avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters205308

Activitate ContSters205308

Răspuns la discuția Infiintare firma
B.I original + copie , declaratie notariala ,rezervarea de nume
Am comandat un produs de pe un site la pret 0 .. si am primit factura preforma pe e-mail, iar pe site unde sunt si mebru i-mi apare produs in asteptare.

Insa de dim. am primit un tel. de la dansi solicitundu-mi sa achit o anumita suma pt. a ridica produsul .. ( find o eroare de a lor in leg. cu pretul). Cum pot proceda sa ridic produsul la pretul care apare in preforma adica 0. [editat]
Răspuns la discuția E furt sau nu?
Nu nu sa deplasat pt. ca ... doar ce pornisem 10 metri a inceput sa ma previna ca eu pot da de necaz pt. ca nu aveam voe sa iau fara acordul vanzatorului. Dar eu nu am luat si atat. am lasat pe cele luate mai devreme, deci am facut schimbul fara acordul vanzatoarei. Ci tipul cred ca e sportiv pt. ca avea alura ci chiar o alta vanzatoare cu ceva tarabe mai infata mi-a zis sa stau lilinistit ca e boxior si daca pune mana pe mine ma rupe. pt. ca eu ma uitam dupa el sa vad exact la ce taraba e si sa vin cu politia.

Chiar si acum dupa 6:30 ore ma doare gatul cand inchit deci are forta, nu e un oarecare,cred ca face un sport.
Discuție E furt sau nu?
Ieri dimineata am luat doi lacati de la tarada din piata, iar azi am fost sa-i schim cu uni mai mari ... la care tipa na vrut sa-i mai schibe , pe motiv ( ca nu i-am luat de la ea) ... iam lasat paia mici si i-am luat paia mari de pe taraba .. la care tipa sa repezit la mine si tragea de mine sa las lacati , eu m-am tras din mainile ei si am dat sa plec la care un tip (alt coleg) vicin de taraba la 2 metri a sarit la mine direct cu o mana in gat iar alta la 1 metru de fata mea pregatit pt. o directa de boxior , inpinganduma peste tarabe sa dau lacatele. Eu find insotit de sora mea , a intervenit sa traga de tip sa ma-mi dea drumul ..insa el mai urat ... a inpinso si pe ea si i-a vb. urat. ..... In fine cu vanzatoarea am rezolvato i-am dat lacatele inapoi si mi-leam luat pe cele mici dar am amenintato ca vin cu control pestea ea ( pt. ca nu da bon la produsele vandute) la care tipa a lasato mai moale si am refacut iar schimbul cu acordul ei acum ( sa renunt la denuntare).

Problema mea e urmatoarea am fost la politie sa ma insoteasca la tipul din piata pt. a obtine datele lui si sa acctionez in instanta. Insa politisti mi-au recomandat sa stau linistit pt. ca tipul ar fi acoperit ca .... eu practic lund lacatele fara voia vanzatoarei comisesem un furt iar tipul intervenise .... asa ca daca eu i-l chem in trib. pe el colega lui ma poate chema si ea ( ca am vrut sa ..."fur") eu nu vad asta un furt daca eu lasasem in schimb celalalte lacate mai mici luate tot de la ea ... fara sa mai recunoasca acum. Deci ce sa fac sa stau linistit sau sa chem tipul in proces .... ma irita mult faptul cum a actionat cu mine find cu sormea si alta el de 2 metri si foarte atlet iau eu un uscat. vreau sa-i arat ca .... nu doar cu pumnul se rezolva o tr. ci si cu capul.
Răspuns la discuția Semantura electronica
dar nu exista niste riscuri sa las semnatura electronica pe mana contabilului ...?
Semantura electronica cine trebuie sa o tina contabilul sau administratorul ?
Buna ziua
Am cativa prieteni care si-au suspendat firma pt. ca nu au activitate ... .., cand i-am intrebat de ce au procedat asa mi-au raspuns sa nu plateasca taxe degeaba ... .

Eu din cate stiu taxele sunt cele de pe declarati , iar daca declar ca nu am avut venit pe tremestrul 1 sa zic .. nu platesc nimic. Si impozitul forfetar (adica cel care plateai o anumita suma din castig sau daca suma aceea erea prea mica, plateai minim 500 euro) nu mai exista. E adevarat pt. ca intr-o situatie similara ma aflu si eu. multumesc.

pt. ca srl-ul sa nu aibe prea multi angajati ... doar 2, poate incheia contract de colaborare cu pers. fizica neautorizata. Asta pt. ca 2 sunt de ajuns sa fie platiti de firma chiar si cand nu are activiate ... sunt perioade cand nu e de lucru 2-3 sapt. chiar si cateva luni, apoi e de lucru suficient sau prea mult . Nu e vb. de sezon sau ... pur si simplu asa se intampla: e de lucru, nu e de lucru , iar e de lucru , iar .., ... La 2 angajati daca fac socoteala la un an ies bine, chiar daca sunt platiti si in perioadele moarte, dar la mai multi angajati ... devine aiurea ... riscant. Doresc o forma de colaborare cu persoanele fizice neautorizate la care voi apela (separat de cei doi angajati) pt. prestari serv. si care vor fi obligatiile mele si taxele catre stat ?

da scz. nu am fost explicit ...
dici eu ca srl iau o lucrare si mai departe doresc sa inchei un contract de prestari servici cu o persoana fizica neautorizata pt. a i-si desfasura activitatea in finalizarea lucrari.
pt. ca srl-ul sa nu aibe prea multi angajati ... doar 2, poate incheia contract de colaborare cu pers. fizica neautorizata. Asta pt. ca 2 sunt de ajuns sa fie platiti de firma chiar si cand nu are activiate ... sunt perioade cand nu e de lucru 2-3 sapt. chiar si cateva luni, apoi e de lucru suficient sau prea mult . Nu e vb. de sezon sau ... pur si simplu asa se intampla: e de lucru, nu e de lucru , iar e de lucru , iar .., ... La 2 angajati daca fac socoteala la un an ies bine, chiar daca sunt platiti si in perioadele moarte, dar la mai multi angajati ... devine aiurea ... riscant. Doresc o forma de colaborare cu persoanele fizice neautorizate la care voi apela (separat de cei doi angajati) pt. prestari serv. dar taxele sa nu fie mai mari de 20 %