avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate monicagheorghe

Activitate monicagheorghe

Buna ziua,
Mi s-a solicitat de catre un angajat, adeverinta cu veniturie pe ultimele sase luni (faberuarie-iulie 2020) pentru stabilire pensie alimentara. La luna iunie, am primit de la contabilitate, ca venit net, salariul net pentru iunie la care a adaugat somajul tehnic pentru luna mai.De ce acest lucru, daca la venitul lunii mai a trecut somajul tehnic pe mai? Nu-i umfla venitul la iunie, nejustificat?
Răspuns la discuția cim perioada determinata
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca mereu pot conta pe ajutorul dumneavoastra.
Toate cele bune!
Buna ziua,

Va rog frumos, in limita timpului disponibil, ajutati-ma cu un raspuns: un contract individual de munca incheiat pe perioada determinata (initial 3 luni) de cate ori poate fi prelungit, in limita celor 36 de luni? Am o limita a unui numar de acte aditionale sau il pot prelungi dupa cum are nevoie angajatorul?
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta cu un raspuns si va doresc toate cele bune!
Răspuns la discuția Fisa postului
Va multumesc frumos, asta doream sa stiu, dar cred ca nu m-am facut eu inteleasa.
Toate cele bune!
Răspuns la discuția Fisa postului
Va multumesc pentru raspuns, dar nu m-ati lamurit ce am de facut.
Dat fiind ca in ultimii 3-4 ani domeniul de activitate al societatii a devenit sezonier si suplimentam forta de munca in perioada iulie-septembrie, nu ne permite timpul sa-l mai si scolim pentru cateva luni cand avem nevoie de el in productie.
Discuție Fisa postului
Buna ziua,

Va rog, in limita timpului disponibil, ajutati-ma cu un raspuns: o persoana este angajata la o societate. In contractul de munca este trecut muncitor necalificat, dar pentru ca se pricepe in tamplarie pvc, executa lucrari specifice unui confectioner tamplarie pvc. Fisa postului va fi intocmita conform meseriei din cim (necalificat) sau confectioner tamplarie pvc conform operatiunilor pe care le executa zi de zi la locul lui de munca? Apelam la aceste solutii din lipsa de forta de munca calificata in acest domeniu.

Va multumesc tuturor celor care ma puteti ajuta cu un sfat!
Răspuns la discuția Popriri pe salariu
Va fac precizarea ca are 4 popriri de la 4 executoei diferiti. 1/2 din venitul net il impart, in mod egal fiecarui executor, sau virez fiecaruia in functie de suma datorata?
Va multumesc pentru realul ajutor.
Buna ziua,
Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de 975 lei si spor de vechime 5%, program de 8 ore. Care este valoarea sumei ce i se retine lunar (cum se calculeaza) si cum se imparte suma retinuta cand angajatul are mai multe popriri?
Cu respect si consideratie pentru repondenti
Buna ziua,
Va rog, cine ma poate ajuta cu un raspuns la urmatoarea speta: in luna decembrie 2014 am avut cfs in perioada 02.12.2014 - 24.12.2014 si am lucrat in zilele de 29,30 si 31, in ianuarie 2015 am lucrat in zilele de 28,29 si 30.01.2015 si am avut cfs in perioada 05.01.2015 - 27.01.2015, iar in perioada 02.02.2015 - 13.02.2015 am lucrat si sunt in in cfs in perioada 16.02.2015 - 27.02.2015.
Care este vechimea in munca aferenta acestor 3 luni? Cum se calculeaza? Ma poate ajuta cineva cu un exemplu de calcul?
Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un raspuns
Discuție Tichete de masa
Buna ziua,
Va rog, frumos, un salariat care in luna iulie a beneficiat conform Codului Muncii de trei zile libere platite pentru casatoria copilului, beneficiaza de tichete de masa pentru aceste zile?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.