avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate bliana

Activitate bliana

Discuție Ajutor
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Azi am primit de la banca unde am contul de salariu un mesaj prin care mi se aduce la cunostinta ca asupra contului a fost infiintata o poprire de catre o firma de recuperatori. Nestiind nimic despre acest lucru, am cautat pe internet si am gasit ca in luna sept aceasta firma a depus la Judecatoria din zona careia sunt o cerere de investire cu formula executorie a unui contract de credit incheiat intre mine si o banca in anul 2008. Din 2009 nu am mai putut sa imi platesc ratele, pentru ca o vreme nu am avut un loc de munca, iar de aproape 2 ani m-am imbolnavit de cancer pulmonar.( am 44 de ani) Mentionez ca salariul este singurul meu venit,( este si salariul minim pe economie) iar in cazul in care banca o sa mi retina 40-50% din acesta, nu o sa-mi mai pot plati medicamentele si drumurile la spitale. Va rog sa imi spuneti daca am vreo cale de atac impotriva acestei popriri, avand in vedere ca nu am alte bunuri, iar creditul a fost unul de nevoi personale, fara garantii sau giranti. Nu ar putea recuperatorii sa isi ia banii din asigurare sau asa ceva?
Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am inteles ca persoanele salariate care detin un certificat de handicap sunt scutite de plata impozitului pe salariu.
V-as ruga sa imi spuneti cum se procedeaza pentru ca angajatorul sa faca acest lucru.
multumesc!
Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dvs. Dar in situatia in care prietena mea este angajata si are deja 60 zile de concediu medical, de care tipuri de pensie poate beneficia? Este compatibila vreuna cu calitatea de angajat? Probabil cei de la firma unde lucreaza o sa i ceara demisia la implinirea a 90 zile de concediu medical.
Multumesc inca o data pt lamuriri, nu am avut de a face cu asemenea probleme!!!!
Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
Va multumesc pentru raspunsul dvs!
Dar am inteles ca cest lucru se poate face abia dupa un an si sase luni de cand a fost diagnosticata, atat poate beneficia de concediu medical.
In alta ordine de idei, este adevarat ca, pe durata concediului medical poate beneficia de o pensie de handicap? ( am inteles ca suma este de230 lei/luna, dar pentru un bolnav de cancer cu venituri reduse este importanta)
Unde se depune acest dosar si ce acte sunt necesare?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Amo prietena de 43 ani si a fost diagnosticata cu cancer la plamani. De astazi incepe chimioterapia. Am auzit ca se poate depune dosar pt pensie de boala. Are cam 18 ani lucrati pe cartea de munca.
V-as ruga sa imi spuneti daca se poate cere pensie de boala si daca da, cam ce ar trebui sa contina dosarul
Multumesc mult!
am citit astazi acest articol:
Miercuri 11 iunie, cu 278 de voturi pentru și 34 de abtineri a fost votata in Camera Deputatilor legea intreprinzatorului debutant care da posibilitatea fiecarui roman sa isi deschida o firma fara niciun cost.Orice roman, indiferent de varsta, care nu a mai avut o afacere si doreste sa isi deschida propria microintreprindere o poate face incepand de astazi in mod gratuit, conform OUG 6/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
“Am eliminat restrictia de varsta pentru intreprinzatorii debutanti. Incurajarea intreprinzatorilor autohtoni este nu numai o promisiune ci si o datorie a actualei guvernari, un mijloc direct de sustinere a dezvoltarii economiei.” a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.
Până acum doar tineriii cu vârsta până în 35 de ani puteau beneficia de facilitățile acordate de Ordonanta de Urgenta nr. 6/2011.


Este adevarat? Cei care nu au avut firma pana acum o pot infiinta fara nici un fel de cheltuieli?
Va multumesc!
Discuție Pentru I.I.
Buna ziua!
O cunostinta a depus actele la Reg. Com pt infiintare I.I., cu activitate bar.
Pe una din declaratiile pe proprie raspundere se mentioneaza ca se indeplinesc conditiile de functionare din pdv sanitar-veterinar, sanitar,protectia mediului, etc.
Dat fiind ca exista aceasta declaratie pe proprie raspundere, mai trebuie scoase autorizatii de la Sanatate Publica, DSV, etc?
Multumesc!
Buna ziua!
V-as ruga sa imi spuneti,pentru infiintare Intreprindere individuala, cum se poate face contract de inchiriere pe spatiul folosit ca punct de lucru, avand in vedere ca cel care detine spatiul este persoana fizica? Trebuie anexat extras funciar?
Multumesc frumos!
Discuție infiintare srl
Buna ziua!
V- as ruga sa imi raspundeti la o intrebare: o persoana este in prezent asociat unic la un SRL, care tocmai a intrat in procedura de faliment, avand termenul in instanta in luna ianuarie.Procedura de faliment a fost declansata de Finantele Publice. Aceasta persoana poate sa infiinteze un alt SRL? Trebuie sa astepte declararea falimentului intai?
Multumesc!
Răspuns la discuția Prescris sau nu?
Am primit o simpla foaie de hartie, nu stiu cat era de legala, fara plic sau citatie atasata, de la un cabinet al unei doamne executor. Deci era deschisa. Nu ar trebui sa ma regasesc pe portal.just la mine in judet?