avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate teodora g

Activitate teodora g

Buna ziua! Am nevoie de ajutor. nepotul meu este suspect privind comiterea infractiunii prevazute de art. 4 (1) din Legea 143/2000. El a dec larat la poilitie ca nu a detinut substante interzise, ca a gasit tigara, a incercat sa fumeze sa vada ce este si a aruncat-o. Nu a fost prins cu detinere. acum este chemat la parchetr in calitate de suspert. Ce putem face. DC a fost chemat, se inchide procedura? Multumesc!
Buna ziua! Am o societate platitoare de profit anual. Pentru anul 2014 am depus declaratia 101 in 25.02.2015. La aceasta am facut rectificare in data de 18.03.2015. In data de 27.04.2020 am depus o alta rectificativa cu diminuare impozit. Anaf , desi declaratia este valida, nu vrea sa tina cont de ea considerand ca este depusa pe perioada prescrisa. In momentul can am depus rectificativa in data de 18.03.2015 am intrerupt momentul prescrierii. Imi puteti spune daca rectificativa din 27.04.2020 este in interiorul termenului de prescriptie si daca trebuie sa se tina cont de ea? Va multumesc!
Răspuns la discuția Executare silita
La firma de leasing da, dar acum a facut somatie o firma de recuperare. Nu au fost semnate bilete la ordin. Dar mai pot cere si altceva? Se pot extinde pe persoana fizica?
Buna dimineata! O societate comerciala a avut un leasing pe care l-a puerdut in anii anteriori. A predat masina si a platit si factura de daune. Intre timp a fost creanta data si la o firma de recuperare. Firma a fost in insolventa si s-a radiat in 2014. Furma de leasing nu a fost in tabelul creditirilor, intrucat societatea avea toate facturile emise de catre leasing achitate. Mai pot cere altceva acum cand firma e radiata din 2014 sau sa aiba pretentii pe persoana fizica? Pot invoca o hartuire sau ceva de genul persoana juridica fiind radiata? Va multumesc!
Buna ziua. Am o societate platitoare de impozit pe profit care in anul 2016 a realizat venituri pana in 100.000 euro. In anul 2017 cand devin microintreprindere, cu data de 01.01.2017 sau cu 01.02.2017?
Va multumesc.
Buna ziua.
Am o datorie la ANAF ca persoana fizica. Organul fiscal a pus poprire pe conturi bancare. Banca a platit o parte din poprire din banii proveniti din alocatii pt copii.
Sunt obligati sa imi restituite acesti bani anaf desi eu nu am acoperit datoria si in evidentele anaf figurez cu datorii?
Va multumesc.
Buna ziua. Am o societate care a deventit inactiva incepand cu luna iulie 2016. Ca efect al inactivarii fiscale mi s-a anulat inregistrarea in scopuri de tva. Am obtinut in instanta suspendarea efectelor deciziei de de clarare in inactivitate fiscala. Cu ce data sunt suspendate efectele deciziei, cu data declararii in inactivitate fiscala sau cu data sentintei instantei?
buna ziua. am o societate comerciala care livreaza mobilier. suntem inregistrati in registrul operatorilor comunitari. societatea cum emite factura de livrari de bunuri catre o societate din Italia, care are cod valid de TVA pe VIES, in conditiile in care livrarea pe care o fac, respectiv mobilierul ramane in tara, doar ca este facturat catre o persoana juridica din Italia cu cod valid de TVA?
Facturam cu TVA sau fara?
Discuție Pv contraventie
buna ziua. am un proces verbal de contraventie primit pe data de 13 iunie 2015. care este ultima zi in care s-a putut plati amenda fara sa se piarda termenul de 48 ore?
buna ziua. am o societate in care activitatea principalka este de jocuri de noroc, activitate scutita fara drept de deucere conform art. 141 alin. (2) pct. c din cxodul fiscal. pe langa aceasta activitate incasam un comision din contract de asociere, contract de asociere cu alta firma in cadrul unei activitati de pariuri sportive in care noi contribuim cu forta de munca si spatiu.
va rog sa imi precizati, daca avem obligatia inscrierii ca platitor de tva, daca cifra de afaceri conform operatiunilor scutite depaseste plafonul de 220.000?