avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate madriann

Activitate madriann

Răspuns la discuția inchidere PFA
Am fost pe site-ul onrc dar nu am gasit nimic legat de inchiderea unui pfa.
Ce ma intereseaza - CAS(S) sunt considerate "datorii catre stat"? Apare undeva, in procedura de inchidere, obligatia vreunei vize de la CNAS?
Nimeni? :(
Si o problema noua, la care as avea nevoie de un raspuns rapid si corect :) :

O masina este inmatriculata pe firma unde sunt asociat, impreuna cu sotia. Doresc sa vand masina de pe firma pe numele meu, dar fara a fi prezent in tara (stiu ca suna comic, dar nu e):
1. Contractul de vanzare/cumparare si cererea de radiere (formular tip) le completez eu, le semnez ca si cumparator si le trimit in tara prin TNT sau DHL, unde sotia le va semna si stampila ca vanzator (este admin. firmei);
2. Valoarea masinii va fi valoarea ramasa de amortizat (undeva la 20.000 RON).
3. Odata cu contractul, as vrea sa trimit si o procura legalizata la ambasada, care sa-i ofere dreptul sotiei sa ma reprezinte in toate activitatile necesare inmatricularii pe numele meu si eliberarii noului talon: autentificare la RAR, administratia financiara pentru inregistrarea auto pe numele meu, cumpararea unei polite RCA, plata taxelor aferente, depunerea actelor la serviciul inmatriculari, terminand cu ridicarea talonului nou, pe numele meu - nu reusesc sa gasesc un model de procura care sa le cuprinda pe toate, aveti vreo propunere/link?
3. Daca intrevedeti eventuale probleme in actiunea de mai sus - orice sugestie este binevenita.
Multumesc mult!
Am mai intrebat odata si nimeni nu mi-a raspuns - De unde stie Domn' judecator ca ai platit jumatate din minim? ;)
danacr3 a scris:

i se va admite contestatia, daca face dovada ca masina politiei era in deplasare iin acelasi moment in care contestatorul era si el in deplasare.
Pentru evaluarea vitezei corecte a unui autovehicol , masina politiei trebuie sa stea in punct fix.

Gresit! Tot!
Eu am o mica nedumerire: cati dintre cei ce fac asemenea "afirmatii" (ca mi-e jena sa le zic sfaturi) cunosc efectul Doppler si, mai ales, cati dintre ei au avut in mana un certificat metrologic pentru radar MPH Python II #-o .
@dana3cr: pe buletinele respective scrie (cam de acum 3-4 ani):
"AM 105/2001 - Omologat stationar si in regim de miscare" ;)
andrei_pap87 a scris:

...NML 021-05 a fost modificata, multe articole fiind abrogate, chiar unele foarte importante care puteau fi invocate de conducatorii-contravenienti...

Asa e...punctul 4, cu toate subpunctele...de asta ne doare :((
Răspuns la discuția LITERA ,,T" PE P.V.
Da! :D (Dar pe vremea aia, nu se abrogase punctul 4 din NML 021-05 #-o.)
Inca nu am auzit sa se fi prezentat manualul in vreo instanta...eu unul, am incercat de toate, inclusiv mail-uri la MPH Industries, producatorul Python. Nada....:((
Dar...cred ca am vazut mai mult de 15-20 poze cu diverse cazuri, iar T era viteza target in toate. Mai mult, in cazul meu, politia a trimis si o poza cu dovada autotestarii..."cam" falsa de felul ei :)). Pe poza respectiva, apare in limba romana si in subsolul pozei, "Testare Automata". T nu poate fi "testing" pentru ca testarea (automata/manuala) se face, de regula, la punerea in functiune, iar in timpul testarii, nu apar alte date pe camera, exceptand textul de mai sus.
Ca intotdeauna, e o problema de analiza a riscurilor. Poate poti circula si 5 ani fara sa te opreasca politia....dar poate circuli numai o ora si esti prins. Personal, cred ca nu "merita" riscul de a ti se deschide dosar penal. Iar "avocatul" care pare sigur pe el nu isi pateaza cazierul...tu ti-l patezi.
Poate sa fie cum spune el...dar poate dai de un agent care, dupa cum ti-am mai scris, aplica punctual legea...iar legea e clara, fara permis (sau dovada) nu ai ce cauta la volan! Punct!
Pana la urma, e alegerea ta...eu am incercat doar sa ma pun in locul tau. Iar, eu unul, nu as lua acest risc.
Succes!
Sper sa nu-mi iau avertisment pentru citate dar, la cat de alambicat scrii, trebuie sa o iau pe bucatele:

djay a scris:

....ei erau departe pe mine nu ma vedeau decat cei de pe sensul opus ,

La pariu ca erai foarte vizibil in oglinda retrovizoare stanga? :">
djay a scris:

cand i-am intrebat ce probe au , negand ca as fi comis-o , subinspectorul respectiv a zis ca stie el

O sa te dezamagesc, dar, din cate cunosc, in afara de radar sau alcoolemie sarcina probei cade in responsabilitatea contestatorului - adica a ta, presupunand ca vei contesta. Ai un martor credibil si e mentionat acest lucru in PV, aproape ai castigat. Nu ai martor, atunci PV-ul intocmit are credibilitate si ai pierdut.
Daca vrei sa mai tragi de timp si sa conduci de sarbatori, fa contestatie B-)
djay a scris:

- pana la urma pot face plangerea inainte sa primes PV-ul acasa? daca am seria si nr acestuia pe dovada?

Ntzzz. ..:"> De unde stii ce e scris acolo, daca nu l-ai semnat? Ai rabdare, poate se pierde pe drum sau, poate ai elemente noi de contestat, dupa ce primesti PV-ul acasa.
djay a scris:

(irelevant - erau la 300m distanta si nu aveau cum sa ma vada), mi s-a intocmit procesul verbal ,am refuzat sa semnez si nu am recunoscut ,mi-au dat dovada de 15 zile, un avocat m-a sfatuit sa fac urmatoarea miscare:

Doar 300 m? :D Cam "lunga" coloana (aprox. 60 de masini mici). Dar, o masina pe contrasens "se vede" si de la 2-3 km, cred :">
Ti-au dat dovada desi ai refuzat sa semnezi? Au fost de treaba, sa le dai o bere ;).
djay a scris:

2- judecatoria sa imi elibereze certificat de grefa si sa deschida dosarul stabilind termen ,procesul verbal devenind nul ,iar eu cu certificatul de grefa sa-mi pot ridica permisul de la Udriste, dar ATENTIE: Sa Nu o Fac...
3- intrebarea mea este , daca nu-l ridic pot sa circul cu certificatul de grefa ,daca ma opreste politia si le spun ca trebuie sa ajung sa-l ridic aratanu-le ca am facut plangere (copie dovada ,etc) e vreo problema ?

Prietene, schimba-ti avocatul ca te baga in belele B-) . Strict legal, nu ai ce cauta la volan fara permis sau dovada inlocuitoare. Dai de un agent mai legist care nu interpreteaza, ci aplica litera si cratima legii si ti se deschide dosar penal. Certificatul de grefa nu tine loc de permis si, pana la ridicarea permisului de la sectia emitenta, figurezi cu permis suspendat. Poti sa ai si 10 certificate de grefa ;).
La restul prostiilor expuse de "avocatul" tau nu mai comentez. :">
Cred ca nu prea ne spuneti toata istoria :">
Ce scrie in PV referitor la alcoolemie si neoprirea la semnal?
Cele 9 puncte sunt amenda, nu penalizare. (9 x 60 RON = 540 RON).