avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate crismona

Activitate crismona

Buna ziua! M-am despărțit de tatăl copilului meu așa că trebuie să mă mut ,apartamentul fiind al lui.Copilul va sta câte o săptămână la fiecare.Eu lucrez în învățământ.Am ,oare,drept la locuința socială sau ceva de genul ,fiind singura cu un copil și lucrând în sistemul public? Menționez că eu nu am fost căsătorită cu tatal copilului și nu am deținut locuință proprietate personala!Mulțumesc!
Nu aveți dreptate!O fi platit,profesorul,din banii publici ,dar ceea ce creează el,este al lui ,personal!Aceasta chestie s-ar putea spune si despre carti ,ca doar sunt publicate de o editura ,deci sunt ale editurii,iar autorul nu ar avea drepturi,sau despre filme ,ori alte materiale!Sau de ce nu,sunt ale noastre,pentru ca noi plătim bani sa le cumparam,deci îl plătim pe autor sau regizor!Banul public plătește desfășurarea activității,durata activității,locul desfășurării activităţii, dar nu și creativitatea cadrului didactic!Dacă ar fi un scenariu pe care sa il folosească toate cadrele didactice ,tras la indigo,atunci da,nu ar mai exista drepturile de autor!

gh_liviu a scris:

Acum si cu drepturile de autor. Profesorul este platit din bani publici pentru sustinerea orelor de curs. Teoretic aceste drepturi de autor ar deveni proprietatea ministerului invatamantului, care ar trebui sa fie puse gratuit la dispozitia elevilor.

Buna ziua!În 2010 am primit o amenda pentru lipsa unui sistem de alarma omologat ,la un chioșc pe care îl aveam .In 2011 am achitat o parte din suma si după aceea am uitat de ea.In data de 27.10.2020 am primit o înștiințare de plata pentru suma rămasă. As dori sa știu dacă amenda respectiva s-a prescris ,sau nu,avand în vedere ca au trecut 9 ani de la ultima plata ,respectiv înștiințare?
Buna ziua!Am rezervat prin Early Booking un sejur in Bulgaria ,pentru perioada 6-13 iulie ,prin agenția Sindi Tour .Avand in vedere situatia in care ne aflăm, am cerut anularea concediului si mi s-a spus ca pot anula ,dar nu primesc banii inapoi ,aceștia fiind la furnizor,adica la hotelul din Bulgaria si ca pot doar reprograma ,plătind o suma de bani in plus pentru perioada aleasă,daca aceasta este in iulie sau august.Nu se stie daca vom mai putea merge si as dori sa stiu cui ma pot adresa pentru a primi banii inapoi. Ce pasi trebuie sa urmez?Multumesc!
Discuție coproprietar
Buna ziua! Locuiesc impreuna cu concubinul meu de 11 ani si avem un copil de 10 ani.In urma cu 5 ani acesta a achizitionat un apartament prin credit ,,Prima casa”,pe numele lui.As dori sa stiu daca se poate face ceva pentru a ma trece ca si coproprietar .Ce acte poate face concubinul pentru asta?As dori sa investesc o suma mare de bani in apartament si nu as vrea sa o fac degeaba.
Discuție vinovat sau nu?
Buna ziua! Cumnatul meu a avut un accident de masina.Era intr-o localitate ,pe drumul principal(deci judetean) si a dat o masina , care iesea de pe o strada perpendiculara cu drumul judetean ,peste el.Singura victima a fost cumnatul meu .Masinile sunt irecuperabile.Intrebarea mea este:cine este vinovat?Nu era nici un semn de circulatie in zona ,pe care cumnatul sa nu il fi zarit.Politistii spun ca el ar fi vinovatul ,ceea ce mi se pare aiurea ,doar nu trebuie sa dai tu prioritate celor care ies de pe drumuri comunale ,din cate stiu.
nu sunt casatorita legal,am un copil,nu am serviciu si locuiesc cu tatal copilului ,cu chirie.numai tatal copilului lucreaza.putem beneficia de ajutor pentru incalzire?
Discuție dari catre stat
buna ziua! daca nu am lucrat doua luni de zile,apoi m-am angajat,pot plati ,pe lunile nelucrate,darile catre stat,pentru a nu mai avea liber in cartea de munca?
buna ziua1 am lucrat 6 ani in invatamant ca suplinitor,deci,cu contract pe perioada determinata,iar de 2 ani sunt studenta la FR .tot de doi ani sunt in concediu de crestere a copilului.in august 2009 mi-a expirat contractul de munca decia cum nu sunt angajata nicaieri.
dupa terminarea concediului de crestere a copilului,as putea beneficia de ajutorul de somaj?