns la discuția Abuzuri
Intre timp am facut cadastrul blocului si am certitudene scrisa ca acest teren este al blocului/ proprietarilor. la plangerea penala am primit doar confirmare de primire. In aceste matrapazlacuri sunt implicate mai multi interesati de privilegii. Se priviligiaza unul pe altul. Totate blocurile din centrul orasului s-au lipit constructii noi. raspunsul primariei este acela ca s-a respectat L.50'..
Răspuns la discuția Abuzuri
In Municipiul Roman jud. Neamt
Răspuns la discuția Despre conventiile civile
la asociatia noastra pe tronson/ scara, 8 etaje. Avem angajata femeie de serviciu cu norma de 2 ore. la legea actuala, nu putem suporta financiar contributiile la 1900 salariu minimpe economie. Ce pot face in acest caz?. suntem in situatia sa o demitem sau s-ai de-a ea demisia. Cum procedam, ce alte solutii sunt, astfel sa nu fim nevoiti sa marim cheltuieli/ m.p. locatarilor?. Sa angajam un pensionar/ putem angaja persoana fizica neautorizata/ ce alternative avem. Mentionez in oras nu sunt firme autorizate pentru curatenie. Trebuie de urgenta sa gasim alternative legale.
Un lift care a fost vandalizat(asa pare) au scos afisajul , spart oglinda etc., dupa cum ganditi pare ca nu conteaza aspectul si siguranta liftului, atat timp cat functioneaza. Nu este asa. asociatia este obligata ca liftul sa fie dotat/ redotat cu tot arsenalul de siguranta/aspect al liftului conform cartii tehnice al acestuia. La doi ani se face verificare ISCIR si ca sa primiti acord/ autorizatie de buna functionare conform cartii tehnice si legii de siguranta, asociatia trebuie sa redoteze liftul cu tot ce este prevazut in cartea tehnica, altfel nu veti primi autorizare ISCIR
Noi sunte asociatie de proprietari pe un tronson/ scara. Nu trebuie sa aveti acordul asociatiei mama, daca aveti semnaturile scarii dvs. Dar, trebuie sa aveti o adeverinta de la asociatia mama ca scara dvs. este cu platile la zi.
Sunt atatea probleme si nemultumiri si par vechi, nicidecum aparute acuma accidental. Intrebare; Valentin F. a fost prezent la vre-o A. Generala?. La AG se stabileste bugetul si prioritatile pentru anul in curs, Membrii asociatiei completeaza prioritatile functie de nevoile scarii unde locuiesc. Nu pot intelege cum intr-o scara/bloc sunt atatea probleme ''' subsolul este inundat cu dejectii de la conducta comuna de evacuare''... Reprezentantii asociatiilor de proprietari sunt votati de membrii asociati, asta inseamna ca dvs. in calitate de membrii asociati care le-ati dat votul, trebuie sa-i impulsionati. Reprezentantii asociatiei de proprietari, functioneaza strict pe lege. Spuneti ca;'' banii din acel fond(reparatii) sau cheltuit pentru restantieri""" Nu exista asa ceva cititi legea 230/2007. Tot d-lui spune ca; ''mai mult de jumatate sunt restantieri''', asta imi spune ca defapt cu singuranta nu aveti un fond de reparatii si nici nu ma gandesc ca ati avea vreun contract cu firma specializata in reparare/ interventii de urgenta a conductelor de apa... Asa ca, cel mai bun lucru, dvs. fiti cu initiativa si mergeti la Presedintele Asociatiei/ Vice Presedinte, intocmiti o informare de probleme, inregistrati hartia si asteptati termenul stabilit de rezolvare faptica. Presedintele va convoca sedinta de comitet si vor lua o hotarare in remedierea acestor probleme. Din afara asociatiei dvs. nu are cine sa va ajute.
Răspuns la discuția asociatiile pe proprietari
Pai cum sa fie?. Factura la gunoi vine pe data de 03. ale lunii, apa pe data 03 ale lunii si scadente sunt pe data de 18 ale lunii, salariile trebuiesc platite pe data de 25 ale lunii, impozite si contributii la ANAF, pana pe data de 25 ale lunii, liftul, curentul au scdenta tot cam asa. Lista de plata se pune pe data de 01/02 ale lunii. Pana pe data de 25 ale lunii, toti locatarii trebuiesc sa aibe plata la zi, dupa 25 ale lunii se considera scadent. Dupa 30 de zile de la data afisarii listei de plata se percep penalitati. Ce ati auzit dvs. poate se refera la penalitati, desi, depinde cum au votat proprietarii la AG.si a devenit hotarare AG. Asociatia de proprietari este penalizata de furnizorii tehnici dupa 15 zile de la data emiterii facturii...
In asociatia noastra toti/ aproape toti locatarii au fond de rulment cu de trei ori valoarea unei plati lunare la intretinere.

Răspuns la discuția Contoare individuale
Blocul nostru este construit in 1982, dar Asociatiile si nioi fiecare avem obligatia sa-l modernizam, reparam reabilitam, suntem proprietari de apartamente si implicit cota parte indiviza. Orice investitie se recupereaza in timp si locuiesti in confort, frumos si civilizat. Abrambureala asta cu contorii in apartamente, este doar o treaba haotica, comunista, fiecare fura pe vecinu... Cand contorii nu se citesc in acelas timp si nu sut toti de aceia marca, sau sunt pozitionati gresit si se mai si citeste dupa ureche, cineva plateste pentru celalalt mai smecher. Am vazut persoane care strang cu picatura apa in cada sau la ghiuveta in bucatarie au cate un pet/ lighean etc.. Cam primitiva treaba, dar ce nu face omul pentru a economisi in propriul buzunar... , ca doara suntem la comun,platesc altii mai fraeri. Cum si d-nul de mai sus, care este ofuscat ca a fost verificati contorii din casa. Asta inseamna ca nu prea trece pe la Asociatie, nu participa la sedinte, nu cunoaste legea care il apara, drepturi si obligatii care fiecare dintre noi trebuie sa le cunoastem si sa le respectam.