avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Imanent

Activitate Imanent

Buna,

As vrea sa stiu ce fel de materiale sunt incluse intr-o biblioteca juridica standard; adica care sunt cartile indispensabile. Statute, rapoarte judiciare etc.
Stiti cumva unde mai exact trebuie sa intreb daca exista subventii acordate de Fondul European pentru infiintarea unei agentii de resurse umane?
Răspuns la discuția Procurori
Se pare ca am activat pe forumul gresit, va cer scuze pentru intrebarile si topicurile inadecvate.
Discuție Procurori
Buna tuturor,

As dori sa aflu daca pe acest forum sunt inscrisi si procurori activi (sau fosti procurori) pe langa celelalte functii juridice. Am niste intrebari legate de domeniu si prefer sa le adresez unor indivizi competenti. Daca sunteti procuror sau ati activat ca procuror in cariera va rog sa-mi trimiteti un mesaj. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Procuror
E drept ca procurorii au o rata de mortalitate mai ridicata comparativ cu ceilalti juristi?
Răspuns la discuția Procuror
Cat la suta din munca unui procuror este legata de birou? in mare
Răspuns la discuția Procuror
Cine este mai exact acest procuror?
Răspuns la discuția Procuror
Exista un procuror suprem in Romania?
Răspuns la discuția Procuror
Incep sa cred ca Al Pacino avea dreptate afirmand ca "Law is the ultimate backstage pass" :) . Toata discutia referitoate la functiile si responsabilitatile unui procuror (aici includem si remuneratia), s-a transformat intr-o contradictie, aici datorita lui Florin care a facut o comparatie din care s-au nascut afirmatiile pro si contra. E greu sa intelegi cand esti pe dinafara domeniului, cum sunt eu in cazul de fata. Am remarcat insa prezenta curentului de opinie care se inradacineaza pe zi ce trece in constiinta sociala, care invoaca fiecare pledant si oponent in a avea ultimul cuvant. Nu stiu de ce, dar un subiect de dezbatere (mai ales pe forumuri virtuale) are tendinta de a se metamorfoza intr-o cursa a carui domeniu nu este cunoscut sau cel putin nu este stabilit.
Sunt de parere ca aceste "entitati" sociale din structura justitiei si anume procurorul si politistul judiciar ar trebui fragmentate in particularitati care sa cuprinda functiile si responsabilitatile pe care le ocupa in ecuatia problemei specifice. Astfel am putea purta o discutie mai concentrata, evitand alunecarea inspre generalitati si/sau alte domenii.

p.s. @ libercugetator - nu sunt deacord cu afirmatia ta "Constiinta inseamna inclusiv lipsa de prejudecati". Constiinta este in stransa legatura cu subdiviziunea ei proprie, adica constiinta sociala; un ansamblu si un subansamblu care se suprapun. Constiinta sociala este prestabilita de modul de intretinere al existentei sau modul de producere care asigura implicit modul de intretinere. Ceea la ce te referi tu prin "lipsa de prejudecati" tine de absolut care este independent de constiinta omului. Daca tot e sa ne luam dupa dex, avand in vedere faptul ca iti place sa faci referinta la acesta (apreciez asta apropo), constiinta presupune un ansamblu de idei, iar aceste idei sunt formate pe baza unor informatii, care la randul lor pot distorsiona perceptia asupra realitatii absolute, a irefutabilului.
Răspuns la discuția Procuror
Controversat, pana la urma asta e natura dreptului presupun